Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
In Monitorul Oficial nr. 223, din 22.03.2019 a fost publicat OPANAF nr. 819 din 19 Martie 2019 - privind aprobarea Procedurii privind organizarea Registrului entitatilor/unitatilor de cult pentru care se acorda deduceri fiscale, precum si a modelului si continutului unor formulare.
Pentru ca sponsorizarile efectuate de platitorii de impozit pe profit si de impozit pe veniturile microintreprinderilor catre ONG-uri sau unitati de cult sa fie scazute din impozitele datorate de acestea, beneficiarii sumelor trebuie sa fie inscrise in Registrul entitatilor/unitatilor de cult pentru care se acorda deduceri fiscale.
“In mod similar, persoanele fizice vor putea redirectiona 3,5% din impozitul datorat pe veniturile din activitati independente, drepturi de proprietate intelectuala, salarii, pensii sau cedarea folosintei bunurilor, catre ONG-uri sau unitati de cult, incepand cu aceeasi data si cu conditia ca beneficiarii sumelor sa fie inscrisi in Registrul entitatilor/unitatilor de cult pentru care se acorda deduceri fiscale”, arata DGRFP Ploiesti intr-un comunicat de presa.
Citeste si:
OFICIAL ANAF: Ghid de completare a Declaratiei 230
Entitatile trebuie sa solicite inscrierea in registru prin depunerea Formularului 163 “Cerere de inscriere/radiere in/din Registrul entitatilor/unitatilor de cult pentru care se acorda deduceri fiscale”.
Ghidul practic al contabilitatii Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
Cartea Verde a Contabilitatii
Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
La data depunerii cererii, acestea trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii:
e) sa nu fi fost declarata inactiva, potrivit art. 92 din Codul de procedura fiscala.
Registrul se organizeaza de ANAF, este public si se afiseaza pe site-ul ANAF (www.anaf.ro)
Sursa: DGRFP Ploiesti
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Raspunsuri OFICIALE de la ANAF cu privire la completarea si depunerea Declaratiei Unice 2020ANAF: Doua milioane de contribuabili folosesc deja SPV. Care sunt avantajele serviciului electronic?Noile reguli de impozitare modifica 3 formulare fiscaleSa redirectionam la timp procentul de 2% din impozitul pe salarii sau venitModificari aduse de OPANAF 614/2020 Formularului 230 (informare OFICIALA)Ultimele articole
Calendar ANAF. Declaratii fiscale cu scadenta in data de 27 mai 2024Marti, 25 iulie 2023, termenul de depunere a 10 declaratii fiscale importanteD230 in 2023: Peste 24.000 de formulare 230 depuse la nivelul Administratiei Judetene a Finantelor Publice VranceaJoi, 25 mai 2023, termenul de depunere a 9 declaratii fiscalePana pe 25 mai 2023 poate fi depusa D230 - "Cerere privind destinatia sumei reprezentand pana la 3,5% din impozitul anual datorat"Articole similare
Reducerea CAS si scutirea impozitului pe profit reinvestit se mentin ca masuriSume platite in plus in fisa sintetica. Compensarea sumelor cu obligatiile de plata curenteCertificarea declaratiilor de catre consultantul fiscalCum fac firmele trecerea de la IMPOZIT PE PROFIT la impozit micro in 2024IMPOZIT PE PROFIT societate italiana cu sediu permanent in RomaniaUltimele articole
Trecere la IMPOZIT PE PROFIT in 2025. Pana cand se depune D700 si cum se completeaza formularulIMPOZIT PE PROFIT in 2025. Modificari aduse prin OUG 156/2024Platitor de IMPOZIT PE PROFIT cu 1 ianuarie 2023. Poate trece la impozitarea micro din 2025?Microintreprindere in 2025. Ce conditii trebuie sa indeplineasca firmele la 31 decembrie 2024Cum se face trecerea de la TVA trimestrial la TVA lunar in 2025Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"