Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!


Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale a finalizat, prin Casa Nationala de Pensii Publice, recalcularea pensiilor din sistemul public la timp. Drept urmare, peste 82% dintre pensionarii din sistemul public vor beneficia de o crestere a pensiei incepand din aceasta luna.
Concret, peste 3,8 milioane de pensionari vor avea o majorare a pensiei din septembrie 2024, media de crestere fiind de 26,65%. Aceasta crestere se adauga indexarii de 13,8% aplicata la 1 ianuarie 2024 tuturor pensiilor, rezultand intr-o crestere cumulata de peste 40% pentru cei mai multi dintre pensionari in acest an.
Ministerul subliniaza ca NICIO PENSIE NU SCADE. Chiar daca in decizia de recalculare primita recent apare o suma mai mica decat pensia din luna august 2024, se mentine cuantumul cel mai favorabil, adica pensia in plata.
Pentru cei care beneficiaza de indemnizatia sociala pentru pensionari, daca decizia de recalculare indica o valoare mai mica de 1.281 de lei, acestia vor continua sa primeasca suma de 1.281 de lei.
Recalcularea pensiilor s-a realizat pe baza a trei componente esentiale: punctele de contributivitate, punctele de stabilitate si punctele asimilate. Punctele de contributivitate, determinate de valoarea contributiilor platite pe parcursul carierei, au avut cea mai mare influenta asupra cuantumului final al pensiei.
Scopul Legii 360/2023 a fost recalcularea pe contributivitate si predictibilitatea pentru stagiile complete de cotizare care sa asigure sustenabilitatea sistemului public de pensii.
Tuturor pensionarilor MMPS le doreste sa aiba parte de sanatate si sa se bucure de o pensie cat mai indelungata!

Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2025

Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari

Manual de politici contabile - Stick USB
Sursa: Min. Muncii

Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Zoom fiscal: Noi reguli la determinarea venitului din activitati independente in 2016CNPP: Calendarul platilor pentru luna septembrie 2020. PENSII si alte drepturi de asigurari socialeModificarea Codului fiscal: Transpunerea Directivelor europene in legislatia noastraSe modifica Formularul 100Declaratia 205 pentru zilieriUltimele articole
Piata muncii si impactul TVA asupra salariilor si beneficiilor Impozit venituri din PENSII. MODIFICARI importante aduse de OUG 11/2025Facilitatile fiscale pentru constructii, eliminate in 2025Noutati privind salariile si beneficiile extrasalariale in 2025Ministrul Finantelor: ‘’Voi face tot posibilul ca in 2025 cota de TVA sa NU creasca’’Articole similare
TVA si pericolul controlului preturilorMasurile de crestere economica pentru 2015 vor fi fortate
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"