Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Cum a fost modificat Codul Fiscal prin OUG 59/2024. Schimbarile, in vigoare din 20 iunie 2024

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 12 Iun. 2024
Cum a fost modificat Codul Fiscal prin OUG 59/2024. Schimbarile, in vigoare din 20 iunie 2024
Tags: modificare cod fiscal, oug 59/2024

ANAF a publicat recent un material informativ care cuprinde modificarile aduse Codului Fiscal de OUG 59/2024 Tilul Accize si alte taxe speciale.

Schimbarile intra in vigoare incepand cu data de 20 iunie 2024.

Forma Codului fiscal in vigoare INAINTE de modificarile aduse de OUG nr. 59/2023 

ART. 345 Plata accizelor la bugetul de stat 

.............................................................................
(3) Livrarea produselor prevazute la art. 350 alin. (1) lit. b), art. 351 alin. (1), cu exceptia produselor care se incadreaza la pozitiile 3.1.1, 3.1.2, 3.1.3 si 3.2.1 din anexa nr. 1, art. 352, art. 353 alin. (1) si a produselor energetice prevazute la art. 355 alin. (3) lit. a) - e), din antrepozite fiscale ori din locatia in care acestea au fost receptionate de catre destinatarul inregistrat, se efectueaza numai in momentul in care furnizorul detine documentul de plata care sa ateste virarea la bugetul de stat a valorii accizelor aferente cantitatii ce urmeaza a fi facturata. Cu ocazia depunerii declaratiei lunare de accize se regularizeaza eventualele diferente dintre valoarea accizelor virate la bugetul de stat de catre beneficiarii produselor, in numele antrepozitului fiscal ori al destinatarului inregistrat, si valoarea accizelor aferente cantitatilor de produse accizabile efectiv livrate de acestia, in decursul lunii precedente. 

Forma Codului fiscal in vigoare DUPA modificarile aduse de OUG nr. 59/2023 

La articolul 345, dupa alineatul (3) se introduc patru noi alineate, alin. (31)—(34), cu urmatorul cuprins: 

(31) Deplasarea produselor prevazute la art. 350 alin. (1) lit. b), art. 351 alin. (1), cu exceptia produselor care se incadreaza la pozitiile 3.1.1, 3.1.2, 3.1.3 si 3.2.1 din anexa nr. 1, la art. 352, art. 353 alin. (1) si a produselor energetice prevazute la art. 355 alin. (3) lit. a)—e) din antrepozite fiscale ori din locatia in care acestea au fost receptionate de catre destinatarul inregistrat catre alte locuri de depozitare se efectueaza numai in momentul in care antrepozitarul autorizat sau destinatarul inregistrat face dovada platii la bugetul de stat a valorii accizelor aferente cantitatii ce urmeaza a fi deplasata fara a avea loc livrarea produselor catre cumparator. 

(32)Livrarea produselor prevazute la art. 354 alin. (1) din loca?ia in care acestea au fost receptionate de c?tre destinatarul inregistrat se aefectueaza numai in momentul in care furnizorul de?ine documentul de plata care sa ateste virarea la bugetul de stat a valorii accizelor aferente cantitatii ce urmeaz? a fi facturata. Cu ocazia depunerii declaratiei lunare de accize se regularizeaza eventualele diferente dintre valoarea accizelor virate la bugetul de stat de c?tre beneficiarii produselor, in numele destinatarului inregistrat, si valoarea accizelor aferente cantitatilor de produse accizabile efectiv livrate de acestia, in decursul lunii precedente.

Continuarea, AICI>>


Sursa: ANAF

 
Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Cum a fost modificat Codul Fiscal prin OUG 59/2024. Schimbarile, in vigoare din 20 iunie 2024":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016