Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ministrul Finantelor: OUG 114 a primit aviz de la BNR. Banca Centrala Europeana ar fi spus ca avizeaza Ordonanta

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 28 Mar. 2019
Tags: oug 114, robor la 3 luni, mfp

Pus in dezbatere publica de marti seara, Proiectul care modifica OUG 114 a fost avizat de Banca Nationala a Romaniei, in timp ce Banca Centrala Europeana - careia i s-a solicitat un punct de vedere - ar fi transmis ca da avizul pentru noul OUG, potrivit declaratiilor facute de ministrul Finantelor Publice.

Seful de la Finante, Eugen Teodorovici, a declarat, miercuri seara, la Digi 24 ca formula de utilizare a unui nou indice de referinta pentru ROBOR a fost discutat cu BNR.
 
"Uitati-va pe ultimele luni ce a insemnat ROBOR la cotatii, ce inseamna acest nou indice de referinta bazat pe tranzactii interbancare si o sa vedeti diferenta de la luna la luna, in sensul ca cel pe tranzactii e mult mai jos. Aceasta este formula pe care am discutat-o cu Banca Nationala. Domnul Vasilescu (face referire la declaratiile lui Adrian Vasilescu, consultant de strategie la Banca Nationala a Romaniei, care spunea ca o OUG nu poate sa contribuie la ieftinirea creditului in Romania. Delaii AICI!,  n.r) nu stiu unde a fost dansul. Probabil a fost ocupat cu altceva. Este un aviz primit din partea Bancii Nationale pe acest proiect de Ordonanta aflat in sedinta de Guvern din aceasta saptamana. Este convenit cu Banca Centrala, este trimis la Banca Centrala Europeana pentru punct de vedere. S-a discutat cu Asociatia Romana a Bancilor la masa, la Finante, ieri (marti, 26 martie, n.r.). Avem raspuns de la Banca Centrala Europeana: avizeaza acest proiect. Il avizeaza", a subliniat ministrul Teodorovici.

Citeste si:

Ministrul Finantelor: OUG 114 va fi modificat pana la finalul lunii martie

Acesta a mai punctat faptul ca noul OUG cuprinde tot ceea ce s-a discutat cu “fiecare actor din piata”, si ca astazi se asteapta avizarea de la Consiliul Economic si Social.
 
"Ce s-a agreat cu fiecare actor din piata, de catre colegii mei, domnul ministru Alexandru Petrescu (ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, n.r), domnul ministrul Anton Anton (ministrul Energiei, n.r) si ceilalti colegi sunt prinse in aceasta Ordonanta de Urgenta. Se poarta discutii in continuu, si azi, si maine vor mai fi discutii. Maine la ora 12:00 avem Consiliu Economic si Social pentru avize, asa cum prevede legea. Nu stiu de ce tot timpul cineva incearca sa induca ideea ca cineva ascunde informatii. Nu ne permitem, nici eu ca ministru de Finante, nici doamna prim-ministru, nici alti membri ai Guvernului. Nu ascundem, nu manipulam cifre", a sustinut seful de la Finante.

Citeste si:

Surpriza din partea MFP: Taxa pe lacomie nu se elimina… doar se transforma. Taxa se aplica diferentiat
 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ministrul Finantelor: OUG 114 a primit aviz de la BNR. Banca Centrala Europeana ar fi spus ca avizeaza Ordonanta":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016