Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Vicepremierul Viorel Stefan: Contribuabilii care vor depune in aprilie Formularul 600 vor avea calitatea de asigurati si in trimestrul 1

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ionut Udriste la 05 Feb. 2018
Tags: formularul 600, declaratia 600, cas, mfp

Potrivit vicepremierului Viorel Stefan, contribuabilii care vor depune doar in aprilie Formularul 600 vor avea calitatea de asigurati in sistemul public de sanatate si in trimestrul 1 (ianuarie-martie).

"Sigur ca este o intrebare, in conditiile in care s-a prorogat termenul de depunere a Declaratiei 600 pana pe 15 aprilie - e o intrebare daca respectivii contribuabili vor beneficia de asigurari de sanatate in trimestrul I. Raspunsul il vom da printr-o ordonanta de urgenta care este acum in lucru. Prin aceasta ordonanta vom spune ca da, contribuabilii isi vor pastra calitatea de asigurati", a declarat Viorel Stefan, citat de mediafax.ro.

Referindu-se la angajatii din IT care ar putea fi afectati de mutarea CAS, Viorel Stefan a specificat ca pentru compensarea veniturilor acestora "este in lucru o ordonanta prin care pierderile vor fi acoperite prin ajutor de stat".

O singura declaratie pentru cei care au venituri din activitati independente

Premierul Viorica Dancila a declarat ieri, 4 februarie, ca, pana la 1 martie, Ministerul Finantelor Publice (MFP) va gasi o solutie astfel incat cei care au venituri din activitati independente sa depuna o singura declaratie.

"Domnul presedinte Liviu Dragnea a cerut in ultimul Comitet Executiv sa se prelungeasca termenul de depunere a Declaratiei 600 si, de asemenea, sa ramana un singur formular. In consecinta, am luat decizia, in prima sedinta de Guvern, sa prelungim termenul de depunere pana pe 15 aprilie, pentru a da posibilitatea Ministerului Finantelor Publice ca, pana pe data de 1 martie - deci inainte de termenul de 15 aprilie, cand trebuia depusa aceasta declaratie, dar si inainte de 25 martie, cand trebuia facuta prima plata (...) sa propuna un model care sa prevada o singura declaratie si o singura plata anuala pe toti cei care au activitati independente. Deci pana la 1 martie avem o solutie", a declarat Viorica Dancila, citata de Agerpres.

Depunerea Formularului 600 a fost amanata pana la data de 15 aprilie 2018.
Ionut Udriste de Ionut Udriste
Editor cu experienta de 5 ani in domeniul contabil si fiscal. Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Vicepremierul Viorel Stefan: Contribuabilii care vor depune in aprilie Formularul 600 vor avea calitatea de asigurati si in trimestrul 1":
Rating:

Nota: 4.67 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016