Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!


Ministrul Finantelor, Tanczos Barna, a anuntat ca nu doreste sa impovareze si mai mult mediul de afaceri si astfel va face tot posibilul pentru ca in 2025 cota de TVA sau a impozitului pe venit sa nu creasca, conform celor de la Agerpres.
Ministrul Finantelor: Voi face tot posibilul ca in 2025 cota de TVA sa NU creasca
Ministerul Finantelor incearca, pentru anul 2025, sa construiasca un buget fara majorarea TVA sau a impozitului pe venit.
"Voi face tot posibilul sa construim bugetul anului 2025 fara majorare de cota la TVA si la impozitul pe venit. Vom vedea in luna ianuarie care este situatia finala anuala cu deficitul, vom avea toate prognozele de cheltuieli pe fiecare ordonator principal de credite, vom incerca sa ne incadram in aceasta limita de 7% (deficit, n.r.), desi este extrem de restrictiva. Nu imi doresc sa impovarez si mai mult mediul de afaceri, nu ne dorim sa impovaram si mai mult consumul", a explicat luni, ministrul Finantelor, la finalul sedintei de Guvern anunta Agerpes.
Bugetul pentru anul viitor ar putea fi aprobat pana la finalul lunii ianuarie
"Spatiul bugetar este cel care ne va conduce pe tot parcursul anului 2025, stabilitatea este primordiala, mesajul nostru catre pietele financiare trebuie sa fie ferm, daca ne asumam un deficit bugetar trebuie sa ni-l respectam in conditiile in care avem in fata provocari semnificative si pe plan national si pe plan international, deci lucrurile trebuie tinute sub control, iar ceea ce se va propune si se va promite in bugetul anului 2025 trebuie respectat ca atare. Nu ne mai putem permite derapaje, nici in sus nici in jos.
Daca bugetam niste cheltuieli care incap in anvelopa bugetara, ele trebuie facute, daca nu pot fi facute trebuie spus la inceput de ianuarie ca anul acesta nu avem posibilitatea platilor respective si trebuie asumate aceste lucruri", a subliniat Ministrul in functie.
Reamintim ca in sedinta de luni, au fost adoptate mai multe masuri fiscale cuprinse in Ordonanta trenulet.
Amintim, printre acestea, urmatoarele:
- inghetarea salariilor si pensiilor,
- majorarea de la 8% la 10% a impozitului pe dividende si
- reducerea pragului pentru microintreprinderi de la 500.000 euro la 250.000 euro (inclusiv pe parcursul anului fiscal).
- a fost introdusa o taxa de 1% pentru constructii speciale.

Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari

Agenda Fiscala a Contabilului 2025

PortalContabilitate ro - acces 12 luni consultanta in scris si telefonica 30 intrebari
Sursa: Agerpres

Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Studiu de caz: Refacturarea utilitatilor si tratamentul contabil aferentAchizitii bunuri cu TVA de pe teritoriul comunitar. Care va fi tratamentul fiscal?Dragnea cere reducerea TVA la 5% pentru produsele bio si traditionale. Asociatiile Patronale: Aceasta cota ar majora preturile!Emiterea anticipata a facturii: Declararea in decontul de TVA si in Formularul 394Reducerea TVA la apa nu se va vedea in facturile catre populatieUltimele articole
TVA locuinte. CONDITII pentru a beneficia de TVA 9% pana pe 31 iulie 2026COTA TVA. TVA pentru amoniac si servicii agricole in 2025Majorare TVA: Cum aplici corect TVA daca va fi majorat la 21% din iulie 2025Cota de TVA cafea. Este de 9% sau de 19% in 2025?TVA imobiliare. Conditii pentru aplicarea cotei de TVA de 9%Articole similare
Mod de calcul sume redirectionate prin formularul 177Norme codul fiscal 2008 Titlul II Capitolul IICum se calculeaza impozitul pe veniturile din chirii incepand cu anul 2023, conform OG 16/2022OMFP 161/2015 si OMFP 162/2015 modifica procedura de comunicare intre ANAF si contribuabiliRambursari de TVA obtinute prin inselaciuneUltimele articole
Taxe PFA 2025: Cat platesti pentru PFA cu venituri din drepturi de autorIMPOZIT PE VENIT. Cine NU plateste impozit in 2025 + un studiu de caz utilGhid ANAF pentru veniturile din arenda. Ce trebuie sa stii in 2025Cadouri de Paste in 2025. Platiti CAS, CASS si IMPOZIT PE VENIT pentru aceste cheltuieli?Impozitul pe venit. Conditii pentru acordarea scutirii impozitului
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"TVA exigibil si neexigibil. Corelatii intre decontul de TVA si balanta. Cum procedam"