Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Masurile de crestere economica pentru 2015 vor fi fortate

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 12 Dec. 2014 Exclusiv
Tags: cas, angajator, puncte procentuale, 5 puncte procentuale, scaderea cas

Guvernul isi propune sa forteze atingerea unei cresteri economice de peste 3%, in contextul in care proiectul de buget pentru anul 2015 este construit pe un avans al produsului intern brut de 2,5%.

 
Cristian Socol a declarat ca, in opinia sa, bugetul este orientat si in acest an spre investitii si creare de locuri de munca. “Cheltuielile destinate investitiilor sunt mai mari cu 24% (cu 8,7 miliarde lei) fata de 2014. Bugetul pe 2015 arata respect pentru mediul privat prin cresterea cofinantarii pentru absorbtia fondurilor europene, scheme de garantii de stat si ajutoare de stat, sprijin marit pentru producatorii agricoli, acordarea unor facilitati punctuale investitiilor straine cu valoare adaugata, dezvoltarea parcurilor industriale si tehnologice concomitent cu stimulente acordate invatamantului tehnic”, a mai spus consilierul premierului, citat de Agerpres. 
 
De asemenea, acesta a precizat ca proiectul cuprinde in totalitate respectarea promisiunilor electorale facute de primul ministru in campania prezidentiala dar si a angajamentelor luate de Romania fata de CE, FMI si Banca Mondiala. “Bugetul pe 2015 garanteaza securitatea financiara a Romaniei, existenta unor buffere mai mult decat confortabile (care acopera 6-7 luni din necesarul curent de finantare din Trezorerie) eliminand aproape in totalitate riscurile determinate de posibila reaparitie a recesiunii in zona euro si de turbulentele de pe pietele financiare internationale”, a subliniat Socol, citat de Agerpres. 
 
De asemenea, considera acesta, bugetul pe 2015 reflecta echilibrul intre consolidarea fiscala calitativa si stimularea sectorului privat pentru cresterea investitiilor si crearea de locuri de munca. “Din promulgarea bugetului pe 2015 vor castiga cei 5,3 milioane de pensionari care vor primi pensii majorate, cei peste 1.000.000 de beneficiari care vor avea un salariu minim mai mare cu 150 de lei, vor castiga grupurile vulnerabile puternic afectate de masurile de austeritate. Din promulgarea bugetului pe 2015, castiga performanta companiile din Romania, castigam ca societate o politica regionala adecvata — prin reducerea decalajelor urban rural, castiga educatia, sanatatea si infrastructura, castiga sustenabilitatea fiscal-bugetara. Romania castiga credibilitate la intern si la extern”, a mai subliniat consilierul premierului.
 
Aceeasi sursa informeaza ca, in opinia sa, constructia bugetara pe 2015 pleaca de la cateva elemente de viziune, cum ar fi consolidarea fiscala in scopul reducerii deficitelor si asigurarii unui spatiu fiscal necesar investitiilor mai mari in educatie, sanatate si infrastructura, intarirea disciplinei fiscal-bugetare prin prioritizarea investitiilor publice, reforme sustenabile in educatie si sanatate dar si scheme de stimulare a investitiilor private in domenii cu valoare adaugata ridicata si reducerea taxarii muncii prin scaderea CAS la angajator cu 5 puncte procentuale.
 
 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Masurile de crestere economica pentru 2015 vor fi fortate":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016