Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Codul Fiscal, modificat. Ce schimbari prevede Legea 69/2023

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 11 Apr. 2023
Codul Fiscal, modificat. Ce schimbari prevede Legea 69/2023
Tags: legea 69/2023, modificare cod fiscal

Administratia Judeteana a Finantelor Publice Vrancea aduce la cunostinta contribuabililor interesati modificarile aduse Codului Fiscal prin Legea nr. 69/2023, care se refera la:

-nu au calitatea de contribuabili/platitori la sistemul public de pensii s?i la sistemul de asigurari sociale de sanatate nomazii digitali, definiti in conformitate cu prevederile art. 2 lit. n4) din OUG nr. 194/2002i privind regimul strainilor in Romania, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, in conditiile in care nomadul digital este prezent pe teritoriul Romaniei pentru o perioada sau mai multe perioade care nu depasesc 183 de zile pe parcursul oricarui interval de 12 luni consecutive, care se incheie in anul calendaristic vizat; 

-sunt neimpozabile in Romania veniturile din salarii sau asimilate salariilor obtinute de persoana fizica cu statut de nomad digital, definit potrivit prevederilor OUG nr. 194/2002, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, din activitatea pe care o presteaza in baza unui contract de munca la o companie inregistrata in afara Romaniei si care presteaza servicii prin utilizarea tehnologiei informatiei si comunicatiilor sau care detine o companie inregistrata in afara Romaniei, in cadrul careia presteaza servicii prin utilizarea tehnologiei informatiei si comunicatiilor si poate desfasura activitatea de angajat sau activitatea din cadrul companiei, de la distanta, prin utilizarea tehnologiei informatiei si comunicatiilor, in conditiile in care persoana fizica este prezenta pe teritoriul Romaniei pentru o perioada sau mai multe perioade care nu depasesc 183 de zile pe parcursul oricarui interval de 12 luni consecutive, care se incheie in anul calendaristic vizat. 

Baza legala: 

Legea nr. 69/2023 pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal publicata in Monitorul Oficial al Romaniei partea I nr. 265/30.03.2023



Sursa: ANAF

Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Codul Fiscal, modificat. Ce schimbari prevede Legea 69/2023":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016