Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Un nou proiect propus din partea Guvernului a fost trimis recent catre Parlament are in vedere modificarea Legii 279/2005 privind ucenicia la locul de munca si a leii 335/2014 privind efectuarea stagiului de practica pentru absolentii din invatamantul superior.
Astfel, societatile cu ucenici si stagiari vor putea primi pana la 300 euro pe luna pentru fiecare persoana incadrata astfel in munca.
"Prin masurile propuse se urmareste sprijinirea intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) care nu dispun de resurse financiare pentru a angaja si pastra forta de munca calificata. Prin proiectul de act normativ se anticipeaza imbunatatirea calitatii fortei de munca care detine calificari de nivel superior in cadrul IMM-urilor, in conditiile in care foarte multe IMM-ri nu dispun de resurse financiare neceare pentru a salariza forta de munca inalt calificata", se arata in document.
Astfel, angajatorul care incheie un contract de ucenicie, in conditiile prezentei legi, beneficiaza la cerere, pe intreaga perioada de derulare a contracului de ucenicie de o suma in cuantum de 1.125 de lei/luna (250 euro), acordata din bugetul asigurarilor de somaj, in limita fondurilor alocate cu aceasta destinatie. In cadrul aceluiasi proiect se mentioneaza ca respectivul contract de ucenicie va putea fi incheiat pe 1 an, 2 ani sau 3 ani.
In prezent se poate acorda, in conformitate cu legea actuala, doar o subventie de 300 lei pentru fiecare ucenic sau stagiar.
Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2024
SAF-T pentru Contribuabili Mici
Abonament PortalContabilitate ro - abonament 12 luni
Banii pentru subventiile majorate ar urma sa fie alocati din fonduri europene, prin Programul Operational Capital Uman (POCU) 2014-2020, in cadrul initiativei europene Garantia pentru Tineret.
Editor cu experienta de 5 ani in domeniul contabil si fiscal. Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Cresterea oportunitatilor de lucru prin fonduri europene. Cum arata planurile?Masuri din partea UE pentru 5,3 milioane de someri tineriDivergentele dintre tarile UE subrezesc economiaSituatia UE dupa criza. Piata isi revine cu greu, arata raportul ComisieiNoutati legislatie fiscala 1-5 iunie - Monitorul OficialUltimele articole
Exceptii de la suprataxarea muncii part-timeMinistrul Muncii a anuntat MAJORAREA salariului minim de la 1 iulie 2024!Min. Muncii: Legea privind prevenirea si eliminarea violentei si hartuirii la locul de munca a fost promulgataFacilitati fiscale in domeniul constructiilor pentru anii 2023 si 2024Informare ANOFM. UCENICIa la locul de munca - o solutie pentru angajatoriArticole similare
Noi reguli pentru angajatii straini care vor sa intre pe piata muncii din RomaniaContabilitatea financiara si de gestiune aplicata: Explicatiile necesare pentru aplicarea corecta a legislatiei in vigoareMin. Muncii: Legea privind prevenirea si eliminarea violentei si hartuirii la locul de munca a fost promulgataCECCAR organizeaza cursuri gratuite pentru STAGIARIi care sustin examenul in 13 si 20 aprilieRESTANTE ale AJOFM la plata conventiilor pentru angajatori. Ce masuri va lua in acest caz Violeta AlexandruUltimele articole
Noutate! Hartuirea si violenta la locul de munca vor fi redefinite, pentru a proteja atat angajatii, cat si angajatoriiTest de aptitudini pentru persoanele fizice care au dobandit calitatea de auditor financiar atribuita de alt stat membru UEIn atentia firmelor: 5.500 de cetateni straini nou-admisi pe piata fortei de muncaCNIPMMR solicita modificarea Codului fiscalAnunt CAFR: Examen competenta noiembrie 2015Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"