Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Va reamintim ca OUG nr.82/2017, publicata in Monitorul Oficial nr.902 din 16.11.2017, include o obligatie noua pentru toate firmele din Romania, indiferent de numarul de angajati.
Conform unor noi reglementari din OUG nr.82/2017 prin derogare de la prevederile art. 129 alin. (1) din Legea dialogului social nr. 62/2011, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, apare obligatia ca in unitatile in care nu exista incheiat contract/acord colectiv de munca, initierea negocierii colective sa devina obligatorie pentru aplicarea prevederilor OUG nr. 79/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal (transferul contributiilor).
Daca in acest moment negocierea colectiva nu e obligatorie pentru firmele cu mai putin de 21 de angajati, Guvernul a decis ca inclusiv acesti angajatori sa aiba obligatia de a initia negocierea colectiva.
Astfel, prin derogare de la prevederile art. 129 alin. (3) si (5) din Legea nr. 62/2011, pentru punerea in aplicare a prevederilor OUG nr. 79/2017 este obligatorie negocierea colectiva a actelor aditionale la contractele si acordurile colective de munca in vigoare.
Conform noilor obligatii, in unitatile in care nu exista sindicat reprezentativ afiliat la o federatie reprezentativa la sectorul de activitate, la negocierea contractelor/acordurilor colective de munca sau a actelor aditionale, dupa caz, pot participa reprezentanti ai federatiei sindicale, in baza mandatului sindicatului, impreuna cu reprezentantii salariatilor.
De asemenea, in unitatile in care nu exista sindicat la negocierea contractelor/acordurilor colective de munca sau a actelor aditionale, dupa caz, pot participa reprezentantii salariatilor impreuna cu un reprezentant al unei federatii reprezentative la sectorul de activitate sau a unei confederatii sindicale reprezentative la nivel national, la invitatia reprezentantilor salariatilor.
Obligatia survine in perioada 20 noiembrie-20 decembrie 2017 pentru toti angajatorii!
Retineti ca au aceasta obligatie de a initia negocierea colectiva INCLUSIV angajatorii care in mod normal nu au aceasta obligatie, avand mai putin de 21 de angajati, si angajatorii care au contracte colective de munca in vigoare si cei care au initiat negocierea iar din diverse motive nu au incheIat contracte colective, chiar daca au programata o noua initere colectiva dupa o anumita perioada.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Votati articolul "Obligatia de a initia negocierea colectiva intre 20 noiembrie - 20 decembrie. Amenzi de 10.000 lei":
Rating:
Nota: 3.58 din 5 din 6 voturi
Rating:
Nota: 3.58 din 5 din 6 voturi
Articole similare
Noi masuri introduse de la 1 ianuarie 2018 prin OUG 82/2017ITM a transmis un comunicat privind negocierea colectiva a angajatorilor
Mai multe articole despre oug 82/2017
Articole similare
Noi masuri introduse de la 1 ianuarie 2018 prin OUG 82/2017ITM a transmis un comunicat privind NEGOCIEREA COLECTIVA a angajatorilorContractele colective de munca isi prelungesc valabilitatea pe perioada starii de alerta. Partile au obligatia negocierii in termen de 45 de zile
Mai multe articole despre negocierea colectiva
Articole similare
Chestionar privind TRANSFERUL CONTRIBUTIILOR de la angajator la salariatITM a transmis un comunicat privind negocierea colectiva a angajatorilorAmCham a criticat caracterul urgent aplicat de MFP transferului de contributiiConcluzii dupa reuniunea Consiliului National Tripartit privind TRANSFERUL CONTRIBUTIILOROpinia Consiliului fiscal cu privire la TRANSFERUL CONTRIBUTIILOR catre salariat din 2018Ultimele articole
Proiect de Lege MFP: Aprobarea contului general anual de executie a bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2019Ministrul Muncii, despre pensiile recalculate: 30.000 dintre ele au fost deja puse in plataLiviu Dragnea: Ordonanta privind TRANSFERUL CONTRIBUTIILOR nu va fi modificataCasa de marcat va putea fi inlocuita de un smarthphone, de o tableta sau de un laptop. Revolutia fiscala, aprobataCe cred salariatii si angajatorii romani despre TRANSFERUL CONTRIBUTIILOR in 2018. Rezultate sondaj
Mai multe articole despre transferul contributiilor
Articole similare
Venituri din investitii si contributii datorate. Cum procedam in functie de OUG 79/2017?Situatiile in care ANAF poate refuza deducerea TVA. OUG 79/2017ITM a transmis un comunicat privind negocierea colectiva a angajatorilorNoutati legislative cu incidenta fiscala in perioada 6-12 noiembrie 2017Impozitul pe cifra de afaceri, optional doar pentru anumite firmeUltimele articole
BNS: 1,2 milioane de salariati, perdantii revolutiei fiscaleProiect de modificare a normelor de aplicare a Codului fiscalAnaliza zilei cu Irina Dumitrescu. Proiectul pentru modificarea normelor de aplicare a Codului fiscalDividende 2018. Impozite si contributii CASSModificarile Codului fiscal privind impozitul pe profit si impozitul pe venitul microintreprinderilor
Mai multe articole despre oug 79/2017

Atentie contabili!
Modificari importante privind TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special
"MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate"
Gabriela 2017-11-21 09:50:53
Mie nu-mi este clar daca in cazul in care angajatorul doreste sa majoreze salariile astfel incat sa nu fie afectat netul salariatului, mai este obligatorie initierea negocierii.