Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ministrul Comunicatiilor: Salariile angajatilor de la Posta, majorate de la 1 noiembrie

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 30 Oct. 2018
Tags: majorare salarii, posta romana, ministrul comunicatiilor

Incepand cu 1 noiembrie a.c., peste 13.000 de angajati ai Postei Romane vor primi salarii majorate cu aproximativ 15%, anunta ministrul Comunicatiilor. Suma medie pe care o vor primi in plus la salarii este de 337 de lei/luna.

“Cea mai mare corectie salariala din ultimii zece ani a fost posibila, la Posta Romana, dupa rectificarea Bugetului de Venituri si Cheltuieli pe anul 2018, aprobata in sedinta de Guvern din 24 octombrie. Astfel, incepand cu 1 noiembrie 2018, un numar de 13.261 de angajati, 89% dintre ei reprezentand personal operational, va primi in plus, la salarii, o suma medie de 337 de lei, ceea ce reprezinta o crestere cu 15%, cea mai mare corectie salariala din ultimii 10 ani”, scrie Bogdan Cojocaru, luni, intr-o postare pe pagina personala de Facebook.

Acesta precizeaza ca, in total, Compania nationala Posta Romana are 24.000 de anangajati, dintre care doar 13.261 de angajati vor primi salariile majorate de la 1 noiembrie. Ministrul arata ca masura majorarii salariale a fost adoptata din dorinta de a avea angajati multumumiti care “sa realizeze ca munca lor este importanta, fiind interfata dintre noi si cetatenii care beneficiaza de serviciile Postei”.

Aceasta crestere salariala are doua obiective, spune ministrul Bogdan Cojocaru: 
    • fidelizarea angajatilor care lucreaza in zona operativa;
    • crearea de conditii atractive pentru cetatenii care isi doresc sa se angajeze aici.

“Este o realitate faptul ca Posta Romana are un deficit de personal, iar concursurile pentru angajari sunt reluate de foarte multe ori, dat fiind ca nu se prezinta nimeni. Odata cu noile cresteri salariale si cu realizarea treptata de investitii la Posta, consider ca interesul cetatenilor de a lucra aici va creste, iar actualii angajati vor fi stimulati sa isi imbunatateasca rezultatele muncii. Reconsolidarea increderii in Posta Romana este o prioritate pentru mine si intregul Executiv, acest lucru realizandu-se treptat prin investitii si angajati responsabili”, scrie ministrul Comunicatiilor.

Acesta subliniaza faptul ca majorarea salariala prevazuta la 1 noiembrie respecta prevederile asumate in Contractul Colectiv de Munca 2018-2020, “privind efectuarea, in perioada octombrie - decembrie 2018, de corectii salariale, prin reasezarea salariilor pe transe de vechime in sistemul postal, in vederea eliminarii diferentelor de salarii pe functii/ vechime. Totodata, s-a tinut cont de respectarea prevederilor Legii nr. 2/2018 a bugetului de stat privind majorarea cheltuielilor de natura salariala fata de anul precedent, precum si de executia cheltuielilor de natura salariala din perioada ianuarie - august 2018”.
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ministrul Comunicatiilor: Salariile angajatilor de la Posta, majorate de la 1 noiembrie":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016