Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

AmCham a criticat caracterul urgent aplicat de MFP transferului de contributii

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 07 Nov. 2017 Exclusiv
Tags: transfer de contributii, amcham, camera de comert, impozit pe profit

Companiile din Romania se opun in continuare masurii de transfer a contributiilor de la angajator la salariat incepand cu 1 ianuarie 2018.

Companiile si asociatiile patronale se opun in continuare modificarii Codului fiscal prin noua ordonanta de urgenta propusa de Ministerul de finante. Mai mult, prin aceasta OUG se doreste si aplicarea unei directive UE care ingreuneaza evitarea taxarii multinationalelor in tara in care isi desfasoara activitatea, informeaza HotNews.ro
 
In afara de transferul contributiilor de la angajator la salariat si alte masuri contestate de mediul de afaceri, se doreste si transpunerea prevederilor Directivei UE 1164/2016 (Directiva ATAD), care pune la dispozitia statelor membre mai multe instrumente legale pentru a opri evitarea platii taxelor de catre companii in tarile in care functioneaza, subliniaza aceeasi sursa. 
 
Masurile ar urma sa fie introduse in Codul fiscal printr-un nou Capitol III prim, cu titlul "Norme impotriva practicilor de evitare a obligatiilor fiscale care au incidenta directa asupra functionarii pietei interne".
 
Externalizarea profiturilor nu va mai putea fi astfel facuta in conditiile actuale, fapt care permite ca unele companii sa nu plateasca impozit pe profit in statele in care acesta a fost obtinut. 
 
"Directiva UE vrea sa stopeze practica multor corporatii de a profita de existenta in unele state membre a unor regimuri fiscale extrem de prietenoase. Aceasta duce la externalizari de profit in urma unor complexe tranzactii financiare, externalizari care frustreaza tarile in care aceste profituri sint obtinute. Reactia corporatiilor la Directiva UE a fost una negativa, dat fiind impactul asupra rezultatelor financiare viitoare, dar presiunea publica si cea politica pentru adoptarea directivei au fost majore.
 
Directiva, a carei implementare e obligatorie, lasa totusi statelor membre o anumita libertate de miscare in privinta intensitatii masurilor luate pentru a preveni fentarea taxelor si impozitelor de catre multinationale", adauga aceeasi sursa. 
 
Companiile nu sunt nemultumite doar de implementarea atat de rapida a Directvei UE, ci si de faptul ca MFP doreste implementarea celor mai dure masuri din directiva. 
 
Conform HotNews.ro, Camera de Comert Americana a amendat oficial, intr-un comunicat din 1 noiembrie, rapiditatea cu care Ministerul de Interne vrea sa transpuna directiva europeana adoptata in iulie 2016. "Cu privire la impozitul pe profit, consideram termenul de intrare in vigoare mult prea apropiat in raport cu stadiul pregatirii pentru implementarea ATAD. Avand in vedere impactul la nivelul finanţarii investiţiilor se justifica o reanalizare a acestei propuneri in sensul cresterii pragului de deductibilitate. Complexitatea unor mecanisme precum regulile legate de societatile controlate de entitati straine sau taxarea la iesire, impun alocarea unei perioade suficiente de pregatire, adecvata nivelului incipient de educatie fiscala cu privire la aceste concepte in Romania, pentru a evita dificultati la nivelul contribuabililor in etapa de implementare", arata comunicatul AmCham.
 
 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "AmCham a criticat caracterul urgent aplicat de MFP transferului de contributii":
Rating:

Nota: 3 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016