Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Cresterea economica in 2013 | Comisia Europeana face recomandari statelor membre

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 22 Feb. 2013 Exclusiv
Tags: coeziune sociala, crestere economica, comisia europeana, incluziune sociala

Intr-o comunicare recent adoptata privind investitiile sociale in favoarea cresterii economice si a coeziunii, Comisia Europeana invita statele membre sa acorde prioritate investitiilor sociale si sa-si modernizeze sistemele de protectie sociala. Aceasta inseamna strategii mai performante de incluziune activa si o utilizare mai eficienta si mai rentabila a bugetelor sociale.



Comunicarea le ofera de asemenea statelor membre orientari privind cele mai bune modalitati de a utiliza ajutorul financiar acordat de UE, in special prin Fondul social european, pentru a realiza aceste obiective. Comisia va monitoriza indeaproape, in cadrul semestrului european, performantele sistemelor de protectie sociala ale statelor membre individuale si va formula, acolo unde este cazul, recomandari specifice fiecarei tari.

"Investitiile sociale sunt esentiale daca dorim sa iesim din criza mai puternici, mai solidari si mai competitivi. in limita constrangerilor bugetare actuale, statele membre trebuie sa-si orienteze investitiile catre capitalul uman si coeziunea sociala. Acest lucru este foarte important daca dorim sa realizam progrese reale in ceea ce priveste atingerea obiectivelor din strategia Europa 2020. Investitiile sociale realizate astazi ajuta statele membre sa evite plata unei facturi financiare si sociale mult mai mari maine" a declarat László Andor, comisarul european pentru ocuparea fortei de munca, afaceri sociale si incluziune sociala.

Consecintele sociale ale crizei financiare actuale sunt foarte serioase. Pachetul privind investitiile sociale, pe care Comisia tocmai l-a prezentat, le ofera statelor membre orientari in ceea ce priveste elaborarea de politici sociale mai rentabile si mai eficiente ca raspuns la problemele majore cu care se confrunta in prezent. Printre acestea se numara dificultatile financiare serioase, cresterea saraciei si a excluziunii sociale, precum si nivelurile record ale somajului, in special in randul tinerilor. La acestea se adauga imbatranirea societatii si scaderea populatiei de varsta activa, ceea ce pune la incercare sustenabilitatea si caracterul adecvat al sistemelor sociale nationale.

Pachetul privind investitiile sociale include o recomandare a Comisiei privind lupta contra saraciei infantile, in care se propune o politica integrata de investitii sociale in favoarea copiilor. Investitiile in copii si in tineri sunt deosebit de eficiente in ceea ce priveste stoparea ciclurilor saraciei si excluziunii sociale care afecteaza generatii succesive si imbunatatirea oportunitatilor pe care persoanele le vor avea in cursul vietii.

Pachetul privind investitiile sociale este un cadru strategic integrat care ia in considerare diferentele sociale, economice si bugetare dintre statele membre, concentrandu-se pe:

- adaptarea sistemelor de protectie sociala la nevoile persoanelor care trec prin etape critice ale vietii lor; trebuie sa se ia masuri suplimentare pentru a reduce riscul de excluziune sociala si a evita astfel costuri sociale mai mari in viitor.

- politici sociale simplificate si mai bine orientate, vizand crearea unor sisteme de protectie sociala adecvate si sustenabile; unele tari au in domeniul social rezultate mai bune decat altele, in ciuda faptului ca dispun de bugete similare sau mai mici, ceea ce demonstreaza ca este posibil sa se eficientizeze cheltuielile aferente politicii sociale.

- modernizarea strategiilor de incluziune activa aplicate de statele membre; serviciile de ingrijire a copiilor si educatia cu costuri accesibile si de buna calitate, prevenirea abandonului scolar timpuriu, formarea profesionala, sprijinul pentru gasirea unui loc de munca, ajutorul pentru locuinta si accesibilitatea serviciilor medicale sunt toate domenii de actiune cu o puternica dimensiune sociala.


Sursa: Comisia Europeana


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Cresterea economica in 2013 | Comisia Europeana face recomandari statelor membre":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016