Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Comisarul european pentru politica regionala Corina Cretu l-a primit la Bruxelles pe ministrul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice din Romania, Dragos Pislaru. Cei doi au discutat pe marginea Pachetului national anti-saracie, a Agendei urbane si a integrarii comunitatilor marginalizate.
Comisarul european pentru politica regionala Corina Cretu a declarat: "Romania are la dispozitie peste 572 de milioane de euro, finantare din Fondul european de dezvoltare regionala (FEDR) pentru perioada 2014-2020, pentru proiecte ce vizeaza incluziunea sociala si reducerea saraciei. Pentru a asigura o implementare eficienta este extrem de important sa existe o buna coordonare intre FEDR si Fondul social european. Ministerele de resort si autoritatile de management trebuie sa-si accelereze eforturile pentru a demara cat mai curand interventiile planificate."
Comisarul european Corina Cretu a mai subliniat faptul ca Pachetul national anti-saracie poate atrage fonduri din mai multe Programe Operationale, in special din Programul Operational Regional si Programul Operational "Capital Uman", pentru a gasi solutii la provocari precum parasirea timpurie a scolii, saracia, excluziunea sociala, cat si pentru probleme din domeniul sanatatii si al locuintelor.
"Evaluarea nevoilor este o conditie prealabila pentru prioritizarea investitiilor noastre. in aceasta privinta Romania a facut progrese in identificarea domeniilor ce vor fi vizate de initiativele curente de dezinstitutionalizare a persoanelor cu dizabilitati. Ne asteptam ca aceste eforturi sa fie extinse si la domeniul protectiei copilului", a mai declarat inaltul oficial european.
Context
Rata persoanelor expuse riscului de saracie sau de excluziune sociala in Romania este de aproape 40%, conform Eurostat. Cele mai afectate sunt categoriile vulnerabile, jumatate dintre copiii din Romania fiind expusi riscului de saracie, potrivit aceleiasi surse.

Examen Consultant Fiscal 2025

PortalContabilitate ro - acces 12 luni consultanta in scris si telefonica 30 intrebari

Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
In cadrul perioadei de programare 2014-2020 se urmareste ca 75.000 de copii, 10.000 de persoane cu dizabilitati si 62.000 de persoane varstnice sa beneficieze de conditii de viata mai bune, prin reabilitarea infrastructurii de servicii sociale.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Programe Operationale 2014-2020. Ce fonduri sunt oferite Romaniei?Ministerul Fondurilor Europene a trimis Comisiei Europene Programul Operational Infrastructura Mare 2014 - 2020Zi de sarbatoare pentru Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca: 21 de ani de activitate!Trei proiecte prin care puteti accesa fonduri europeneProfesionalizarea asistentilor maternali: Fonduri europene de 80 milioane euroUltimele articole
Masura privind investitiile in activitati productive pentru IMM-uri ar putea fi activa incepand cu martie 2022Firmele care primesc ucenici si stagiari vor beneficia de subventii de pana la 300 euro pe lunaProgramele operationale 2014-2020. Noi dezbateriArticole similare
Venituri si cheltuieli PFA. Cum stabilim cuantumul corect?Declararea castigurilor din transferul titlurilor de valoareGuvernul a adoptat Strategia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca 2021-2027. Ce masuri au fost incluseCodul fiscal 2008 - Capitolul XI. Facilitati comune - art. 284-2864 provocari pentru dezvoltarea unui business mic si cum le faci fata cu succesUltimele articole
PFA inregistrat in 2025. Va mai depune Declaratia Unica?Distribuire dividende. Pot fi distribuite neuniform dividendele?Ordinul 114/2025 a modificat Procedura de restituire a TVA aferenta anumitor achizitii de bunuri si servicii efectuate de entitati nonprofitSchema de ajutor introdusa prin HG 300/2024. Bugetul va fi suplimentat cu 750 milioane leiAchizitii intracomunitare peste plafonul de 10.000 euro. Unde se achita TVA-ul?
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"