Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Scutirile de impozit pe venit pentru sectoarele din constructii, agricultura si alimentar NU se acorda pentru sumele care depasesc 10.000 lei

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 29 Iul. 2022
Scutirile de impozit pe venit pentru sectoarele din constructii, agricultura si alimentar NU se acorda pentru sumele care depasesc 10.000 lei
Tags: og 16/2022, impozit pe venit, legea 227/2015

Administratia Judeteana a Finantelor Publice Ialomita informeaza contribuabilii interesati ca Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal a fost modificata si completata de Ordonanta Guvernului nr.16/2022, iar una dintre principalele modificari se refera la impozitul pe venit.

Prin acest act normativ a fost stabilit faptul ca scutirea de la plata impozitului pe venit pentru sectoarele din constructii, agricultura si alimentar se va acorda doar salariatilor cu contract individual de munca.

Atentie! Scutirea NU se va acorda pentru sumele care depasesc valoarea de 10.000 lei salariul brut lunar (anterior suma era de 30.000 lei). A fost modificat modul de calcul al cifrei de afaceri aferenta sectorului vizat de scutire.

Alte scutiri si exceptii la impozitul pe venit:

-A fost eliminata scutirea de la plata impozitului pe venit pentru persoanele fizice, in cazul veniturilor realizate din salarii ca urmare a desfasurarii activitatii pe baza de contract individual de munca incheiat pe o perioada de 12 luni, cu persoane juridice romane care desfasoara activitati sezoniere in domeniul hotelurilor, restaurantelor, pensiunilor sau barurilor.

-Au fost introduse in categoria veniturilor neimpozabile si indemnizatiile pentru ingrijirea pacientului cu afectiuni oncologice, potrivit legii.

-Contribuabilii pentru care venitul net se determina pe baza de norme de venit si care in anul fiscal anterior au inregistrat un venit brut anual mai mare decat echivalentul in lei al sumei de 25.000 euro (anterior, suma era de 100.000 euro), incepand cu anul fiscal urmator au obligatia determinarii venitului net anual in sistem real. 

Citeste si Firmele care ies din sistemul de impozitare micro de la anul sunt obligate sa anunte ANAF pana pe 31 martie 2023, click AICI>>
Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Scutirile de impozit pe venit pentru sectoarele din constructii, agricultura si alimentar NU se acorda pentru sumele care depasesc 10.000 lei":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016