Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Zi de sarbatoare pentru Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca: 21 de ani de activitate!

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 10 Dec. 2019
Tags: anofm, ocuparea fortei de munca, somaj, mmps

Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca aniverseaza astazi - 10 decembrie 2019 - 21 de ani de activitate. ANOFM precizeaza ca, in aceasta perioada, institutia a evoluat si a acumulat o experienta bogata, deosebit de important in acest proces fiind sprijinul acordat de Uniunea Europeana si schimbul de bune practici cu institutiile similare din statele membre UE.

“ANOFM functioneaza sub autoritatea Ministerului Muncii si Protectiei Sociale si are rolul de a pune in aplicare politicile si strategiile guvernamentale privind ocuparea fortei de munca, punand accent pe indeplinirea obiectivelor majore stabilite prin Strategia Europa 2020, respectiv: cresterea ocuparii fortei de munca prin diminuarea somajului de lunga durata, a somajului in randul tinerilor, dar si a altor categorii de persoane care intampina dificultati de integrare pe piata muncii. Demn de mentionat este faptul ca in acest an rata de ocupare a populatiei in varsta de 20-64 ani a fost de 71,6%, depasind tinta nationala de 70% stabilita in contextul Strategiei Europa 2020 cu 1,6 puncte procentuale”, noteaza ANOFM intr-un comunicat remis presei.

In prezent, Agentia are in derulare proiecte non-competitive finantate din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020, in valoare totala de peste 600 de milioane de euro. In aceste proiecte sunt implicate toate agentiile teritoriale de ocupare a fortei de munca si au drept scop cresterea gradului de ocupare a locurilor de munca.

De asemenea, se urmareste dezvoltarea competentelor profesionale ale persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca pe piata muncii. Alte obiective privesc sporirea sanselor de ocupare pe piata muncii a persoanelor din grupurile vulnerabile (tineri, someri de lunga, persoane de etnie roma, persoane cu dizabilitati etc) si acordarea de facilitati angajatorilor pentru a incadra persoane din randul somerilor.
 

Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Zi de sarbatoare pentru Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca: 21 de ani de activitate!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016