Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Guvernul a adoptat Strategia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca 2021-2027. Ce masuri au fost incluse

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 20 Mai. 2021 Exclusiv
Tags: forta de munca, strategii pentru ocuparea fortei de munca, masuri

Guvernul a adoptat, in sedinta de astazi, Strategia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca 2021-2027 si Planul de actiuni pe perioada 2021 - 2027 pentru implementarea acestei strategii.

 
Strategia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca 2021-2027 (SNOFM 2021-2027) propune, pentru urmatoarea perioada de programare, o viziune integrata asupra politicilor relevante pentru piata muncii, atat din perspectiva dezvoltarii cererii, cat si din perspectiva ofertei de forta de munca.
 
SNOFM 2021-2027 vizeaza cresterea ocuparii prin masuri de integrare pe piata muncii a persoanelor inactive apte de munca, a somerilor, in special a celor de lunga durata, a tinerilor NEETs, prin asigurarea unor tranzitii rapide si de calitate in ocupare pentru tinerii absolventi, prin dezvoltarea resurselor umane, stimularea culturii si a initiativei antreprenoriale si prin stimularea crearii de noi oportunitati si locuri de munca.
 
Masurile incluse in SNOFM 2021 – 2027 au drept obiectiv o rata de ocupare de 75% pentru persoanele cu varsta cuprinsa intre 20-64 ani, pana la sfarsitul anului 2027. In acest sens, se va pune accent pe inovare sociala, adica noi modele de servicii publice si private, dezvoltate inclusiv prin parteneriate.
 
Pentru implementarea Strategiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca 2021 – 2027, Guvernul a adoptat si Planul de actiuni pe perioada 2021 – 2027, care are ca obiective specifice integrarea durabila pe piata muncii a fortei de munca disponibile, cresterea gradului de valorificare a potentialului economic al tinerilor (inclusiv NEETs), modernizarea si consolidarea institutiilor pietei muncii in vederea crearii unui mediu care sa conduca la sustinerea unei piete a muncii flexibile, functionale si reziliente si consolidarea sistemului de formare profesionala a adultilor pentru o mai buna conectare la cerintele pietei muncii.
 
Implementarea Planului de actiuni se va realiza prin Planuri anuale de actiuni, elaborate de MMPS pe baza contributiilor institutiilor implicate, in acord cu domeniul propriu de activitate, si aprobate prin ordin al ministrului muncii.
 
Finantarea necesara  indeplinirii  masurilor prevazute in SNOFM 2021 – 2027 se va realiza de fiecare institutie responsabila cu implementarea planului aferent acesteia, din fondurile aprobate anual in bugetul acestora, dar si prin accesare de fonduri externe nerambursabile.
 
Alte informatii:
 
SNOFM 2021 – 2027 vine intr-un moment economic dificil, avand rolul sa sustina revenirea pietei muncii dupa criza COVID-19 si sa continue eforturile autoritatilor publice in contextul Strategiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca 2014-2020 si a Planului de Implementare a Garantiei pentru Tineret 2017-2020.

Pe termen lung, masurile sectoriale care vor fi implementate in cadrul SNOFM 2021 – 2027 urmaresc realizarea obiectivelor Agendei 2030, transpuse in Strategia nationala pentru dezvoltarea durabila a Romaniei 2030.

Pentru monitorizarea implementarii SNOFM 2021 – 2027 se va constitui un Comitet Interinstitutional de Monitorizare si Evaluare, coordonat de MMPS, in componenta caruia vor fi numiti reprezentanti ai ministerelor de resort si ai institutiilor din subordinea acestora: Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, Inspectia Muncii, Agentia Nationala pentru Egalitatea de sanse intre Femei si Barbati, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului, Ministerul Educatiei, Autoritatea Nationala pentru Calificari, Ministerul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii, Ministerul Tineretului si Sportului, Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene, Ministerul Finantelor, Autoritatea de Management a Programului Operational Capital Uman, Autoritatea Nationala pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilitati, Copii si Adoptii, Institutul National de Cercetare in Domeniul Muncii si Protectiei Sociale, Camera de Comert si Industrie a Romaniei, precum si reprezentanti ai altor entitati cu atributii in implementarea strategiei, inclusiv parteneri sociali reprezentativi la nivel national.



Sursa: MMPS
 
 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Guvernul a adoptat Strategia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca 2021-2027. Ce masuri au fost incluse":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016