Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Luna trecuta a intrat in vigoare Legea 126/2011 prin care se modifica reglementarile Codului de Procedura Fiscala. Se au astfel in vedere obligatiile fiscale in cazul sediilor secundare, plata ...
Luna trecuta a intrat in vigoare Legea 126/2011 prin care se modifica reglementarile Codului de Procedura Fiscala. Se au astfel in vedere obligatiile fiscale in cazul sediilor secundare, plata impozitului pe venitul din salariu, depunerea declaratiilor in mediul online sau inregistrarea fiscala a sediilor secundare.Una dintre primele modificari efectuate este cea prin care se revine la plata impozitului pe venitul din salarii la sediul secundar inregistrat fiscal. In ceea ce priveste plata obligatiilor fiscale in cazul contribuabililor care au sedii secundare, modificarea efectuata asupra art. 26 alin. (2) obliga sediul secundar (platitor de impozit) sa se inregistreze fiscal ca platitor de salarii si de venituri asimilate salariilor.
A fost modificat si art. 34 care reglementeaza acum competenta pentru inregistrarea fiscala a sediilor secundare ca platitoare de salarii si venituri asimilate salariilor si care, potrivit legii, revine organului fiscal in a carui raza teritoriala se afla situate acestea.
In continuare, modificarea prezenta la art. 114 alin. (6) mentioneaza ca cererea de corectare poate fi depusa sub sanctiunea decaderii in termen de 5 ani, nu in termen de 1 an, cu precizarea ca termenul incepe sa curga de la data de 1 ianuarie a anului urmator celui in care s-a efectuat plata. Articolul urmator care priveste ordinea stingerii creantelor se modifica astfel incat obligatiile fiscale principale sau accesorii se sting in ordinea vechimii, precizandu-se si faptul ca, in cazul stingerii creantelor fiscale prin dare în plata, se vor aplica prevederile art. 175 alin. (41).
In urma acestor noi reglementari, se poate face distinctia intre recuperarea sumelor prin executarea silita sau plata voluntara sau compensarea. In concret, in cazul in care sumele se recupereaza prin executare silita, stingerea se face conform art. 169 alin. (2), in ordinea vechimii. In schimb, in situatia in care contribuabilul aflat in executare silita plateste voluntar sau are sume de compensat, creanta se stinge in ordinea vechimii fara sa se tina cont daca sumele provin din obligatii fiscale principale sau din accesorii.
Bugete cash flow rentabilitate risc - ghid practic
Cartea Verde a Contabilitatii
Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2024
De asemenea, art. 83 a suferit modificari in sensul ca in prezent acesta precizeaza ca data depunerii declaratiilor prin mijloace electronice de transmitere la distanta pe portalul e-Romania este data validarii acestora, dupa cum poate fi observat si din mesajul electronic de confirmare a validarii declaratiei, transmis de sistemul de validare si tranzactionare a informatiilor.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Cand nu se aplica plata TVA la incasare potrivit noului proiectVa fi majorata cota impozitului pe dividende de la 5% la 8%. Conditii pentru acordarea regimului de scutire2012 incepe cu un nou Cod fiscalPragul de impozitare micro ar putea scadea gradual la 88.500 mii euro pana in 2027OG pentru modificarea Codului fiscal: regimul special de scutire TVA pentru intreprinderi miciUltimele articole
Proiect OUG. 5 modificari aduse de Finante titlului VIII Accize si alte taxe specialeCum a fost modificat Codul Fiscal prin OUG 59/2024. Schimbarile, in vigoare din 20 iunie 2024Modificari aduse Codului Fiscal de OUG 34/2024. Schimbarile sunt in vigoare din 12 martie 2024Informare ANAF cu privire la modificarile aduse de OUG 31/2024 impozitului pe profit, micro si TVACodul Fiscal, modificat prin OUG 30/2024. Ce schimbari au fost aduse accizelor si altor taxe specialeArticole similare
Proiect ANAF in vederea aplicarii unitare a dispozitiilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.32/2016Preturi de intrare si importul de marfa. Cum inregistram TVA in contabilitate?ANAF: Calendarul obligatiilor fiscale din luna aprilie 2019Noutati legislatie Fiscala 20-24 octombrie 2008 - Monitorul OficialOBLIGATII FISCALE aferente inchiderii exercitiului din punct de vedere al TVAUltimele articole
Proiect: Noi ajustari privind Procedura de modificare, din oficiu, a vectorului fiscal cu privire la TVAVeniturile obtinute din CHIRII sunt venituri impozabile. Ce OBLIGATII FISCALE au persoanele fiziceANAF a publicat lista contribuabililor cu OBLIGATII FISCALE RESTANTE la 30 septembrie 2024Declaratia 100 in 2024: pentru ce se depune, termene, mod de completarePana pe 11 noiembrie 2024 trebuie sa depuneti formularele de inregistrare /anulare a inregistrarii in scopuri de TVAAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"