Atentie contabili!

Modificari importante privind TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 

Sub ce forma revine impozitul forfetar de la 31 martie 2016

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

de Ionut Udriste

de Ionut Udriste la 17 Feb. 2016 Exclusiv
Tags: impozitul specific, impozitul forfetar, 31 martie 2016, hoteluri, restaurante

Va informam ca noul tip de impozit specific a fost aprobat de Senat la inceputul acestei saptamani, cu 87 de voturi "pentru", sase "impotriva" si sapte abtineri. Sub alta forma, revine astfel impozitul forfetar, chiar daca momentan proiectul trebuie sa treaca si de Camera Deputatilor. Odata adoptat si publicat in Monitor, noul impozit ar urma sa se aplice incepand cu 31 martie 2016.

Initial, atat restaurantele, cat si hotelurile, urmau sa aiba posibilitatea de a opta intre actualul sistem de impozitare si cel pe care il pregatesc parlamentarii pentru data de 31 martie. Potrivit Profit.ro care citeaza un document oficial, in urma cu o saptamana, ar fi existat propunerea ca restaurantele si hotelurile sa decida in termen de sapte zile ce tip de impozit aleg, alaturi de posibilitatea ca micile pensiuni, baruri, pizzerii si shaormerii, initial excluse din categoria firmelor care pot alege sa plateasca noul impozit fix, sa fie reintroduse in categoria celor carora le este aplicabil cu drept de optiune.


Conform datelor citate si incluse in proiect, "micile pensiuni, baruri si restaurante, pizzerii si shaormerii, ale caror venituri anuale nu depasesc 100.000 de euro, au fost excluse din categoria firmelor care pot plati acest nou impozit, astfel ca vor fi taxate, anual, cu 3% din venit, daca nu au angajati declarati, sau cu 1-2% din venit, in functie de numarul de salariati".

Una dintre conditiile incluse in proiect se refera la ponderea veniturilor care trebuie sa fie de peste 70% din veniturile obtinute din desfasurarea activitatilor corespunzatoare codurilor CAEN din proiect, asa cum redam mai jos.

Contribuabilii trebuie sa aiba in actele constitutive, inscrisa drept activitate principala sau secundara, una din urmatoarele activitati:


    5510 - "Hoteluri si alte facilitati de cazare similare";
Modele editabile pentru Calculatia Costurilor!
Modele editabile pentru Calculatia Costurilor!

Vezi detalii

Cartea Verde a TVA
Cartea Verde a TVA

Vezi detalii

Proceduri obligatorii. Spalarea banilor
Proceduri obligatorii. Spalarea banilor

Vezi detalii


    5520 - "Facilitati de cazare pentru vacante si perioade de scurta durata";
    5530 - "Parcuri pentru rulote, campinguri si tabere";
    5590 - "Alte servicii de cazare";
    5610 - "Restaurante";
    5621 - "Activitati de alimentatie (catering) pentru evenimente";
    5629 - "Alte servicii de alimentatie n.c.a.";
    5630 - "Baruri si alte activitati de servire a bauturilor".

Continuarea aici.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Votati articolul "Sub ce forma revine impozitul forfetar de la 31 martie 2016":
Rating:

Nota: 3.25 din 5 din 2 voturi





MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate
Atentie contabili!
Modificari importante privind TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special
"MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]
Atentie contabili!
MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate Modificari importante privind TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!

"MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016