keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
keyboard_double_arrow_left

Ministrul Agriculturii: Legea privind vanzarea terenurilor agricole va fi modificata

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 17 Oct. 2018
Tags: modificarea legii vanzarii terenurilor agricole, vanzarea terenurilor agricole

Legea vanzarii terenurilor agricole va fi modificata, in sensul ca va facilita accesul cumparatorilor romani la acesta, a anuntat, marti seara, ministrul Agriculturii, Petre Daea, invitat la TVR 1.

Intrebat daca poate sa spuna cat teren agricol a fost vandut strainilor, ministrul a marturisit ca deocamdata nu poate oferi cifre exacte: “Eu nu ma joc cu cifrele, eu nu ma joc cu vorbele. Le voi da exact si cat de curand”.

Totodata, acesta a precizat ca modificarile pe Legea privind vanzarea terenurilor catre cetateni straini “sunt actiuni exceptionale facute in Parlamentul Romaniei", de asa natura incat fermierii romani sa aiba acces mai usor la terenul respectiv.

“Nu modific eu aceasta lege. Parlamentul Romaniei modifica aceasta lege, iar modificarea a pornit de la o decizie politica pe care a luat-o Liviu Dragnea. Modificarea este in asa fel incat sa aiba acces usor fermierii romani la terenul respectiv. O sa vedeti exact, concret, cum se va derula aceasta lege. A trecut de Camera superioara. Accesul o sa fie usor, direct pentru cumparatorii romani. Aceasta lege trebuie sa raspunda si unor conditii externe, in conditiile in care piata este libera”, a precizat ministrul Petre Daea.

Cat priveste pretul unui hectar de teren agricol din Romania acesta a subliniat ca diferentele sunt colosale, pretul variind intre 2.000 de euro si putand sa ajunga pana la 60.000 de euro, in functie de zona: “Duceti-va la Matca, in Galati, sa vedeti ca atat este! Este cel mai mare bazin legumicol. Daca intri in Matca vezi casele acoperite de luciul solariilor si al serelor. Acolo, in fiecare zi, cate 4-5 tiruri de legume pleaca in afara, in Lituania, Estonia, Polonia. Se produc legume pentru altii. La Peretu, aici, langa Rosiorii de Vede, se iau cartofii si se exporta in Polonia".
 
Ministrul a mai amintit ca datele unui studiu recent, realizat pentru parlamentarii europeni, arata ca cetatenii straini controleaza in jur de 40% din terenul arabil al Romaniei, insa sustine ca realitatea ar putea fi diferita si ca in curand va prezenta cifrele reale.
Potrivit studiului, care nu a folosit date oficiale – dar care prezinta situatia ca fiind alarmanta pentru agricultura romaneasca –, circa 30% din terenuri sunt detinute de cetateni din UE, in timp ce 10% din ele apartin unor persoane din alte state.
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz" 
[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie, contabili
Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
Modificari importante privind TVA!
Descarca GRATUIT
Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016