Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva
la 20 Oct. 2017 Exclusiv
"Programul de guvernare 2017 - 2020 contine un pachet de masuri ce vizeaza contributiile sociale obligatorii, care urmeaza a se implementa incepand cu 1 ianuarie 2018. Astfel, nivelul contributiilor sociale obligatorii urmeaza sa se diminueze cu 4,25 puncte procentuale, respectiv de la 39,25% la 35%.
De asemenea, cu aceeasi data de 1 ianuarie 2018, se are in vedere si reducerea cotei impozitului pe venit de la 16% la 10%. Aceste contributii vor fi datorate de catre angajat, insa obligatia stabilirii, retinerii si platii acestora catre bugetele de asigurari sociale va reveni, in continuare, angajatorului. in acest sens, sumele reprezentand CAS si CASS, care in prezent sunt datorate de angajator in nume propriu vor fi preluate de catre angajat", se mentioneaza intr-un comunicat al MFP.
Exista si declaratii recente ca doar o parte din contributii vor trece de la angajator la salariat, somajul, fondul de risc profesional, cel de garantare a salariilor si concediile medicale ramanand in sarcina angajatorilor, deoarece daca ar fi fost transferate toate contributiile la angajat, aceste fonduri ar fi ramas fara finantare.
Opinia dvs. conteaza! Opiniile respondentilor vor fi centralizate si transmise Domnului Prim-Ministru precum si MiniÅŸtirilor cu competente in acest domeniu (Finante si Economie).

Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor

Cartea verde a contabilitatii varianta tiparita

Operare SAGA Exemple practice si recomandari

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Urmareste-ne pe Google News
Votati articolul "Chestionar privind transferul contributiilor de la angajator la salariat":
Rating:
Nota: 3.33 din 5 din 3 voturi
Rating:
Nota: 3.33 din 5 din 3 voturi
Articole similare
Ce cred salariatii si angajatorii romani despre TRANSFERUL CONTRIBUTIILOR in 2018. Rezultate sondajOpinia Consiliului fiscal cu privire la TRANSFERUL CONTRIBUTIILOR catre salariat din 2018Liviu Dragnea: Ordonanta privind TRANSFERUL CONTRIBUTIILOR nu va fi modificataAmCham a criticat caracterul urgent aplicat de MFP transferului de contributiiCasa de marcat va putea fi inlocuita de un smarthphone, de o tableta sau de un laptop. Revolutia fiscala, aprobataUltimele articole
Proiect de Lege MFP: Aprobarea contului general anual de executie a bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2019Ministrul Muncii, despre pensiile recalculate: 30.000 dintre ele au fost deja puse in plataITM a transmis un comunicat privind negocierea colectiva a angajatorilorObligatia de a initia negocierea colectiva intre 20 noiembrie - 20 decembrie. Amenzi de 10.000 leiConcluzii dupa reuniunea Consiliului National Tripartit privind TRANSFERUL CONTRIBUTIILOR
Mai multe articole despre transferul contributiilor
Articole similare
Venituri din investitii si contributii datorate. Cum procedam in functie de OUG 79/2017?Venituri din arenda. Cum se calculeaza CASS de la 1 iulie 2015 pentru aceste venituri?Vladescu vede in cresterea TVA un avant economic incetinitContributia CASS pentru persoanele fizice care obtin venituri non-salarialeNoile contributii, impozite si deduceri valabile din 2018. Anuntul facut de GuvernUltimele articole
Modificari asupra CAS si CASS din 2023 pentru veniturile din activitati independente si drepturile de proprietate intelectualaVenituri din mai multe surse in 2022. In aceasta situatie se calculeaza CASS?Masa calda acordata angajatilor - cheltuieli inregistrate pe bonul fiscal. Poate fi dedus TVA-ul?Model de calcul pentru salariile majorate cu 200 de lei netaxabili de la 01 ianuarie 2023Firme care acorda indemnizatie de mobilitate. Aceasta are regimul fiscal al diurnei?
Mai multe articole despre cass
Articole similare
Documentar fiscal | Noile prevederi 2013 privind impozitul pe venit25 octombrie 2021, termenul scadent pentru 9 obligatii fiscaleA fost aprobat modelul unic al certificatului de concediu medical. Instructiuni si mod de completare (Ordinul 1092/2020)Norme codul fiscal 2008 Titlul ISocietati aflate in inactivitateUltimele articole
Ce trebuie sa stie firmele la inceput de 2023 pentru buna desfasurare a raporturilor de muncaMasa calda acordata angajatilor - cheltuieli inregistrate pe bonul fiscal. Poate fi dedus TVA-ul?Deducerea personala 2023: Cum se acorda si cine poate beneficia de facilitateInspectia Muncii a publicat planul cadru de actiuni de verificare pentru acest anDeclaratia 112 in 2023: Noul model de formular va contine si modificarile privind acordarea sumei de 200 lei neimpozabili la salarii
Mai multe articole despre angajator

Atentie contabili!
Modificari importante privind TVA in 2023!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Noutati TVA în 2023. Top 7 Studii de caz de actualitate"