Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Cade modificarea Codului fiscal doar prin lege! Proiectul a fost respins

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 19 Sep. 2011 Exclusiv
Tags: modificare cod fiscal, comisia de buget, respingere proiect cod fiscal, modificare guvern

Proiectul de lege care prevedea ca modificarile Codului fiscal sa fie efectuate doar prin lege a fost respins de catre deputatii care au votat impotriva dispozitiilor potrivit carora orice modificare a Codului fiscal trebuia sa se faca numai prin lege si cu 6 luni inainte de intrarea in vigoare a legii respective.


Deputatii au respins insa proiectul prin vot, iar raportul de respingere intocmit de comisia de buget, finante si banci a fost adoptat cu 123 de voturi "pentru", 111 "contra" si 4 abtineri. Initial, actul normativ trecuse de senatori in mai, aceasta fiind si prima camera sesizata.

Se modifica astfel reglementarea care conditiona modificarea Codului fiscal numai prin lege, aceasta fiind prevazuta la alin (1) al art. 4 din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal: "prezentul cod se modifica si se completeaza numai prin lege promovata cu 6 luni inainte de data intrarii in vigoare a acesteia".

Comisia de buget a considerat ca sintagma "de regula" ofera Guvernului libertatea de a actiona in situatii exceptionale si tinand seama de necesitatea perfectionarii continue a legislatiei fiscale in concordanta cu prevederile comunitare.

Printre motivele incluse in proiectul de lege, initiatorii Adrian Nastase si Cristian Nita au amintit si de faptul ca prin termenul de sase luni legea poate fi cunoscuta mai bine si ulterior aplicata in mod temeinic, motivatia fiind faptul ca o legislatie fiscala stabila si predictibila este estentiala atat pentru contribuabili, cat si pentru investitori.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Cade modificarea Codului fiscal doar prin lege! Proiectul a fost respins":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016