Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Comisarul european Corina Cretu a lansat Acordul de parteneriat

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 10 Nov. 2014 Exclusiv
Tags: incluziunea sociala, cretu corina, acordul de parteneriat, liviu dragnea

Aflata la Bucuresti in prima sa vizita de la preluarea mandatului de comisar european pentru politica regionala, dna Corina Cretu a lansat astazi, alaturi de ministrul fondurilor europene, dl Eugen Teodorovici, "Acordul de parteneriat" cu Romania pentru perioada 2014 ? 2020, prin intermediul caruia Romania poate accesa 33 de miliarde de euro.

   
In cadrul unei conferinte de presa organizate la Ministerul Fondurilor Europene, dna  comisar Cretu a declarat: "Fondurile europene sunt instrumentul cu ajutorul caruia Uniunea Europeana le preda lectia solidaritatii statelor membre. Noi, romanii, trebuie sa invatam sa ne dezvoltam impreuna, altfel nu ne vom dezvolta niciodata pe termen lung. Sunt convinsa ca Romania va porni cu dreptul in accesarea celor 33 de miliarde de euro care pot contribui la reducerea decalajelor de dezvoltare si la relansarea economiei romanesti."
    
La randul sau, dl Teodorovici a adaugat: "Acordul de parteneriat este mai mult decat un simplu document care traseaza o linie a modului in care vor fi alocati banii europeni.

Documentul este un instrument fundamental de investitii, care aseaza Romania pe drumul corect in directia atingerii obiectivelor de crestere economica, sustenabilitate si dezvoltare durabila, pentru urmatorii ani. Mai mult decat atat, Acordul de parteneriat reflecta eforturile comune ale tarii noastre si ale Uniunii Europene depuse in vederea gasirii celei mai bune strategii de atingere a obiectivelor de reducere a decalajelor existente intre regiuni, crestere a gradului de ocupare, a promovarii incluziunii sociale si educatiei performante. Urmatorul pas pe care trebuie sa il facem este sa ducem la bun sfarsit dialogul pe care autoritatile romane il au cu serviciile Comisiei pentru definitivarea programelor operationale, astfel incat majoritatea acestora sa fie adoptata pana la finalul acestui an."


"Acordul de parteneriat" este documentul programatic care guverneaza cheltuirea fondurilor europene de catre Romania in perioada de programare curenta 2014 – 2020. Pentru aceasta perioada, valoarea totala a fondurilor alocate pentru Romania este de 33 de miliarde, din care aproximativ 23 miliarde de euro sunt destinate politicii de coeziune.

Sarcina principala pe care noul Acord de Parteneriat o traseaza autoritatilor de management este sa se asigure ca banii europeni sunt cheltuiti raspunzand nevoilor cetatenilor europeni. Pentru Romania, prioritatile detaliate in document sunt urmatoarele:

1. Promovarea competitivitatii si a dezvoltarii locale

2. Crearea de locuri de munca

3. Reducerea inegalitatilor prin programe de incluziune sociala

4. Dezvoltarea infrastructurii


5. Cresterea eficientei energetice si protectia mediului.
    
In timpul vizitei la Bucuresti, comisarul Cretu a avut o serie de intalniri oficiale cu viceprim-ministrul si ministrul dezvoltarii regionale, dl Liviu Dragnea, cu ministrul fondurilor europene, dl Eugen Teodorovici, si cu ministrul transporturilor, dl Ioan Rus.

Sursa: Comisia Europeana


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Comisarul european Corina Cretu a lansat Acordul de parteneriat":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016