Atentie contabili!


Modificari importante privind plafoanele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Peste 3,8 milioane de pensionari primesc pensii mai mari din septembrie 2024

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 03 Sep. 2024
Peste 3,8 milioane de pensionari primesc pensii mai mari din septembrie 2024
Tags: pensii, pensii majorate

Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale a finalizat, prin Casa Nationala de Pensii Publice, recalcularea pensiilor din sistemul public la timp. Drept urmare, peste 82% dintre pensionarii din sistemul public vor beneficia de o crestere a pensiei incepand din aceasta luna.

Concret, peste 3,8 milioane de pensionari vor avea o majorare a pensiei din septembrie 2024, media de crestere fiind de 26,65%. Aceasta crestere se adauga indexarii de 13,8% aplicata la 1 ianuarie 2024 tuturor pensiilor, rezultand intr-o crestere cumulata de peste 40% pentru cei mai multi dintre pensionari in acest an.

 

Ministerul subliniaza ca NICIO PENSIE NU SCADE. Chiar daca in decizia de recalculare primita recent apare o suma mai mica decat pensia din luna august 2024, se mentine cuantumul cel mai favorabil, adica pensia in plata.

 

Pentru cei care beneficiaza de indemnizatia sociala pentru pensionari, daca decizia de recalculare indica o valoare mai mica de 1.281 de lei, acestia vor continua sa primeasca suma de 1.281 de lei.

Recalcularea pensiilor s-a realizat pe baza a trei componente esentiale: punctele de contributivitate, punctele de stabilitate si punctele asimilate. Punctele de contributivitate, determinate de valoarea contributiilor platite pe parcursul carierei, au avut cea mai mare influenta asupra cuantumului final al pensiei.

 

Scopul Legii 360/2023 a fost recalcularea pe contributivitate si predictibilitatea pentru stagiile complete de cotizare care sa asigure sustenabilitatea sistemului public de pensii.

Tuturor pensionarilor MMPS le doreste sa aiba parte de sanatate si sa se bucure de o pensie cat mai indelungata!

 

Sursa: Min. Muncii

Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Peste 3,8 milioane de pensionari primesc pensii mai mari din septembrie 2024":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz Modificari importante privind plafoanele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016