Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Pana in 2020, UE garanteaza ajutor financiar pentru cei mai saraci cetateni. Astfel, la 25 februarie a.c., a fost aprobat acordul cu Consiliul privind Fondul de ajutor european pentru cele mai defavorizate persoane. Cu un buget de 3,5 miliarde de euro pentru perioada 2014-2020, acesta va oferi hrana, asistenta de baza si servicii sociale celor mai saraci europeni.
Fondul de ajutor european pentru cele mai defavorizate persoane va inlocui Programul de distributie de alimente. Va include distributia de alimente, asistenta materiala de baza (de exemplu, materiale scolare si imbracaminte), precum si pentru finantarea masurilor de incluziune sociala.
Deputatii europeni au reusit mentinerea bugetului alocat la 3,5 miliarde de euro pentru perioada 2014-2020, in ciuda faptului ca statele membre doreau reducerea acestuia cu un miliard.
Rata privind privarea materiala severa va masura procentul populatiei care nu isi permite cel putin patru din urmatoarele noua conditii (Eurostat):
- sa isi plateasca chiria, ratele si facturile
- sa beneficieze de incalzire adecvata in locuinta
- sa faca fata cheltuielilor neprevazute
Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Manualul Contabilului Incepator - stick USB
Impozitarea veniturilor din chirii 2024
- sa manance carne / proteine in mod regulat
- sa mearga in vacanta
- sa aiba un televizor
- sa aiba masina de spalat
- sa aiba masina
- sa aiba telefon.
Potrivit unei harti intocmite de Comisia Europeana, care arata rata si cifrele absolute pentru privarea materiala severa pe stat membru, Bulgaria este statul european cu cea mai saraca populatie: 30-45% dintre cetatenii sai sufera de privari materiale severe.
Pe locul al doilea se situeaza Romania, Ungaria si Letonia, cu procente ale saraciei situate intre 20 si 30% din populatie.
Urmeaza Grecia, Cipru, Italia, Croatia, Slovacia, Polonia si Lituania (10-20%). La polul opus, cei mai putin saraci cetateni se regasesc in Olanda, Malta, Luxemburg, Austria, Germania, Danemarca, Suedia si Finlanda (1-5%).
Sursa: Parlamentul European
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Pierderea calitatii de persoana inregistrata in scopuri de TVANoutatile CE privind un sistem definitiv pentru TVA-ul aplicat operatiunilor transfrontaliereAnulare accesorii conform OUG nr. 69/2020. Posibilitatea de acordare a amnistiei fiscale in cazul unei inspectii fiscale in cursAchizitie imobil in 2006Uniunea e darnica: primim inapoi 46 milioane de euroUltimele articole
Cotele TVA pentru 2024, aplicabile in RomaniaAjutor de incalzire a locuintei 2024. Pana pe 15 octombrie se depun cererileCe trebuie sa stie firmele despre sanatatea si securitatea zilierilor cu care lucreazaAviz de insotire a marfii: cand se foloseste, ce informatii contine si cat timp se pastreazaCum se calculeaza diurna externa. Exemplu util contribuabililorArticole similare
Noi masuri UE in vederea impulsionarii schimburilor comercialeRegim nou pentru antrepozitele fiscale in 2013. Vezi proiectul!Cum arata un raport al cotelor TVA la nivelul UE?Romania a fost reclamata la CE pentru incalcarea Directivei TVANoutati legislatie Fiscala 05-09 ianuarie 2009 - Monitorul OficialUltimele articole
Precizari ANAF referitoare la Registrul RO e-Factura optionalFinantele introduc obligatoriu, de la 1 ianuarie 2025, facturarea electronica pentru relatia B2CIMM Plus a fost aprobat de Guvern: Bugetul de 12,5 miliarde lei va sprijini 11.500 companii Guvernul a decis! 2 mai, 16 august si 27 decembrie 2024 vor fi zile libere pentru salariatii din sectorul publicIMM-urile din Romania vor primi garantii directe cu valoare totala de 1 miliard de euroAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz"