Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Intr-o comunicare recent adoptata privind investitiile sociale in favoarea cresterii economice si a coeziunii, Comisia Europeana invita statele membre sa acorde prioritate investitiilor sociale si sa-si modernizeze sistemele de protectie sociala. Aceasta inseamna strategii mai performante de incluziune activa si o utilizare mai eficienta si mai rentabila a bugetelor sociale.
Comunicarea le ofera de asemenea statelor membre orientari privind cele mai bune modalitati de a utiliza ajutorul financiar acordat de UE, in special prin Fondul social european, pentru a realiza aceste obiective. Comisia va monitoriza indeaproape, in cadrul semestrului european, performantele sistemelor de protectie sociala ale statelor membre individuale si va formula, acolo unde este cazul, recomandari specifice fiecarei tari.
"Investitiile sociale sunt esentiale daca dorim sa iesim din criza mai puternici, mai solidari si mai competitivi. in limita constrangerilor bugetare actuale, statele membre trebuie sa-si orienteze investitiile catre capitalul uman si coeziunea sociala. Acest lucru este foarte important daca dorim sa realizam progrese reale in ceea ce priveste atingerea obiectivelor din strategia Europa 2020. Investitiile sociale realizate astazi ajuta statele membre sa evite plata unei facturi financiare si sociale mult mai mari maine" a declarat László Andor, comisarul european pentru ocuparea fortei de munca, afaceri sociale si incluziune sociala.
Consecintele sociale ale crizei financiare actuale sunt foarte serioase. Pachetul privind investitiile sociale, pe care Comisia tocmai l-a prezentat, le ofera statelor membre orientari in ceea ce priveste elaborarea de politici sociale mai rentabile si mai eficiente ca raspuns la problemele majore cu care se confrunta in prezent. Printre acestea se numara dificultatile financiare serioase, cresterea saraciei si a excluziunii sociale, precum si nivelurile record ale somajului, in special in randul tinerilor. La acestea se adauga imbatranirea societatii si scaderea populatiei de varsta activa, ceea ce pune la incercare sustenabilitatea si caracterul adecvat al sistemelor sociale nationale.
Pachetul privind investitiile sociale include o recomandare a Comisiei privind lupta contra saraciei infantile, in care se propune o politica integrata de investitii sociale in favoarea copiilor. Investitiile in copii si in tineri sunt deosebit de eficiente in ceea ce priveste stoparea ciclurilor saraciei si excluziunii sociale care afecteaza generatii succesive si imbunatatirea oportunitatilor pe care persoanele le vor avea in cursul vietii.
Pachetul privind investitiile sociale este un cadru strategic integrat care ia in considerare diferentele sociale, economice si bugetare dintre statele membre, concentrandu-se pe:
- adaptarea sistemelor de protectie sociala la nevoile persoanelor care trec prin etape critice ale vietii lor; trebuie sa se ia masuri suplimentare pentru a reduce riscul de excluziune sociala si a evita astfel costuri sociale mai mari in viitor.
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
SAF-T pentru Contribuabili Mici
- politici sociale simplificate si mai bine orientate, vizand crearea unor sisteme de protectie sociala adecvate si sustenabile; unele tari au in domeniul social rezultate mai bune decat altele, in ciuda faptului ca dispun de bugete similare sau mai mici, ceea ce demonstreaza ca este posibil sa se eficientizeze cheltuielile aferente politicii sociale.
- modernizarea strategiilor de incluziune activa aplicate de statele membre; serviciile de ingrijire a copiilor si educatia cu costuri accesibile si de buna calitate, prevenirea abandonului scolar timpuriu, formarea profesionala, sprijinul pentru gasirea unui loc de munca, ajutorul pentru locuinta si accesibilitatea serviciilor medicale sunt toate domenii de actiune cu o puternica dimensiune sociala.
Sursa: Comisia Europeana
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Ministrul Citu: Bugetul pentru 2020 este gata. Nu vor fi introduse noi taxeDe ce nu trebuie sa ignoram scaderea economiei romanestiPremierul Dacian Ciolos s-a intalnit cu reprezentanti ai administratiei SUA pentru consolidarea parteneriatului economicAutoritatile doresc suplimentarea cheltuielilor ca urmare a modificarii proiectiei de crestere a economieiComisia Europeana are vesti bune pentru RomaniaUltimele articole
Rezultatele actiunilor ANAF in 2023: Au fost identificate obligatii fiscale nedeclarate de 10,62 miliarde leiANAF anunta venituri bugetare brute cu 11,9% mai mari in primele 10 luni din 2023, fata de aceeasi perioada a anului 2022Ministrul Finantelor, 3 directii prioritare asumate pentru noul mandat. Printre acestea, reforma sistemului fiscal si crearea de locuri de muncaPFA care beneficiaza de microgranturi de 2.000 de euro. Din acesti bani se pot achita credite bancare?Guvernul majoreaza alocatia pentru copii incepand cu ianuarie 2022Articole similare
Primul Comitet de Monitorizare pentru implementarea fondurilor europene structurale si de investitii 2014 - 2020Fonduri pentru tineri: Masuri noi din partea Comisiei EuropeneComisia lanseaza o consultare pentru a impulsiona comertul electronic in UECOMISIA EUROPEANA distribuie 265 milioane euro pentru IMM-uri si CercetareRebelii din PDL sustin reducerea taxelorUltimele articole
Achizitii intracomunitare peste plafonul de 10.000 euro. Unde se achita TVA-ul?Pensiile romanilor se majoreaza din 2025! Cu cat va creste Valoarea Punctului de ReferintaPragul de impozitare micro ar putea scadea gradual la 88.500 mii euro pana in 2027Precizari ANAF referitoare la Registrul RO e-Factura optionalFinantele introduc obligatoriu, de la 1 ianuarie 2025, facturarea electronica pentru relatia B2CAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"