Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

CCIR: Masurile de supraimpozitare anuntate de Guvern sunt o lovitura grava la adresa stabilitatii economice a Romaniei

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 20 Dec. 2018
Tags: taxa pe lacomie, ccir, oug

Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Mihai Daraban, arata, intr-o pozitie oficiala, trimisa miercuri, ca noile masuri de supraimpozitare anuntate de Guvernul Romaniei reprezinta o lovitura grava la adresa stabilitatii economice a Romaniei. Acestea vor avea efecte negative puternice asupra companiilor, nu doar a celor de stat, ci si a celor private, mai arata acesta.

“Modul intempestiv in care masurile de supraimpozitare au fost anuntate, fara o dezbatere publica si fara consultarea mediului de afaceri, reprezinta in sine un factor generator de instabilitate economica”, subliniaza presedintele CCIR.

Acesta acuza Guvernul Romaniei ca impune masuri de supraimpozitare, in loc sa sprijine comunitatea de afaceri din Romania prin incurajarea dezvoltarii companiilor si crearea de locuri de munca.

“Masurile de supraimpozitare intra in contradictie flagranta cu angajamente asumate de insusi prim ministrul Guvernului Romaniei, dna. Viorica Dancila, care declara, pe 29 ianuarie 2018, in Parlament, la votul de investire: «Cat timp voi fi prim-ministru nu voi introduce nicio taxa noua in Romania. Scopul meu este de a usura si de a simplifica viata economica, nu de a o complica»”, mai arata presedintele CCIR, in comunicatul remis miercuri.

Mihai Daraban atrage atentia asupra faptului ca lipsa predictibilitatii economice – ca rezultat al masurilor de supraimpozitare – va afecta negativ dezvoltarea companiilor si planurile de investitii. Aceste efecte negative se vor rasfrange, automat, si asupra mediului de lucru, fiind afectate crearea de noi locuri de munca in Romania.

“Solicitam Guvernului Romaniei sa renunte de indata la masurile de supraimpozitare si sa nu mute factura guvernarii asupra companiilor inregistrate in Romania si asupra angajatilor lor”, conchide presedintele CCIR.

Reamintim faptul ca, marti, 18 decembrie 2018, ministrul de Finante anunta ca Guvernul are pregatita o OUG privind mai multe taxe, intre care si “taxa pe lacomie” - care ar urma sa se aplice de la 1 ianuarie 2019 institutiilor financiar-bancare, daca ratele ROBOR la 3 si la 6 luni depasesc o anumita valoare.

Citeste mai multe despre "TAXA PE LACOMIE" AICI!

Eugen Teodorovici anunta ca impactul estimat este de 3 miliarde de lei. 

Alte masuri ale aceleiasi OUG prevad:
  • plafonarea pretului la gazele naturale din productia interna la 68 lei/Mwh - pana in februarie 2022,
  • scaderea comisionului de administrare pentru Pilonul II de pensii, de la 2,5% la 1%, precum si conditia ca o persoana sa se poata retrage de la un fond de pensii, dupa minimum cinci ani de participare,
  • in domeniul energiei electrice si termice, contributia baneasca perceputa de la operatori economici va fi de 3% din cifra de afaceri realizata de acestia. 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "CCIR: Masurile de supraimpozitare anuntate de Guvern sunt o lovitura grava la adresa stabilitatii economice a Romaniei":
Rating:

Nota: 4 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016