Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Agentia Nationala de Administrare Fiscala a anuntat recent, printr-un comunicat de presa, ca doua milioane de persoane folosesc deja SPV. Prin intermediul sistemului contribuabilii pot depune declaratii sau cereri, pot solicita documente si au dreptul sa isi verifice situatia fiscala proprie etc.
Reamintim ca inregistrarea in SPV a devenit obligatorie, incepand cu 1 martie 2022, pentru transmiterea cererilor, inscrisurilor sau a oricaror altor documente catre organele fiscale, de catre contribuabilii care desfasoara activitati economice intr-o forma de activitate autorizata.
Aceasta obligativitate revine persoanelor juridice, asocierilor si altor entitati fara personalitate juridica, persoanelor fizice care desfasoara o profesie liberala sau exercita o activitate economica in mod independent ca persoane fizice autorizate, intreprinderilor individuale si intreprinderilor familiale.
Persoanele fizice sau juridice, care detin certificate digitale calificate, pot solicita inregistrarea ca utilizatori SPV pe baza acestora, iar persoanele fizice care nu detin un astfel de certificat, pot solicita inregistrarea pe baza de nume de utilizator si parola.
Avantajele utilizarii SPV de catre persoanele fizice:
-disponibilitate 24h/24h, 7 zile/7 zile, acces facil si gratuit;
Ghidul practic al contabilitatii in 2024 Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
Balanta de verificare de la A la Z Analize corelatii studii de caz
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile
-disponibilitate 24h/24h, 7 zile/7 zile, acces facil si gratuit;
Sursa: ANAF
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Nedepunerea declaratiei A4200. Cum se poate remedia situatia?E-Factura. Speta utila cu privire la data de inregistrare a facturii electroniceE-Factura: Poti transmite facturile in sistem si fara sa fii inregistrat?Proiect: Finantele introduc numarul de identificare digitala, alternativ CNP-ului clasicANAF atentioneaza! Contribuabilii sa NU deschida mesajele false trimise in numele institutieiUltimele articole
E-Factura: Cum trebuie sa procedati daca ati incarcat o factura de doua ori in SPVFurnizori care NU transmit factura. Cum trebuie emisa autofactura de catre firmeFacturi care NU au fost trimise in SPV in termen de 5 zile. Se aplica sanctiuni?Sistemul e-TVA: Principalele 5 provocari pentru contabiliGrup fiscal. Cine are obligatia de a raspunde la Notificarea de conformare e-TVAArticole similare
ANAF indruma contribuabilii sa utilizeze SPV pentru depunere Declaratiei Unice si obtinerea certificatelor de atestare fiscalaUtilizarea SPV este OBLIGATORIE incepand cu 1 martie 2022 pentru persoanele fizice si juridiceUTILIZARE SPV: Cum trebuie procedat atunci cand aceeasi factura a fost trimisa de doua ori in sistemSPV, singura modalitate de transmitere la ANAF a cererilor, inscrisurilor, documentelor de catre persoane juridice, asocieri, PFA, II, IFAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"