Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Firmele care primesc ucenici si stagiari vor beneficia de subventii de pana la 300 euro pe luna

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ionut Udriste la 19 Apr. 2017 Exclusiv
Tags: contract ucenicie, ucenici, stagiari, subventii firme

Un nou proiect propus din partea Guvernului a fost trimis recent catre Parlament are in vedere modificarea Legii 279/2005 privind ucenicia la locul de munca si a leii 335/2014 privind efectuarea stagiului de practica pentru absolentii din invatamantul superior.


Astfel, societatile cu ucenici si stagiari vor putea primi pana la 300 euro pe luna pentru fiecare persoana incadrata astfel in munca.

"Prin masurile propuse se urmareste sprijinirea intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) care nu dispun de resurse financiare pentru a angaja si pastra forta de munca calificata. Prin proiectul de act normativ se anticipeaza imbunatatirea calitatii fortei de munca care detine calificari de nivel superior in cadrul IMM-urilor, in conditiile in care foarte multe IMM-ri nu dispun de resurse financiare neceare pentru a salariza forta de munca inalt calificata", se arata in document.

Astfel, angajatorul care incheie un contract de ucenicie, in conditiile prezentei legi, beneficiaza la cerere, pe intreaga perioada de derulare a contracului de ucenicie de o suma in cuantum de 1.125 de lei/luna (250 euro), acordata din bugetul asigurarilor de somaj, in limita fondurilor alocate cu aceasta destinatie. In cadrul aceluiasi proiect se mentioneaza ca respectivul contract de ucenicie va putea fi incheiat pe 1 an, 2 ani sau 3 ani.

In prezent se poate acorda, in conformitate cu legea actuala, doar o subventie de 300 lei pentru fiecare ucenic sau stagiar.

Banii pentru subventiile majorate ar urma sa fie alocati din fonduri europene, prin Programul Operational Capital Uman (POCU) 2014-2020, in cadrul initiativei europene Garantia pentru Tineret.
Ionut Udriste de Ionut Udriste
Editor cu experienta de 5 ani in domeniul contabil si fiscal. Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Firmele care primesc ucenici si stagiari vor beneficia de subventii de pana la 300 euro pe luna":
Rating:

Nota: 3 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016