Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

2012 incepe cu un nou Cod fiscal

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Mihaela Pascu la 03 Aug. 2011
Tags: cod fiscal, modificare cod fiscal, mediul de afaceri

Anul viitor aduce cu sine un nou Cod fiscal care ar trebui sa simplifice procedurile din mediul de afaceri in ceea ce priveste fiscalitatea. In acelasi timp insa, analistii anunta ca nu ar trebui sa


Anul viitor aduce cu sine un nou Cod fiscal care ar trebui sa simplifice procedurile din mediul de afaceri in ceea ce priveste fiscalitatea. In acelasi timp insa, analistii anunta ca nu ar trebui sa existe asteptari legate de o reducere a taxelor sau a impozitelor.

O schimbare importanta o reprezinta, totusi, introducerea principiului bunei-credinte, potrivit caruia nu contribuabilul este vinovat cand intampina dificultati in achitarea taxelor si impozitelor, ci legiuitorul. Prin noile modificari, se va renunta la mai multe prevederi care in acest moment sunt considerate inutile de catre oamenii de afaceri. In plus, se va face si o modificare a sistemului de impozitare a cladirilor astfel incat plata taxelor sa fie facuta in functie de destinatie si nu de proprietarul persoana fizica sau persoana juridica.

Camerele de comert straine emit in aceasta perioada mai multe propuneri pentru rescrierea Codului fiscal. Pana in acest moment, cele mai multe propuneri de modificari au venit din partea Camerei de Comert Romano-Americane (AmCham), 186 dintre acestea vizand numai codul fiscal, nu si codul de procedura fiscala.  Unii reprezentanti ai camerelor straine de comert considera ca nu Codul fiscal este principala problema, ci si aplicarea temeinica a prevederilor aferente.

Printre modificarile semnificative propuse de AmCham se numara excluderea primelor de aport din definitia dividendului, care au aceeasi natura ca si primele de emisiune, egalitatea de tratament in ceea ce priveste recuperarea capitalului social investit, indiferent de moneda in care este constituit, precum si eliminarea impozitului majorat pentru persoanele fizice care au in proprietate doua sau mai multe cladiri deoarece actualele prevederi nu fac decat sa duca la distorsiuni concurentiale.

Alte propuneri cer reintroducerea antrepozitelor fiscale de depozitare a produselor accizabile destinate aprovizionarii navelor cu produse energetice, activitate similara celei de aprovizionare a aeronavelor cu astfel de produse (pentru care legislatia permite antrepozite fiscale de depozitare).

De asemenea, AmCham a propus ca toate castigurile de capital din titluri de valoare, emise de rezidenti din Romania pe piete din strainatate, trebuie considerate venituri din strainatate, neavand legatura cu rezidenta emitentului, ci cu piata unde sunt tranzactionate. O alta cerere de modificare emisa de AmCham vizeaza clasificarea bioetanolului din punct de vedere al accizelor ca si produs energetic si nu ca alcool etilic, pe motivul destinatiei acestuia. Procesul de denaturare este similar procesului de aditivare a produselor energetice, care nu necesita linii speciale de productie.
Autor: Mihaela Pascu

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "2012 incepe cu un nou Cod fiscal":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016