Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene arata care sunt efectele Brexit asupra economiei Romaniei

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 06 Mar. 2019
Tags: brexit, romania, economie

Desi Brexitul nu va avea efecte economice directe considerabile asupra Romania, se pare ca problemele vor veni din partea Germaniei - cel mai mare partener comercial al tarii noastre, care va resimti efectul Brexit, spune ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba.

"Nu vom avea efecte directe foarte mari, nu vom avea efecte fenomenale, pentru ca nivelul schimburilor comerciale dintre Romania si Marea Britanie nu este foarte mare, desi noi am vrea ca acestea sa se dezvolte. Efectul Brexit se va simti insa la nivelul pietei unice, iar aici cred ca este important faptul ca cel mai mare partener comercial pentru Romania este Germania, iar daca comparam schimburile comerciale dintre Romania si Germania cu schimburile comerciale dintre Romania si Marea Britanie, vedem diferenta. Deci, subliniez ca problemele care vor aparea in Germania din cauza Brexit-ului ne vor afecta pe noi, vor avea un efect direct asupra afacerilor din Romania", a precizat ministrul delegat pentru Afaceri Europene, in cadrul reuniunii despre Brexit organizata marti seara de Camera de Comert si Industrie Romano-Germana si de Camera de Comert Romano-Britanica.
 
Ministrul delegat George Ciamba crede ca Romania nu va fi foarte afectata de Brexit, comparativ cu alte state: "Unele persoane considera ca lucrurile vor fi grave. Noi am facut niste calcule despre ce inseamna Brexit-ul pentru PIB-ul Romaniei - inseamna ceva, dar nu ceva extraordinar - Brexit-ul nu va duce Romania intr-o criza economica. S-ar putea ca alte state membre sa fie mai afectate, pentru ca au legaturi economice mai puternice cu Marea Britanie".
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ministrul delegat pentru Afaceri Europene arata care sunt efectele Brexit asupra economiei Romaniei":
Rating:

Nota: 3 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016