Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Deputat PDL: Actul normativ privind anularea impozitului minim va fi finalizat pana la 15 octombrieDeputatul PDL Petru Calian, membru in Comisia de Buget-Finante a Camerei Deputatilor, a declarat, ...
Deputat PDL: Actul normativ privind anularea impozitului minim va fi finalizat pana la 15 octombrieDeputatul PDL Petru Calian, membru in Comisia de Buget-Finante a Camerei Deputatilor, a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca actul normativ privind anularea impozitului minim va fi finalizat pana la 15 octombrie.
Calian a spus ca impozitul minim si-a atins tinta pe termen scurt, insa pe termen lung este "neproductiv".
"In calitate de membru al Comisiei de Buget-Finante a Camerei Deputatilor pot sa spun ca pana in 15 octombrie va fi finalizat actul normativ care va anula impozitul minim, probabil printr-o OUG. Impozitul minim se plateste trimestrial, ceea ce inseamna ca in ianuarie 2011 acesta nu se va plati pentru ultimul trimestru din 2010 - lunile octombrie, noiembrie si decembrie. Anularea impozitului minim este o necesitate, pe termen scurt si-a atins tinta, a fost util si a produs efecte pozitive, insa pe termen lung este neproductiv", a afirmat Petru Calian.
Potrivit acestuia, dupa anularea impozitului minim, firmele din Romania vor plati, in luna octombrie, pentru ultima oara acest tip de impozit, aferent trimestrului al treilea al anului 2010.
Guvernul isi mentine decizia de a elimina impozitul minim, incepand cu luna octombrie, a declarat, luni, agentiei MEDIAFAX, premierul Emil Boc.
In luna august, Sebastian Vladescu, la acea data ministru al Finantelor, a declarat ca Guvernul va elimina la 1 octombrie impozitul minim, care de la inceputul anului viitor va fi inlocuit cu impozitul forfetar.

Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2025

Portal Persoane Fizice - acces 12 luni consultanta in scris si telefonica 30 intrebari

PFA II IF Taxe Impozite Deduceri Contributii 2025
Eliminarea impozitului minim in aceasta toamna a fost anuntata inca din luna iulie de premierul Emil Boc, care nu a oferit insa o data exacta.
Impozitul minim, introdus in primavara anului trecut, este cuprins intre 2.200 lei (aproximativ 500 euro), daca firmele au venituri totale de pana la 52.000 lei, si 43.000 lei (circa 10.000 euro) pentru venituri de peste 129 milioane lei.
Firmele care inregistreaza profit platesc impozit de 16%, dar nu mai putin de limita minima aferenta intervalului de venituri in care se incadreaza. La inceputul acestui an, Guvernul a intentionat sa inlocuiasca impozitul minim cu un impozit forfetar, insa masura a fost amanata.
In primavara acestui an, MEDIAFAX a prezentat un proiect al autoritatilor de a inlocui impozitul minim cu unul forfetar aplicat pentru 28 de servicii.
Sursa: MEDIAFAX.RO

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Guvernul renunta la forfetar, dar introduce alte impoziteTaxarea pe profit versus IMPOZITUL FORFETAR. Ce crede GrapiniNoutati Legislatie Fiscala 2-5 mai 2009 - Monitorul OficialTVA-ul ar putea sa scada in urmatoarele luniSub ce forma revine IMPOZITUL FORFETAR de la 31 martie 2016Ultimele articole
Noul proiect care aduce in discutie IMPOZITUL FORFETAR de la 1 ianuarie 2016De ce IMPOZITUL FORFETAR omoara IMM-urilePropunerea premierului pentru Finante, Ioana Petrescu, a trecut de comisiile reuniteMediul de afaceri in dialog cu MFP. Care au fost cerintele?Mod calcul impozit forfetar in sistemul HORECA. Ce pasi urmam?Articole similare
Plata impozitului minim in cazul in care societatea are pierdereCota unica si TVA-ul nu se schimba, CAS scade, iar impozitul forfetar dispare!VIDEO: IMPOZITUL MINIM privind lichidarea judiciaraHossu: FMI a spus ca exista posibilitatea majorarii salariului minimDescarca noile programe pentru formularele 100 si 101Ultimele articole
Declaratia D100. Aveti la dispozitie 2 variante pentru corectarea IMCACum a fost modificat Codul Fiscal prin OUG 138/2024. Schimbarile se aplica din 1 ianuarie 2025Noi masuri fiscale, adoptate de Guvern! D212 inteligenta, norme impozit micro si pe profit, sprijinirea IMM-urilorCum trebuie declarat impozitul pe profit pentru trim. III 2024. Speta importantaImpozit minim pe cifra de afaceri. Calcul util privind noul impozit minimArticole similare
Noua schema IMM Plus, propusa de Finante. Vor fi acordate 12,5 miliarde lei pentru sprijinul antreprenorilorControale ITM: La inceputul toamnei vor fi verificate FIRMEle cu urmatoarele coduri CAEN: 5590, 5520, 5510Facturarea cu TVA se aplica si serviciilor de publicitate?Regim fiscal TVA pentru importul de bunuriUtilizare E-Factura. Sistemul este OBLIGATORIU in relatia dintre FIRME si persoanele fizice in anumite cazuriUltimele articole
Achizitie intracomunitara. 4 obligatii care NU le revin FIRMElor neplatitoare de TVAe-TVA: Sanctiunile se aplica din 1 IULIE sau 1 AUGUST 2025, in functie de sistemul TVADistribuire dividende catre persoane fizice. Ce OBLIGATII fiscale existaSAF-T: FIRMEle cu cod TVA intracomunitar depun D406?TVA dedus gresit: Ce faci cand ai completat eronat D300 si D394
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"TVA exigibil si neexigibil. Corelatii intre decontul de TVA si balanta. Cum procedam"