Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

572 milioane de euro pentru combaterea saraciei si excluziunii sociale

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 05 Iul. 2016 Exclusiv
Tags: programul operational capital uman, investitii, incluziunea sociala

Comisarul european pentru politica regionala Corina Cretu l-a primit la Bruxelles pe ministrul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice din Romania, Dragos Pislaru. Cei doi au discutat pe marginea Pachetului national anti-saracie, a Agendei urbane si a integrarii comunitatilor marginalizate.


Comisarul european pentru politica regionala Corina Cretu a declarat: "Romania are la dispozitie peste 572 de milioane de euro, finantare din Fondul european de dezvoltare regionala (FEDR) pentru perioada 2014-2020, pentru proiecte ce vizeaza incluziunea sociala si reducerea saraciei. Pentru a asigura o implementare eficienta este extrem de important sa existe o buna coordonare intre FEDR si Fondul social european. Ministerele de resort si autoritatile de management trebuie sa-si accelereze eforturile pentru a demara cat mai curand interventiile planificate."
    
Comisarul european Corina Cretu a mai subliniat faptul ca Pachetul national anti-saracie poate atrage fonduri din mai multe Programe Operationale, in special din Programul Operational Regional si Programul Operational "Capital Uman", pentru a gasi solutii la provocari precum parasirea timpurie a scolii, saracia, excluziunea sociala, cat si pentru probleme din domeniul sanatatii si al locuintelor.
    
    
"Evaluarea nevoilor este o conditie prealabila pentru prioritizarea investitiilor noastre. in aceasta privinta Romania a facut progrese in identificarea domeniilor ce vor fi vizate de initiativele curente de dezinstitutionalizare a persoanelor cu dizabilitati. Ne asteptam ca aceste eforturi sa fie extinse si la domeniul protectiei copilului", a mai declarat inaltul oficial european.
    


Context

Rata persoanelor expuse riscului de saracie sau de excluziune sociala in Romania este de aproape 40%, conform Eurostat. Cele mai afectate sunt categoriile vulnerabile, jumatate dintre copiii din Romania fiind expusi riscului de saracie, potrivit aceleiasi surse.

In cadrul perioadei de programare 2014-2020 se urmareste ca 75.000 de copii, 10.000 de persoane cu dizabilitati si 62.000 de persoane varstnice sa beneficieze de conditii de viata mai bune, prin reabilitarea infrastructurii de servicii sociale.
Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "572 milioane de euro pentru combaterea saraciei si excluziunii sociale":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016