Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ministrul Finantelor, Tanczos Barna, a anuntat ca nu doreste sa impovareze si mai mult mediul de afaceri si astfel va face tot posibilul pentru ca in 2025 cota de TVA sau a impozitului pe venit sa nu creasca, conform celor de la Agerpres.
Ministrul Finantelor: Voi face tot posibilul ca in 2025 cota de TVA sa NU creasca
Ministerul Finantelor incearca, pentru anul 2025, sa construiasca un buget fara majorarea TVA sau a impozitului pe venit.
"Voi face tot posibilul sa construim bugetul anului 2025 fara majorare de cota la TVA si la impozitul pe venit. Vom vedea in luna ianuarie care este situatia finala anuala cu deficitul, vom avea toate prognozele de cheltuieli pe fiecare ordonator principal de credite, vom incerca sa ne incadram in aceasta limita de 7% (deficit, n.r.), desi este extrem de restrictiva. Nu imi doresc sa impovarez si mai mult mediul de afaceri, nu ne dorim sa impovaram si mai mult consumul", a explicat luni, ministrul Finantelor, la finalul sedintei de Guvern anunta Agerpes.
Bugetul pentru anul viitor ar putea fi aprobat pana la finalul lunii ianuarie
"Spatiul bugetar este cel care ne va conduce pe tot parcursul anului 2025, stabilitatea este primordiala, mesajul nostru catre pietele financiare trebuie sa fie ferm, daca ne asumam un deficit bugetar trebuie sa ni-l respectam in conditiile in care avem in fata provocari semnificative si pe plan national si pe plan international, deci lucrurile trebuie tinute sub control, iar ceea ce se va propune si se va promite in bugetul anului 2025 trebuie respectat ca atare. Nu ne mai putem permite derapaje, nici in sus nici in jos.
Daca bugetam niste cheltuieli care incap in anvelopa bugetara, ele trebuie facute, daca nu pot fi facute trebuie spus la inceput de ianuarie ca anul acesta nu avem posibilitatea platilor respective si trebuie asumate aceste lucruri", a subliniat Ministrul in functie.
Reamintim ca in sedinta de luni, au fost adoptate mai multe masuri fiscale cuprinse in Ordonanta trenulet.
Amintim, printre acestea, urmatoarele:
- inghetarea salariilor si pensiilor,
- majorarea de la 8% la 10% a impozitului pe dividende si
- reducerea pragului pentru microintreprinderi de la 500.000 euro la 250.000 euro (inclusiv pe parcursul anului fiscal).
- a fost introdusa o taxa de 1% pentru constructii speciale.
Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2024
SAF-T Ghid de raportare corecta
Manual de politici contabile - Stick USB
Sursa: Agerpres
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Raportare ANAF prin Declaratia 394, in cazul incasarii prin bon fiscal cu emitere de factura.Reducerea TVA la apa nu se va vedea in facturile catre populatieCota de TVA aplicabila activitatii de intretinere corporala si fitnessStudiu de caz: operatiune scutita cu drept de deducere a TVAMFP: Reducerea cotei unice sau a TVA nu ar duce la scaderea preturilorUltimele articole
Comert online. Regimul fiscal TVA in cazul vanzarii catre persoane din UEMicrointreprindere in 2024. Cum poate iesi prin optiune de la plata TVALegea 254/2024. Modificari asupra cotei de TVA de 9% aplicate din anul 2025Cotele TVA pentru 2024, aplicabile in RomaniaTVA locuinte 2024: Studii de caz utileArticole similare
Declararea si plata impozitului pe profit in 2013 | Cine nu aplica sistemul?Bunuri lipsa, neimputabile. Care este tratament fiscal si TVA?Monografie contabila pentru acordarea bonificatiei pe impozitul pe profit. OUG 99/2020Facilitatea de 1.500 lei pentru cresa si gradinita ar putea fi extinsa la mai multi beneficiariDarea in plata. Ce inseamna si studii de caz practice cu privire la sfera de aplicare a TVAUltimele articole
Din 2025 este ELIMINATA o facilitate fiscala importanta. Care sunt domeniile vizateNivelul normelor anuale de venit corespunzatoare unei camere de inchiriat pentru anul 2025Firme care NU mai sunt microintreprinderi din ianuarie 2023. Pot reveni la impozit micro din 2025?Modificari IMPORTANTE aduse impozitului pe profit, suplimentar si pe veniturile microSituatii financiare nedepuse la timp. De cand trece microintreprinderea la impozit pe profitAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"