Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Pana in 2020, UE garanteaza ajutor financiar pentru cei mai saraci cetateni. Astfel, la 25 februarie a.c., a fost aprobat acordul cu Consiliul privind Fondul de ajutor european pentru cele mai defavorizate persoane. Cu un buget de 3,5 miliarde de euro pentru perioada 2014-2020, acesta va oferi hrana, asistenta de baza si servicii sociale celor mai saraci europeni.
Fondul de ajutor european pentru cele mai defavorizate persoane va inlocui Programul de distributie de alimente. Va include distributia de alimente, asistenta materiala de baza (de exemplu, materiale scolare si imbracaminte), precum si pentru finantarea masurilor de incluziune sociala.
Deputatii europeni au reusit mentinerea bugetului alocat la 3,5 miliarde de euro pentru perioada 2014-2020, in ciuda faptului ca statele membre doreau reducerea acestuia cu un miliard.
Rata privind privarea materiala severa va masura procentul populatiei care nu isi permite cel putin patru din urmatoarele noua conditii (Eurostat):
- sa isi plateasca chiria, ratele si facturile
- sa beneficieze de incalzire adecvata in locuinta
- sa faca fata cheltuielilor neprevazute

Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari

Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2025

Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
- sa manance carne / proteine in mod regulat
- sa mearga in vacanta
- sa aiba un televizor
- sa aiba masina de spalat
- sa aiba masina
- sa aiba telefon.
Potrivit unei harti intocmite de Comisia Europeana, care arata rata si cifrele absolute pentru privarea materiala severa pe stat membru, Bulgaria este statul european cu cea mai saraca populatie: 30-45% dintre cetatenii sai sufera de privari materiale severe.
Pe locul al doilea se situeaza Romania, Ungaria si Letonia, cu procente ale saraciei situate intre 20 si 30% din populatie.
Urmeaza Grecia, Cipru, Italia, Croatia, Slovacia, Polonia si Lituania (10-20%). La polul opus, cei mai putin saraci cetateni se regasesc in Olanda, Malta, Luxemburg, Austria, Germania, Danemarca, Suedia si Finlanda (1-5%).
Sursa: Parlamentul European

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Conform datelor MFP, TVA-ul si accizele au salvat bugetul Romaniei in 2010Export bunuri. Ce tratament fiscal se aplica la facturare? Cum raportam prin decontul 300?Romanii au cumparat titluri Tezaur de peste 700 milioane lei! MFP anunta ca emisiunile vor continua pe tot parcursul anuluiOMFP 1436 din 2013. Cum procedam cu TVA-ul la taxarea inversa?Ce declaratii fiscale au termen in luna octombrie 2016?Ultimele articole
TollRo. Noua taxa de drum pentru transportatori, cu aplicabilitate din 2026Mijloace fixe. Tratament TVA in cazul vanzarilor de masini in UECod UIT ANAF: 3 lucruri esentiale de stiut la achizitii de bunuriCod TVA anulat, firma reinregistrata in scopuri de TVA. Ce drepturi si obligatii aparPlafon TVA. Calculare plafon 300.000 lei in cazul facturilor stornoArticole similare
Schema programului IMM Invest a fost prelungita pana la 30 IUNIE 2021, iar bugetul aferent a fost majoratUE vrea mai putina birocratieCum puteti verifica gratuit situatia firmelor insolvente din UE?Interdictia impusa de Rusia exporturilor de alimente din UE. Au producatorii romani de ce sa isi faca griji?Romania primeste de la COMISIA EUROPEANA aproape 2 miliarde de euro pentru infrastructuraUltimele articole
Achizitii intracomunitare peste plafonul de 10.000 euro. Unde se achita TVA-ul?Pensiile romanilor se majoreaza din 2025! Cu cat va creste Valoarea Punctului de ReferintaPragul de impozitare micro ar putea scadea gradual la 88.500 mii euro pana in 2027Precizari ANAF referitoare la Registrul RO e-Factura optionalFinantele introduc obligatoriu, de la 1 ianuarie 2025, facturarea electronica pentru relatia B2C
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"TVA exigibil si neexigibil. Corelatii intre decontul de TVA si balanta. Cum procedam"