Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!


Agentia Nationala de Administrare Fiscala a anuntat recent, printr-un comunicat de presa, ca doua milioane de persoane folosesc deja SPV. Prin intermediul sistemului contribuabilii pot depune declaratii sau cereri, pot solicita documente si au dreptul sa isi verifice situatia fiscala proprie etc.
Reamintim ca inregistrarea in SPV a devenit obligatorie, incepand cu 1 martie 2022, pentru transmiterea cererilor, inscrisurilor sau a oricaror altor documente catre organele fiscale, de catre contribuabilii care desfasoara activitati economice intr-o forma de activitate autorizata.
Aceasta obligativitate revine persoanelor juridice, asocierilor si altor entitati fara personalitate juridica, persoanelor fizice care desfasoara o profesie liberala sau exercita o activitate economica in mod independent ca persoane fizice autorizate, intreprinderilor individuale si intreprinderilor familiale.
Persoanele fizice sau juridice, care detin certificate digitale calificate, pot solicita inregistrarea ca utilizatori SPV pe baza acestora, iar persoanele fizice care nu detin un astfel de certificat, pot solicita inregistrarea pe baza de nume de utilizator si parola.
Avantajele utilizarii SPV de catre persoanele fizice:
-disponibilitate 24h/24h, 7 zile/7 zile, acces facil si gratuit;

Portal Persoane Fizice - acces 12 luni consultanta in scris si telefonica 30 intrebari

Agenda Fiscala a Contabilului 2025

Cartea Verde a Contabilitatii
-disponibilitate 24h/24h, 7 zile/7 zile, acces facil si gratuit;
Sursa: ANAF

Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
In lunile septembrie si octombrie Programul TEZAUR continua cu dobanzi de pana la 7,10%Programul TEZAUR in lunile iunie si iulie 2023. Cand pot fi cumparate titlurile de statContribuabilii au la dispozitie servicii electronice pentru indeplinirea obligatiilor fiscale declarative si de plataDeclaratia 222. Cine are obligatia completarii si care este termenul limita de depunere in 2021OUG 35/2019: Declaratia Unica va putea fi depusa si pe suport hartieUltimele articole
E-TVA: De ce ti se dubleaza TVA-ul si cum justifici diferenteleLista documentelor necesare inrolarii in SPV a persoanelor juridiceE-Factura: Cum sa stornezi facturile emise gresit in SPV si inregistrate ulterior in contabilitateE-TVA, operational din 1 IULIE 2025. NU amanati verificarea fisierelor din SPV!RO e-TVA. Cum raspunzi la Notificarea de conformare daca ai facturi dublate in SPVArticole similare
UTILIZARE SPV: Cum trebuie procedat atunci cand aceeasi factura a fost trimisa de doua ori in sistemUtilizarea SPV este OBLIGATORIE incepand cu 1 martie 2022 pentru persoanele fizice si juridiceANAF indruma contribuabilii sa utilizeze SPV pentru depunere Declaratiei Unice si obtinerea certificatelor de atestare fiscalaSPV, singura modalitate de transmitere la ANAF a cererilor, inscrisurilor, documentelor de catre persoane juridice, asocieri, PFA, II, IF
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"TVA exigibil si neexigibil. Corelatii intre decontul de TVA si balanta. Cum procedam"