Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ministrul Finantelor: Sistemul de azi de pensii este falimentar! Este nevoie urgent de o reforma

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 20 Dec. 2019
Tags: sistem de pensii, reforma, pensii private

Sistemul de pensii de astazi este falimentar si nu vor fi bani pentru a plati pensiile peste 20-30 de ani, de aceea este nevoie de o reforma urgenta a intregului sistem de pensii, anunta ministrul Finantelor Publice, Florin Citu.

"Avand in vedere ce se va intampla cu cei ca mine, care vom iesi la pensie peste 20 de ani, perioada decreteilor, sistemul de azi de pensii este falimentar. Nu vom avem pensii sa platim pentru ei in 20-30 de ani. Daca ne bazam pe ce este azi, cum se face acest sistem azi de alimentare din contributii si apoi Pilon 2, nu avem pensii. De aceea este nevoie urgenta de reforma intregului sistem de pensii", a declarat ministrul Florin Citu, joi seara, la o emisiune TV.
 
Acesta a subliniat ca este foarte important sa se puna accent pe componenta privata, caci, din punct de vedere al demografiei, nu va mai avea cine sa plateasca pensiile peste 20 de ani.
 
"Asa cum vad eu, ar fi componenta asta privata sa fie mult mai importanta, pentru ca acolo ai randamente, acolo iti cresti de fapt pensia, in partea cealalta nu. Acolo ai deficit. Dar asta trebuie facuta urgent, pentru ca au facut si tarile dezvoltate care au aceasta problema demografica. Au inceput sa o faca si britanicii, si Noua Zeelanda, si Australia. Si-au dat seama ca nu mai pot sa sustina acest sistem si au facut reforma. Pentru noi este vital sa o facem azi, pentru ca, va spun, asa cum arata, este falimentar. Si nu va spun numai eu. Uitati-va la toate analizele facute de administratorii privati de pensii si Comisia Europeana. Cum arata demografia, pentru ca la noi in fiecare an pleaca oameni din Romania si noi ramanem aici. Noi am contribuit si nu mai are cine sa ne plateasca pensia in 20 de ani. Si atunci trebuie o reforma urgenta a sistemului, nu legea, sistemul de pensii", a mai precizat seful de la Finante.
 
Totodata, acesta a aratat ca s-ar obtine o economie importanta numai din eliminarea pensiilor speciale, care ar fi de "un miliard si ceva de lei". 
 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ministrul Finantelor: Sistemul de azi de pensii este falimentar! Este nevoie urgent de o reforma":
Rating:

Nota: 4.38 din 5 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016