Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ministerul Finantelor a pus in dezbatere publica un nou Proiect de Hotarare pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 146/2020 privind aprobarea Programului IMM FACTOR - Produs de garantare a creditului comercial si a Schemei de ajutor de stat asociata acestuia.
b) comisionul de risc – comisionul datorat Ministerului Finantelor de catre beneficiarul Programului.
c) comisionul de administrare – comisionul datorat F.N.G.C.I.M.M. de catre beneficiarul Programului pentru intreaga perioada de valabilitate a garantiei.
SAF-T pentru Contribuabili Mici
Cartea verde a Contabilitatii varianta online
Achizitii de servicii din afara Romaniei Regim fiscal-contabil
Nivelul comisionului de risc precum si al comisionului de administrare se stabilesc anual prin ordin al ministrului finantelor.
a) cesiunea in scop de garantie potrivit art. 2.347 din Legea nr. 287/2009, republicata, cu modificarile ulterioare, in cazul creantelor provenite din contractul comercial/contractul- cadru/acordul-cadru/comanda/comenzile intervenit/a/e intre aderent si debitorul/debitorii cedat/cedati, cu notificarea de catre finantator a debitorului/debitorilor cedat/cedati;
b) ipoteca mobiliara asupra soldurilor creditoare ale tuturor conturilor deschise la finantator de catre beneficiar si asupra contului/conturilor de cesiune deschis/e la finantator, inscrise in Registrul national de publicitate a garantiilor mobiliare, in baza contractului de garantare, proportional cu procentul de garantare.;
c) ipoteca legala imobiliara si/sau mobiliara de rang I asupra activelor proprietatea beneficiarilor sau a unor terte persoane. Finantatorii pot constitui garantii accesorii finantarii garantate, reprezentand ipoteci imobiliare si/sau mobiliare asupra activelor proprietatea beneficiarului sau a unor terte persoane, altele decat cele prevazute la art.8 alin. (2) din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr.146/2020, cu modificarile si completarile ulterioare, in conformitate cu normele si procedurile proprii de finantare ale acestora.
De asemenea, in cuprinsul proiectului de act normativ sunt detaliate activitatile desfasurate de catre beneficiari care nu pot fi garantate in cadrul Programului. Aceste activitati sunt din sectoarele/domeniile: intermedieri financiare si asigurari, tranzactii imobiliare, activitati de jocuri de noroc si pariuri, productie sau comercializare de armament, munitii, explozibili, tutun, alcool, cu exceptia vinului si berii, substante aflate sub control national, plante, substante si preparate stupefiante si psihotrope, activitati de inchiriere si leasing, activitati de investigare si protectie.
Recuperarea si colectarea creantelor rezultate din plata garantiei de stat se realizeaza de catre finantatori si organele competente ale Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, pe baza unui inscris intocmit si transmis de catre F.N.G.C.I.M.M..
Pentru stabilirea plafonului de garantare pentru anul 2021 corelat cu efectele raspandirii virusului SARS-CoV-2 care au creat o presiune ridicata pentru fluxurile de numerar disponibile la nivelul intreprinderilor mici si mijlocii propunem o valoare 1.000.000.000 lei, urmand ca in functie de evolutia programului si de incadrarea in limita totala anuala de indatorare, sa se revina cu o propunere de suplimentare/diminuare a acestuia pe parcursul anului 2021.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Raportarile contabile la 30 iunie 2022 urmeaza a fi depuse pana cel mai tarziu la data de 16 august 2022Optiunea facturarii cu TVA a superficiei. Baza legalaFacturarea - partea a II-aCodul Fiscal 2010 TITLUL IX - Capitolul II - Impozitul si taxa pe cladiriHG 679/2015 privind modificarea Normelor de aplicare a OUG nr. 6/2011 pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii debutanti in afaceriUltimele articole
Regim special de scutire TVA pentru intreprinderile miciMicrointreprindere in 2024. Cum poate iesi prin optiune de la plata TVAImpozitare autoturisme de lux si completarea Declaratiei 216Leasing financiar autoturism. Monografie contabila pentru ajustarea de TVAProiect: Va fi MAJORATA valoarea sumei indexate care se acorda sub forma de tichete culturale pentru sem. I 2024Articole similare
Programul IMM-Factor-Produs de garantare a creditului comercial, pus in dezbatere publica. Firmele trebuie sa indeplineasca 7 criterii de eligibilitateGuvernul a aprobat Normele metodologice ale Programelor IMM Invest, IMM Factor si IMM Leasing. Ce s-a modificatPerioada de acordare a garantiilor din cadrul Programului IMM Factor va fi prelungita. Creste si plafonul maxim al granturilorSchema programului IMM Invest a fost prelungita pana la 30 IUNIE 2021, iar bugetul aferent a fost majoratGuvernul a aprobat! Programele IMM Invest, IMM Factor si Subprogramul AgroIMM Invest - Editia 2021 continuaAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"