Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Deductibilitate TVA pentru aprovizionare combustibil - echipamente tehnologice

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 28 Dec. 2009
Tags: tva, limitarea dreptului de deducere a tva, codul fiscal

Problema: SC X SRL presteaza servicii cu buldoexcavatorul (utilaj de executat santuri). Aprovizionarea combustibilului (motorina) se face pe baza de bon fiscal. Este deductibila TVA de pe bonurile ...

Problema:
SC X SRL presteaza servicii cu buldoexcavatorul (utilaj de executat santuri). Aprovizionarea combustibilului (motorina) se face pe baza de bon fiscal. Este deductibila TVA de pe bonurile fiscale pentru aceste servicii?

Solutie:

Limitarea dreptului de deducere TVA se refera doar la vehiculele rutiere motorizate destinate exclusiv transportului rutier de persoane, vehicule care au urma toarele caracteristici:

- greutatea maxima autorizata: 3.500 kg;
- numarul de scaune pentru pasageri, inclusiv scaunul soferului: 9.

Buldo-excavatorul face parte din categoria echipamentelor tehnologice, asa cum este reglementat prin H.G. nr. 2.139/2004 pentru aprobarea catalogului privind clasificarea si duratele normale de functionare a mijloacelor fixe la grupa 2.1.20.1. Acest echipament nu face parte din categoria vehiculelor terestre motorizate, reglementate prin O.U.G. nr. 109/2005 privind transporturile rutiere, aprobata cu modificari prin Legea 102/2006.

In mod sigur, utilajul de tip buldo-excavator nu intra in aceasta categorie de vehicule, motiv pentru care suma TVA aferente combus tibilului alimentat pentru functio narea acestuia se deduce integral, fara a fi limitat.

Daca sunt indeplinite conditiile de la pct. 46 alin. (2) privind aplicarea art. 146 din Codul fiscal, atunci este deductibila TVA aferente combustibilului aprovizonat in baza bonului fiscal.

Astfel, pct. 46 din Normele metodologice privind aplicarea art. 146 din Codul fiscal sti puleaza urmatoarele: „Con form acestui punct, deducerea TVA se poate justifica prin bonul fiscal emis conform O.U.G. nr. 28/1999 privind obligatia agentilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, numai daca sunt indeplinite urmatoarele trei conditii cumulative:

1. bonurile sunt stampilate;
2. pe bon se inscrie denumirea cum paratorului;


3. pe bon se inscrie numarul de inmatriculare al autovehiculului.“

Numarul de inmatriculare al autovehiculului in cazul acesta poate fi numarul de inmatriculare acordat de Primarie sau de Politie, dupa caz.

Articol preluat din Newsletterul Contabilului 2010 nr. 1/ noiembrie 2009.

Articol adaugat la 28 decembrie 2009

Drepturile de proprietate intelectuala asupra continutului acestui articol apartin Editurii Rentrop & Straton. Articolul poate fi preluat in limita a 500 de caractere, cu conditia sa fie insotit de textul: "Sursa: Portalul Infotva.ro.ro" si link catre www.infotva.ro . In caz contrar, vom actiona conform legilor privind protectia drepturilor de proprietate intelectuala.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Deductibilitate TVA pentru aprovizionare combustibil - echipamente tehnologice":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016