Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Un proiect aparut recent propune aplicarea unui impozit specific pentru hoteluri, baruri si restaurante (HORECA) incepand cu 1 ianuarie 2016. In continuare, pana la finalul lunii martie 2016, Ministerul Economiei, Comertului si Turismului si Ministerul Finantelor Publice ar avea sarcina sa publice normele privind calculul impozitului specific anual si explicarea termenilor/expresiilor utilizate.
Deputatul Mircea Dobre, cel care a initiat proiectul, a declarat ca solicita dezbaterea in regim de urgenta a proiectului pentru ca acesta se aplice din prima zi a anului 2016.Redam mai jos continutul proiectului:
PROIECT
PARLAMENTUL ROMANIEI
CAMERA
DEPUTATILOR SENAT
L E G E
privind impozitul specific unor activitati
Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege:
ART.1
Dispozitii generale
(1) Prezenta lege reglementeaza impozitul specific pentru persoanele juridice romane care desfasoara activitati corespunzatoare codurilor CAEN: 5510-"Hoteluri si alte facilitati de cazare similare", 5520-"Facilitati de cazare pentru vacante si perioade de scurta durata", 5530-"Parcuri pentru rulote, campinguri si tabere", 5590 -"Alte servicii de cazare", 5610-"Restaurante", 5621-"Activitati de alimentatie (catering) pentru evenimente", 5629-"Alte servicii de alimentatie n.c.a.", 5630-"Baruri si alte activitati de servire a bauturilor".
(2) Prin derogare de la prevederile Titlului II si Titlului III din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, prezenta lege reglementeaza modul in care sunt impozitate persoanele juridice romane care desfasoara activitatile in domeniile mentionate la alin. (1).
ART. 2
Definitii
(1) in intelesul prezentei legi, urmatorii termeni se definesc dupa cum urmeaza:
a) impozitul specific anual - impozitul datorat de contribuabilii care au inscrisa ca activitate principala sau secundara activitatea corespunzatoare codurilor CAEN prevazute la art. 1 alin. (1) din prezenta lege;
b) impozit specific de 3% - impozitul datorat de contribuabilii pentru veniturile obtinute din alte activitati decat cele corespunzatoare codurilor CAEN prevazute la art. 1 din prezenta lege;
c) persoana juridica romana - orice persoana juridica care a fost infiintata in conformitate cu legislatia Romaniei;
d) complex hotelier reprezinta structura de primire turistica clasificata amenajata in cladiri sau in corpuri de cladiri, care pune la dispozitia turistilor spatii de cazare si servicii suplimentare specifice de tip frizerie - coafura, spa, tratamente balneo, curatatorie haine, dispun de hol de primire/receptie si de spatii de alimentatie publica de tip restaurant, bar, club, spatii verzi, zone de agrement, terenuri ambientale si alte dotari exterioare specifice, toate aceste servicii specifice fiind activitati ale aceleiasi societati comerciale care desfasoara activitatea de cazare, nefacand obiectul inchirierii sau asocierii catre/cu alte societati comerciale;
e) cifra de afaceri anuala neta - inseamna cifra de afaceri neta, definita potrivit Reglementarilor contabile privind situatiile financiare anuale individuale si situatiile financiare anuale consolidate, realizata conform datelor din situatiile financiare anuale/din raportarile contabile anuale.
(2) Termenii/expresiile utilizate in art. 6 - art. 10 au intelesul prevazut de legile de organizare si functionare a domeniilor de activitate specifice.
(3) Clasificarea activitatilor vizate de prezenta lege intra in competenta autoritatilor administratiei publice centrale responsabile in domeniul respectiv.
ART. 3
Contribuabili
(1) Sunt obligate la plata impozitului specific unor activitati, denumit in continuare "impozit specific", in conformitate cu prevederile prezentei legi, persoanele juridice romane care la data de 31 decembrie a anului precedent indeplinesc, cumulativ, urmatoarele conditii:
a) au inscrisa in actele constitutive, potrivit legii, ca activitate principala sau secundara, una dintre urmatoarele activitati corespunzatoare codurilor CAEN prevazute la art. 1 alin. (1) din prezenta lege;
b) au realizat, conform datelor din situatiile financiare anuale/ din raportarile contabile anuale, o cifra de afaceri anuala neta de pana la 5 milioane euro, echivalent in lei;
c) au o pondere, in total venituri, de peste 70%, a veniturilor obtinute din desfasurarea activitatilor corespunzatoare codurilor CAEN prevazute la art. 1 alin. (1) din prezenta lege, precum si din desfasurarea activitatilor prevazute la art. 6. alin. (6) si la art. 6 alin. (7) ;
d) au un numar mediu anual de salariati mai mic sau egal cu 250;
e) nu se afla in dizolvare, potrivit legii.
(2) La stabilirea veniturilor prevazute la alin. (1) lit. c), in functie de care se determina ponderea de 70%, nu se iau in calcul:
a) veniturile aferente costurilor stocurilor de produse;
b) veniturile aferente costurilor serviciilor in curs de executie;
c) veniturile din productia de imobilizari corporale si necorporale;
d) veniturile din subventii;
e) veniturile din provizioane si ajustari pentru depreciere sau pierdere de valoare;
f) veniturile rezultate din restituirea sau anularea unor dobanzi si/sau penalitati de intarziere;
g) veniturile realizate din despagubiri, de la societatile de asigurare/reasigurare, pentru pagubele produse bunurilor de natura stocurilor sau a activelor corporale proprii;
h) veniturile aferente reducerilor comerciale acordate.
Art. 4
Anul fiscal/perioada impozabila
(1) Anul fiscal este anul calendaristic.
(2) Cand un contribuabil se infiinteaza sau inceteaza sa mai existe in cursul unui an fiscal, perioada impozabila este perioada din anul calendaristic pentru care contribuabilul a existat.
Art. 5
Reguli generale de aplicare a impozitului specific unor activitati
(1) Contribuabilii care se infiinteaza in cursul anului, inclusiv contribuabilii nou-infiintati ca efect al unor operatiuni de reorganizare efectuate potrivit legii, si care au inscrisa in actele constitutive, ca activitate principala sau secundara, una dintre activitatile corespunzatoare codurilor CAEN prevazute la art. 1 alin. (1) din prezenta lege platesc impozitul specific, incepand cu anul urmator infiintarii, daca sunt indeplinite conditiile prevazute la art. 3 alin. (1).
(2) Persoanele juridice romane nu mai aplica acest sistem de impunere incepand cu anul urmator anului in care nu mai indeplinesc una dintre conditiile prevazute la art. 3 alin. (1), cu exceptiile prevazute de prezenta lege.
(3) Contribuabilii care au mai multe unitati determina impozitul specific anual prin insumarea impozitului specific aferent fiecarei unitati, calculat conform formulei stabilite in anexa corespunzatoare codului CAEN.
(4) Contribuabilii care desfasoara mai multe activitati cu codurile CAEN prevazute la art. 1 alin. (1), cu exceptia celor care desfasoara activitati prin intermediul unui complex hotelier, determina impozitul specific prin insumarea impozitului stabilit potrivit art. 6, pentru fiecare activitate desfasurata.
(5) in situatia in care, in cursul unui an, intervin modificari datorate inceperii/incetarii unei activitati corespunzatoare codurilor CAEN prevazute la art. 1 alin. (1) sau intervine modificarea suprafetelor aferente desfasurarii fiecarei activitati, incepand cu trimestrul urmator acestor modificari, contribuabilii recalculeaza, in mod corespunzator, impozitul specific aferent perioadei ramase din an/perioada din anul calendaristic pentru care contribuabilul a existat, prin impartirea impozitului specific anual la 365 zile calendaristice si inmultirea cu numarul de zile aferent perioadei ramase din an/ perioada din anul calendaristic pentru care contribuabilul a existat.
(6) in situatia in care, in cursul unui an, se infiinteaza o noua unitate, incepand cu trimestrul urmator acestor modificari, contribuabilii recalculeaza, in mod corespunzator, impozitul specific aferent perioadei ramase din an potrivit prevederilor alin. (5).
ART. 6
Reguli pentru calculul impozitului specific anual
(1) Impozitul specific anual corespunzator codurilor CAEN 5610 “Restaurante", 5621 "Activitati de alimentatie (catering) pentru evenimente", 5629 "Alte servicii de alimentatie n.c.a." se calculeaza, pe fiecare unitate, conform formulei stabilite in anexa nr. 1, care face parte integranta din prezenta lege.
(2) Impozitul specific anual corespunzator codului CAEN 5630 “Baruri si alte activitati de servire a bauturilor" se calculeaza, pe fiecare unitate, conform formulei stabilite in anexa nr. 2, care face parte integranta din prezenta lege.
(3) Impozitul specific anual corespunzator codurilor CAEN 5510 "Hoteluri si alte facilitati de cazare similare", 5520"Facilitati de cazare pentru vacante si perioade de scurta durata", 5530 "Parcuri pentru rulote, campinguri si tabere", 5590 "Alte servicii de cazare" se calculeaza, pe fiecare unitate, conform formulei stabilite in anexa nr. 3, care face parte integranta din prezenta lege.
(4) Valoarea impozitului standard - "k", prevazut in anexa nr. 3, este cea corespunzatoare categoriei si/sau tipului de structura de primire turistica mentionate in certificatul de clasificare.
(5) in situatia in care, in cursul unui an, au aparut modificari cu privire la indeplinirea conditiilor care au stat la baza eliberarii certificatului de clasificare, prevazut la alin. (4), sau la numarul locurilor de cazare, contribuabilii calculeaza impozitul specific, in mod corespunzator, incepand cu trimestrul urmator acestor modificari potrivit prevederilor art. 5 alin. (5).
(6) Contribuabilii care desfasoara activitati prin intermediul unui complex hotelier, astfel cum este definit la art. 2 alin. (1) lit. d), determina impozitul specific potrivit formulei stabilite la anexa nr. 3 care face parte integranta din prezenta lege.
(7) Contribuabilii care desfasoara activitati prin intermediul unui hotel, hotel apartament, motel, pensiuni turistice, pensiuni turistice rurale, pensiuni turistice urbane, pensiuni agroturistice, apartamente de inchiriat, hotel tineret, bungalow-uri, vile, reprezentand structuri de primire turistica amenajate in cladiri sau in corpuri de cladiri, care pun la dispozitia turistilor spatii de cazare si spatii de alimentatie publica de tip restaurant, bar, toate aceste servicii specifice fiind activitati ale aceleiasi societati comerciale care desfasoara activitatea de cazare, nefacand obiectul inchirierii sau asocierii catre/cu alte societati comerciale, determina impozitul specific potrivit formulei stabilite la anexa nr. 3 care face parte integranta din prezenta lege.
(8) Nivelul impozitului specific anual prevazut in anexele 1, 2 si 3 la prezenta lege se stabileste si poate fi actualizat de catre Ministerul Economiei, Comertului si Turismului.
ART. 7
Reguli pentru perioada de inactivitate, incetarea activitatii si alte situatii
(1) Pentru contribuabilii care inceteaza sa existe in cursul anului, impozitul specific se recalculeaza in mod corespunzator, prin impartirea impozitului specific anual la 365 zile calendaristice si inmultirea cu numarul de zile aferent perioadei fiscale corespunzatoare fiecarui contribuabil, luand in considerare, daca este cazul, si modificarea impozitului specific in cursul anului.
(2) in cazul retragerii definitive de catre autoritatile competente a autorizatiei de functionare/certificatului de clasificare pentru toate activitatile prevazute in anexele corespunzatoare codurilor CAEN prevazute la art. 1 alin. (1), acestia sunt obligati la plata impozitului pe profit incepand cu trimestrul urmator retragerii autorizatiei tehnice/autorizatiei de functionare.
(3) in cazul radierii de catre autoritatile administratiei publice centrale responsabile in domeniul turismului a certificatului de clasificare, precum si in situatia in care contribuabilii nu desfasoara alte activitati corespunzatoare codurilor CAEN prevazute la art. 1 alin. (1), acestia sunt obligati la plata impozitului pe profit incepand cu trimestrul urmator radierii certificatului de clasificare.
(4) in cazul in care, in cursul unui an, un contribuabil intra in inactivitate temporara inscrisa in Registrul Comertului sau in registrul tinut de instantele judecatoresti competente, dupa caz, acesta ramane in sistemul de impunere reglementat de prezentul titlu si nu mai datoreaza impozitul specific incepand cu trimestrul urmator. in cazul in care perioada de inactivitate inceteaza in cursul anului, contribuabilul datoreaza impozitul specific incepand cu trimestrul urmator celui in care inceteaza perioada de inactivitate.
ART. 8
Plata impozitului specific unor activitati si depunerea declaratiilor fiscale
(1) Declararea si plata impozitului specific se efectueaza trimestrial, pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare trimestrului pentru care datoreaza impozitul. Suma de plata reprezinta o patrime din impozitul specific anual, stabilit potrivit prezentei legi.
(2) Prin exceptie de la prevederile alin. (1), contribuabilii care inceteaza sa existe in cursul anului declara si platesc impozitul specific determinat potrivit art. 7 alin. (1), pana la data incheierii perioadei impozabile, potrivit legii, luand in calcul, daca este cazul, si impozitul specific declarat si platit in trimestrele anterioare.
(3) Impozitul specific reglementat de prezenta lege este venit al bugetului de stat.
(4) Contribuabilii care au fost platitori de impozit specific in anul precedent si nu mai indeplinesc conditiile prevazute la art. 3 din prezenta lege, in anul urmator aplica sistemul de declarare si plata a impozitului pe profit/veniturile microintreprinderilor prevazut de Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal.
ART. 9
Pierderi fiscale
Contribuabilii care au fost platitori de impozit specific unor activitati si care anterior au realizat pierdere fiscala, recupereaza pierderea din profiturile impozabile obtinute in urmatorii 7 ani consecutivi, de la data la care au revenit la sistemul de impozitare reglementat de Titlul II din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal. Pierderea fiscala se recupereaza in perioada cuprinsa intre data inregistrarii pierderii fiscale si limita celor 7 ani.
ART. 10
Reguli privind calculul impozitului specific datorat pentru alte activitati
(1) in situatia in care, in cursul anului, contribuabilii desfasoara si alte activitati decat cele corespunzatoare codurilor CAEN prevazute la art. 1 alin. (1), acestia datoreaza un impozit specific de 3%, aplicat asupra diferentei dintre totalul veniturilor realizate din aceste activitati si veniturile prevazute la art. 3 alin. (2).
(2) in cazul contribuabililor care desfasoara activitati prin intermediul unui complex hotelier, si care realizeaza venituri si din desfasurarea altor activitati decat cele corespunzatoare complexului hotelier, astfel cum acesta este definit la art. 2 alin. (1) lit. d), acestia datoreaza impozitul specific de 3% la diferenta dintre totalul veniturilor realizate din aceste activitati si veniturile prevazute la art. 3 alin. (2).
(3) Veniturile din alte activitati luate in calcul sunt cele inregistrate pana la 31 decembrie a anului respectiv, inclusiv.
(4) Prin exceptie de la prevederile art.8, declararea si plata impozitului specific de 3% in cazul realizarii si altor venituri se efectueaza anual, pana la data de 25 ianuarie inclusiv a anului urmator celui pentru care se datoreaza impozitul.
(5) Prin exceptie de la prevederile alin. (4), contribuabilii de la alin (1) si (2) care:
a) inceteaza sa existe in cursul anului si realizeaza si alte venituri au obligatia de a declara si plati impozitul specific de 3% pana la data incheierii perioadei impozabile, potrivit legii;
b) intra in cursul unui an in inactivitate temporara inscrisa in Registrul Comertului sau in registrul tinut de instantele judecatoresti competente au obligatia de a declara si plati impozitul specific de 3% corespunzator veniturilor din alte activitati inregistrate in perioada din an in care si-au desfasurat activitatea, pana la data de 25 a lunii urmatoare trimestrului pentru care se datoreaza impozitul specific.
ART. 11
Termenele de declarare a mentiunilor
(1) Persoanele juridice romane platitoare de impozit pe profit/impozit pe veniturile microintreprinderilor comunica organelor fiscale teritoriale aplicarea impozitului specific anual, pana la data de 31 martie inclusiv a anului pentru care se plateste impozitul specific.
(2) in cazul in care, la data de 31 decembrie inclusiv, conditiile prevazute la art.3 nu mai sunt indeplinite, contribuabilii comunica organelor fiscale teritoriale iesirea din acest sistem de impunere, pana la data de 31 martie inclusiv a anului urmator.
(3) in cazurile prevazute la art. 7 alin. (2) si alin. (3), contribuabilii comunica organelor fiscale teritoriale iesirea din sistemul de impunere specific, potrivit Codului de procedura fiscala.
ART. 12
Prevederi fiscale referitoare la amortizare, impozitul pe dividende si registrul de evidenta fiscala
(1) Persoanele juridice platitoare de impozit specific tin evidenta amortizarii fiscale, potrivit prevederilor art. 28 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, aplicabil platitorilor de impozit pe profit.
(2) Declararea, retinerea si plata impozitului pe dividende de catre persoanele juridice platitoare de impozit specific se fac potrivit prevederilor art.43 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal.
(3) Persoanele juridice platitoare de impozit specific au obligatia sa intocmeasca registrul de evidenta fiscala, prevazut la art. 19 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, in care inscriu elementele care sunt luate in calcul la stabilirea impozitului, cum ar fi: tipurile de activitati desfasurate, coeficientii si variabilele utilizate pentru fiecare activitate care intra sub incidenta impozitului specific, numarul de unitati, suprafetele de desfasurare a activitatilor, precum si amortizarea fiscala.
ART.13
Data intrarii in vigoare
(1) Prevederile prezentei legi intra in vigoare incepand cu data de 01.01.2016
(2) In termen de 90 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei legi, in aplicarea prevederilor prezentului titlu, Ministerul Economiei, Comertului si Turismului si Ministerul Finantelor Publice, elaboreaza norme privind calculul impozitului specific anual si explicarea termenilor/expresiilor utilizate. Normele se aproba prin ordin comun al ministrului finantelor publice, al ministrului economiei, comertului si turismului si al ministrului energiei, intreprinderilor mici si mijlocii si mediului de afaceri, si se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTAtILOR PRESEDINTELE SENATULUI
VALERIU - STEFAN ZGONEA CALIN-CONSTANTIN-ANTON
POPESCU-TARICEANU
Autor: InfoTva.ro
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Votati articolul "Noul proiect care aduce in discutie impozitul forfetar de la 1 ianuarie 2016":
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Studii de caz: Impozitul pe profit, calculul impozitului pe profit trimestrialSupriza pentru unele companii: primavara le aduce IMPOZITUL FORFETARSuspendarea activitatii si inregistrare in contabilitate a cheltuielilor ulterioareMediul de afaceri in dialog cu MFP. Care au fost cerintele?Editorialul zilei: Dupa 40 de aniUltimele articole
Sub ce forma revine IMPOZITUL FORFETAR de la 31 martie 2016De ce IMPOZITUL FORFETAR omoara IMM-urilePropunerea premierului pentru Finante, Ioana Petrescu, a trecut de comisiile reuniteMod calcul impozit forfetar in sistemul HORECA. Ce pasi urmam?TVA-ul ar putea sa scada in urmatoarele luni
Mai multe articole despre impozitul forfetar
Articole similare
Zoom fiscal: Metoda calcul IMPOZIT SPECIFIC in 2017Notificati ANAF pana vinerea viitoare daca platiti IMPOZIT SPECIFIC! Amenda de 5.000 lei!Declararea semestriala a impozitului specific se face prin Formularul 100!Zoom fiscal: Trecerea de la IMPOZIT SPECIFIC la impozit micro pentru unele firme din turismIncadrarea fiscala pentru inchirierea de apartamente, ca obiect secundar de activitateUltimele articole
Nou! In anul 2021 nu se datoreaza IMPOZIT SPECIFIC pentru o perioada de 90 de zile, calculate incepand cu data de 1 ianuarie (OUG 226/2020)IMPOZIT SPECIFIC anul 2020. Numar de zile pentru care se datoreaza. RecalculareF. Citu, anunt pentru firme: Depunerea declaratiilor fiscale va fi amanata pana pe 25 decembrie, iar rambursarea TVA pana pe 25 ianuarie 2021Tratamentul FISCAL al cheltuielilor cu achizitionarea caselor de marcat, conform Legii 153/2020. Informare ANAFReminder ANAF! A fost prelungit termenul limita pentru declararea si plata impozitului specific aferent semestrului I 2020
Mai multe articole despre impozit specific
Articole similare
Ajustare TVA in cazul falimentului clientilor. Cum calculam termenul de prescriptie si care sunt implicatiile fiscale?Ce regim TVA se aplica vanzarii de apartamente noi catre persoane fizice/juridice?Scutiri de impozite si taxe locale pentru veterani de razboi si vaduve de razboiAnaliza consultant: Care sunt cotele de TVA prevazute a se aplica de la 1 IANUARIE 2016?Omisiune inregistrare in scop de TVA. Cum putem corecta eroarea?Ultimele articole
Inregistrarea unei societati comerciale in scopuri de TVA cu intarziere. Care sunt consecintele fiscale?Inregistrarea in scopuri de TVA a societatilor cu sediul activitatii economice in Romania(Legea societatilor nr. 31/1990)Aplicarea prevederilor de ajustare TVA pentru clienti aflati in falimentAjustarea (reducerea) TVA colectata pentru facturi neincasate. Aspecte legaleInregistrare in scopuri de TVA. Regularizare avansuri, monografie contabila
Mai multe articole despre 1 ianuarie 2016
Articole similare
Taxa auto, batuta in cuie pana in 2013?Procedura reactivarii contribuabilului in inactivitate. Norme aprobate prin OANAF nr. 700Prestari servicii vs redeventaSplit TVA - au fost introduse conturile contabile pentru evidenta contabilaCe crede Crin Antonescu despre plata TVA la incasareUltimele articole
Operatiuni de fuziune intre doua SRL-uri. Aspecte contabileA fost publicat Bugetul asigurarilor sociale de stat pe anul 2021 (PROIECT de Lege MFP)OFICIAL! Starea de alerta a fost prelungita cu 30 de zile in RomaniaClaudiu Nasui: Masura 3 de ajutor de stat nu isi atinge scopul pentru care a fost creataMinisterul Economiei modifica OUG 224/2020 -sprijin financiar pentru intreprinderile din domeniul HoReCa
Mai multe articole despre proiect
Articole similare
Briefing de presa sustinut de ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, la finalul sedintei de GuvernZoom fiscal: Exceptari noi de la obligativitatea utilizarii aparatelor de marcat electronice fiscaleNou ANAF: Calculator taxa auto 2012Impozitele vor putea fi platite cu cardul de catre persoanele fiziceOMFP 1265/2016 aproba procedura de majorare a plafonului de incasari in numerarUltimele articole
Indemnizatii primite pe perioda starii de URGENTA/alerta. Cum se declara in Declaratia Unica (formular 212)Ministrul Economiei, despre schema de ajutor HoReCa: Nu mai mergem pe principiul „primul venit, primul servit”Completarea Declaratiei 101 pentru anul 2020. BonificatiiOUG 9/2021. Modificari privind Fondul de garantare pentru plata creantelor salarialeComisia de Munca modifica OUG 147/2020 privind acordarea zilelor libere pentru parinti
Mai multe articole despre urgenta

Atentie contabili!
Modificari importante privind TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special
"MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate"