Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ionut Misa, Ministrul Finantelor, a declarat marti, 23 ianuarie, ca regimul declararii veniturilor din activitati independente ar putea fi schimbat astfel incat sa nu mai fie necesara depunerea Formularului 600, iar plata contributiilor sociale aferente sa se faca pe baza de CNP.
Ionut Misa a explicat ca se ia in calcul posibilitatea regularizarii acestei declaratii si ca "vom introduce prevederi tranzitorii pentru cei care deja au depus Declaratia 600".
In plus, "la categoriile profesionale unde se poate realiza stopajul la sursa, luam in calcul revenirea la acest sistem, iar unde nu se poate - sa mergem pe varianta declararii", a adaugat Ministrul Finantelor. Potrivit noilor conditii, contribuabilii care realizeaza venituri din activitati independente trebuie sa declare aceste venituri si sa efectueze personal platile, trimestrial.
Termenele de plata sunt 25 martie pentru contributiile aferente veniturilor realizate in trimestrul I, apoi 25 iunie pentru contributiile aferente veniturilor realizate in trimestrul II, 25 septembrie pentru contributiile aferente veniturilor realizate in trimestrul III si 25 decembrie pentru contributiile aferente veniturilor realizate in trimestrul IV, scrie mediafax.ro.
Ordonanta de urgenta pentru amanarea termenului de depunere a formularului 600
Ministerul Finantelor Publice (MFP) a publicat proiectul de ordonanta de urgenta pentru amanarea termenului de depunere a formularului 600.
Cartea verde a Contabilitatii varianta online
Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024
SAF-T pentru Contribuabili Mici
Conform notei de fundamentare care poate fi consultata pe site-ul MFP, noul termen de depunere a declaratiei 600 este 1 martie 2018, nu 31 ianuarie, cum este in prezent.
"Avand in vedere faptul ca prin noul model fiscal de refomare a sistemelor sociale din Romania, declaratia se depune si de catre unele categorii de persoane care nu au avut aceasta obligatie inainte de 1 ianuarie 2018, cum ar fi persoanele fizice care realizeaza venituri din drepturi de proprietate intelectuala, din cedarea folosintei bunurilor, agricultura, silvicultura, piscicultura, investitii, asocieri cu persoane juridice sau din alte surse, pentru a veni in sprijinul acestora, se impune luarea unor masuri privind prorogarea termenului de depunere a acestei declaratii", se arata in documentul mentionat mai sus.
Editor cu experienta de 5 ani in domeniul contabil si fiscal. Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
MFP a publicat ordonanta de amanare a formularului 600Calendar declaratii ianuarie 2014: Aici gasiti lista completa a declaratiilor care se depun la Fisc luna aceasta!Ce etape urmam pentru reinnoirea certificatelor digitale pentru semnatura electronica in 2013FORMULAR 600 in 2014: Cine depune Declaratia privind venitul asigurat la sistemul de pensii?ANAF: Declaratii si plati obligatorii pana la 20, respectiv 25 ianuarie 2017Ultimele articole
Teodorovici: Persoanele afectate de schimbarile fiscale isi vor recupera banii platiti in plusMinistrul Finantelor: Cinci formulare vor fi comasate intr-unul singurFormularul 600 va putea fi depus pana la 15 aprilieFormularul 600 poate fi depus electronic prin Spatiul Privat VirtualDeclaratiile care se depun pana la 27 ianuarie 2017. Termen prelungitArticole similare
Aplicarea sistemului de TVA | Ce documente atesta livrarea intracomunitara?Masuri de simplificare si noi modificari in domeniul TVA, propuse prin proiect emis de MFPUltimele declaratii din aceasta luna. Ce depunem la 31 ianuarie?Factura separata de transport primita de la un furnizor intracomunitar. Declaram in D 390?Livrari intracomunitare. Inregistrare in scop de TVAUltimele articole
Facturile simplificate B2B si B2C trebuie transmise in E-Factura din 2025. Care sunt exceptiileE-Factura in 2025: 5 modificari importante aduse de FinanteModificari IMPORTANTE aduse impozitului pe profit, suplimentar si pe veniturile microSituatii financiare interimare. In cazul unor erori pot fi rectificate?Ce trebuie sa stie firmele despre sanatatea si securitatea zilierilor cu care lucreazaArticole similare
Cota progresiva s-ar putea aplica din 2016 in trei trepteE oficial: vom solicita FMI-ului un nou acordValoarea tichetelor de cresa pentru sem. II 2020 NU a fost majorata! (Ordinul 2810/2020)Formularul 088 nu se va mai depune de firmele care isi schimba administratorul, asociatii sau sediulProducatorii: vrem TVA de 5-7% pentru panificatie. Guvernantii: poate peste 2-3 aniUltimele articole
Acord de finantare pentru managementul dezastrelor naturale, semnat intre Finante si Banca Mondiala Investitii record de peste 3,23 miliarde de lei in cadrul FIDELIS IV din 2024Proiect: Finantele introduc numarul de identificare digitala, alternativ CNP-ului clasicNoi modificari asupra e-Transport, e-TVA si e-Factura, in urma consultarii cu reprezentantii mediului de afaceriOrdinul 265/2024. Care va fi nivelul accizei specifice la tigarete incepand cu 1 aprilie 2024Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"