Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Codul Fiscal, modificat prin OUG 30/2024. Ce schimbari au fost aduse accizelor si altor taxe speciale

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 08 Apr. 2024
Codul Fiscal, modificat prin OUG 30/2024. Ce schimbari au fost aduse accizelor si altor taxe speciale
Tags: oug 30/2024, modificare cod fiscal, accize si alte taxe speciale

ANAF a publicat recent, pe site-ul oficial, un material informativ prin care prezinta modificarile aduse Codului Fiscal, prin OUG 30/2024, privind Titlul VIII Accize si alte taxe speciale.

Forma Codului fiscal in vigoare INAINTE de modificarile aduse de OUG nr. 30/2024 


ART. 375 Obligatiile destinatarului inregistrat
(1) Orice destinatar inregistrat are obligatia de a indeplini urmatoarele cerinte: ................................................................................
e) sa transmita la autoritatea competenta*), pana la data de 15 a lunii urmatoare celei de raportare, situatiile de raportare prevazute in normele metodologice. 

 

Forma Codului fiscal in vigoare DUPA modificarile aduse de OUG nr. 30/2024 

La articolul 375 alineatul (1), dupa litera e) se introduce o noua litera, lit. f), cu urmatorul cuprins: 

f) in cazul in care nu se utilizeaza optiunea de livrare directa conform art. 401 alin. (3), sa depoziteze produsele receptionate doar in spatiile declarate si autorizate pentru receptia produselor accizabile. 

 

 

Forma Codului fiscal in vigoare INAINTE de modificarile aduse de OUG nr. 30/2024 

ART. 407 Documente de rezerva la destinatie sau in cazuri de export 

(1) In cazul in care, in situatiile prevazute la art. 401 alin. (2) lit. a) pct. 1, 2 si 4, alin. (2) lit. b) si alin. (3), raportul de primire prevazut la art. 404 alin. (1) lit. c) nu poate fi prezentat la incheierea deplasarii produselor accizabile in termenul prevazut la respectivul articol, deoarece fie sistemul informatizat nu este disponibil in Romania, fie in situatia prevazuta la art. 406 alin. (1) nu au fost inca indeplinite procedurile prevazute la art. 406 alin. (2) si (3), destinatarul prezinta autoritatii competente din Romania, cu exceptia cazurilor pe deplin justificate, un document de rezerva care contine aceleasi informatii ca si raportul de primire si care atesta incheierea deplasarii, potrivit prevederilor din normele metodologice. 

(2) Cu exceptia cazului in care destinatarul poate prezenta, in scurt timp, prin intermediul sistemului informatizat, raportul de primire prevazut la art. 404 alin. (1) lit. c) sau in cazuri pe deplin justificate, autoritatea competenta din Romania trimite o copie de pe documentul de rezerva prevazut la alin. (1) autoritatii competente din statul...continuarea o vedeti AICI»



Sursa: ANAF

 

 

 

Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Codul Fiscal, modificat prin OUG 30/2024. Ce schimbari au fost aduse accizelor si altor taxe speciale":
Rating:

Nota: 4.5 din 5 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016