Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel
la 01 Iun. 2016 Exclusiv
Potrivit unui comunicat recent, persoanele instiintate cu privire la existenta unor datorii mai vechi au posibilitatea de a beneficia de amnistie fiscala daca indeplinesc mai multe conditii si obligatii, una dintre acestea fiind depunerea unei cereri pana la 30 iunie a.c.
In concret, Ordonanta 44/2015 da dreptul contribuabililor cu datorii la bugetul general consolidat sa beneficieze de stergerea anumitor datorii. Mai precis, este vorba despre o parte din dobanzile si penalitatile impuse asupra datoriilor efective, stranse pana la data de 30 septembrie 2015.
Conditia pentru a beneficia de aceasta facilitate era ca intreg debitul (datoria principala, excluzand de aici penalitatile si dobanzile) sa fie achitat in primul trimestru al anului, deci pana la data de 31 martie 2016.
Iata insa cum pot fi tratate acele datorii despre care contribuabilii nici macar nu stiau si pentru care au primit somatie de la Fisc dupa data de 31 martie.
Contribuabilul sa se adreseze organului fiscal de care apartine, respectiv inspectorului care se ocupa de cazul sau.
Cei care nu au timp sa se adreseze direct inspectorului de care apartin pot depune o cerere la organul fiscal de domiciliu, cerand sa le fie clarificata situatia, in baza OUG 44/2015.
In prevederile ordonantei care reglementeaza amnistia exista articole care pot acoperi si aceste cazuri, respectiv cele in care datoriile au fost comunicate mai tarziu de Fisc.

Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2023 varianta tiparita

Cartea verde a Contabilitatii varianta online

Bugete cash flow rentabilitate risc - ghid practic
Astfel, ca exemplu, una din categoriile vizate este a contribuabililor care se afla in plina inspectie fiscala, din care pot rezulta anumite datorii noi.
In cazul in care respectivii contribuabili isi platesc la timp intreg debitul, chiar daca au depasit data de 31 martie, atunci pot beneficia de amnistie.
Termenul pentru plata acestor datorii, comunicate mai tarziu, trebuie aflat de la organul fiscal. O alta conditie pentru a beneficia de amnistie este sa depuna o cerere pentru stergerea datoriei la sediile fiscale de domiciliu, pana la data de 30 iunie.
Sursa: AJFP Maramures
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Urmareste-ne pe Google News
Votati articolul "Cine poate beneficia de amnistia fiscala dupa primirea somatiei?":
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
100.000 de romani cu conturi blocate si salarii poprite de Fisc!Codul fiscal 2011 (Partea IV.1): Modificari si completari aduse Legii nr.571 din 2003 prin Ordonanta 30 din 2011Contribuabilii au la dispozitie 15 zile pentru a depune Notificarea privind intentia de mediere in cazul executarii siliteStudiu de caz: Cum despagubim societatea de leasing9 modele noi de formulare de la ANAF au fost publicate in Monitorul OficialUltimele articole
Material ANAF: Cum se face inregistrarea in SPV a persoanelor fizice si ce servicii au la dispozitie contribuabiliiMai multe acte FISCALE pot fi emise de ANAF fara a fi semnate si stampilate( Ordinul 362/2022)Contribuabilii pot fi executati silit daca NU se stinge debitul in 15 zile de la comunicarea SOMATIEiConditii pe care trebuie sa le indeplineasca contribuabilii pentru mentinerea esalonarii la plataEste OFICIAL! Procedura de acordare a esalonarii la plata de catre organul fiscal central a fost publicata in Monitor (OPANAF 3896/2020)
Mai multe articole despre somatie
Articole similare
Noutati importante cu incidenta fiscala in intervalul 9-15 aprilie 2016Situatia fiscala poate fi verificata electronic de la 15 decembrieANAF vine cu un nou formular: D 255 pentru redirectionarea unei cote din impozitul pe venitLuni, 30 mai 2022, termen limita pentru depunerea Formularului 394Lucratorii vamali au dejucat un prejudiciu de 920.000 de lei din TVA si accizeUltimele articole
D394 in 2023. Facturile cu TVA 0 se trec in declaratie?Vineri, 10 februarie 2023, termenul pentru depunerea formularelor de inregistrare/anulare a inregistrarii in scopuri de TVAPerioada fiscala la TVA in 2023 pentru persoanele impozabile care efectueaza achizitii intracomunitare de bunuriMarti, 7 februarie 2023, termen limita pentru depunerea Declaratiei de mentiuni privind schimbarea perioadei fiscaleContribuabilii au la dispozitie 15 zile pentru a depune Notificarea privind intentia de mediere in cazul executarii silite
Mai multe articole despre anaf
Articole similare
Insolventele au crescut cu 6 la suta in 2013Profita de o culegere unica de solutii practice pentru impozite, taxe si contributiiRadiere societate. Ce impozite se achita la bugetul de stat?Executare silita. Cum facem compensarea creantei cu un imobil din executare?Tratamentul contabil si fiscal al concesiunilor si al investitiilor efectuate la imobilizari concesionateUltimele articole
Monografie contabila PFA. Evidenta de gestiuneLegea 376/2022: Bacsisul NU poate fi asimilat, din punctul de vedere al TVA, unei livrari de bunuri sau unei prestari de serviciiMicrointreprindere in lichidare voluntara. Termenul de la care devine platitoare de impozit pe profitImpozit micro vs. impozit pe profit. Ce este mai bine sa alegeti din 2023 pentru firme?Persoanele vulnerabile si pensionarii vor primi 1.400 lei de la stat in 2023 pentru plata facturilor la energie
Mai multe articole despre datorii
Articole similare
Guvernul MODIFICA Codul Fiscal! Anumite categorii de persoane vor beneficia de anularea contributiei la sanatateA fost aprobata de Guvern amnistia fiscala propusa de MFP pentru dobanzi, penalitati si alte accesorii datorate de firmeConditii de aplicare a amnistiei fiscale. OUG 69/2020Comunicat ANAF privind colectarea TVACompaniile din domeniul carnii solicita AMNISTIE FISCALAUltimele articole
Anulare accesorii conform OUG nr. 69/2020. Posibilitatea de acordare a amnistiei fiscale in cazul unei inspectii fiscale in cursMFP va modifica Codul Fiscal si Codul de procedura fiscala, la propunerea mediului de afaceriValcov: Programul de guvernare ia in calcul amnistia fiscala pentru companiiVesti bune! Amnistia fiscala s-ar putea extinde si pentru persoanele fiziceRadiere PFA si Legea 209/2015. In ce conditii se aplica amnistia fiscala?
Mai multe articole despre amnistie fiscala

Atentie contabili!
Modificari importante privind TVA in 2023!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Noutati TVA în 2023. Top 7 Studii de caz de actualitate"