Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache
de Alina Georgiana Costache la 08 Oct. 2019La aproape un an de la emitere, discutiile privind justificare emiterii OUG 114/2018 par departe de a se fi sfarsit. Voci foarte importante din domeniul Energiei Electrice inca mai condamna adoptarea acestei OUG - care pare ca in continuare da batai de cap specialistilor in domeniu.
Presedintele Asociatiei Furnizorilor de Energie Electrica din Romania (AFEER), Ion Lungu,a declarat, luni - 7 octombrie, la conferinta anuala organizata de InvesTenergy, ca nu considera ca justificata emiterea OUG 114/2018.
"S-a vorbit la vremea respectiva ca au fost distorsiuni in piata, ca piata nu functiona si, din aceasta cauza, a fost nevoie de o interventie. Eu am vrut sa spun ca, in ceea ce priveste energia electrica - ma voi referi numai la energia electrica, nu si la gaze naturale - au fost mai multe analize ale pietei efectuate de Autoritatea Nationala de Reglementare, de Consiliul Concurentei si niciuna din aceste analize nu a aratat ca ar fi vorba de o distorsiune a pietei de energie electrica. Din aceasta cauza eu cred emiterea Ordonantei 114 nu a fost justificata, cel putin pentru domeniul energiei electrice. Sigur, ordonanta a fost emisa si acum trebuie sa vedem cum lucram", a declarat presedintele AFEER, citat de Agerpres.ro.
Pe de alta parte, directorul executiv al Federatiei Asociatiilor Companiilor de Utilitati din Energie (ACUE), Silvia Vlasceanu, a readus in discutie un subiect amplu dezbatut in prima parte a cestui an, aceea a lipsei consultarilor cu organizatiile din domeniu inainte de emiterea celebrei Ordonante.
"Nu au reusit decat sa introduca suspiciuni intre actorii din piata, acuzatii care dupa cateva luni s-au dovedit a fi nefondate pentru ca, de fapt, toti participantii la piata au fost afectati de aceste ordonante (OUG 114 si OUG 19 - n. r.) si vedem consecintele astazi. Nu am avut predictibilitate, nu stim ce va fi de la 1 ianuarie, nu stim cum va fi calendarul in urmatoarele luni sau un an si jumatate. A reusit sa strice ceea ce era, desi nu functiona nici atunci perfect", a spus directorul executiv al ACUE.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Votati articolul "Presedintele AFEER: Ordonanta 114/2018 nu a fost justificata,dar acum trebuie sa vedem cum lucram cu ea":
Rating:
Nota: 4.67 din 5 din 3 voturi
Rating:
Nota: 4.67 din 5 din 3 voturi
Articole similare
OUG 114/2018: Facilitatile fiscale din domeniul constructiilor nu se acorda salariatilor detasati!Declaratia Unica 2019: Cand se depune pentru veniturile din dividende?ANRE a aprobat noile tarife reglementate la energia electrica. Cat vor plati clientii casnici incepand cu 1 martie 2019?O noua declaratie 112 - proiect de ordin pentru aprobarea modelului si continutului acestui formularSalariu minim in constructii - OUG 114. Scutirea de impozit pe venitUltimele articole
Formularul 120 se modifica. Noile instructiuni de completare pentru Decontul privind accizeleProgram de Guvernare: Cota unica de impozitare, restructurarea ANAF si revizuirea unor acte normative precum legea split TVAANAF introduce un nou formular: Declaratia 109 (proiect OPANAF)ANAF a actualizat D112. Noua versiune a PDF-ului inteligent. Angajatorii din constructii trebuie sa depuna rectificativaSalariati care lucreaza pe teritoriul unui stat membru: Tratament fiscal, conform OUG 114/2018
Mai multe articole despre OUG 114/2018

Atentie contabili!
Modificari importante privind TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special
"MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate"