Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

CCIR: Opinii privind propunerile pentru stimularea mediului de afaceri

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 17 Iul. 2012 Exclusiv
Tags: ccir, deductibilitate tva, plata tva, incasare, firme, guvern, someri

Camera de Comert si Industrie a Romaniei considera ca masura care propune plata TVA la incasare pentru firmele cu cifra de afaceri de maximum 500.000 de euro este o modificare necesara si oportuna pentru mediul de afaceri din Romania, cu precadere pentru sectorul intreprinderilor mici si mijlocii, care va influenta direct 92% din firmele active.

Comunicatul eliberat de instititie mentioneaza: "Camera Nationala isi exprima speranta ca aceasta decizie, asupra careia FMI a fost informat, va fi aprobata in cel mai scurt timp. Sistemul Cameral isi exprima satisfactia fata de masura anularii timp de un an a platii contributiilor la bugetele de sanatate, pensii si somaj de catre patronii firmelor care vor angaja someri cu varsta mai mica de 25 ani sau persoane de peste 55 ani. Consideram ca facilitatea recent propusa spre aprobare catre FMI, prin care TVA va fi eligibil pentru decontare si in cazul proiectelor finantate din fonduri UE este o masura destinata simplificarii accesului la fondurile europene si a facilitarii implementarii proiectelor finantate prin instrumentele structurale si de coeziune sociala".

De asemenea, CCIR apreciaza ca faptul ca plafonul de deductibilitatea TVA va creste de la 20% la 50% in cazul investitiilor in domeniul cercetarii-dezvoltarii dovedeste receptivitatea Guvernului fata de solictarile oamenilor de afaceri de stimulare a investitiilor in noi tehnologii, exprimta in cadrul unei intilniri a Premierului cu mediul de afaceri, la sediul CCIR.

Conform reprezentantilor Camerei nationale, toate aceste propuneri, sunt masuri "care nu costa nimic", ci sunt menite sa stopeze evaziunea fiscala si economia gri, au vizat multiple domenii de activitate, recunoscand importanta primordiala a atragerii de investitii in noi tehnologii, in vederea cresterii competitivitatii Romaniei pe pietele internationale.



Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "CCIR: Opinii privind propunerile pentru stimularea mediului de afaceri":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016