Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Utilizarea SPV este OBLIGATORIE incepand cu 1 martie 2022 pentru persoanele fizice si juridice

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 24 Mar. 2023
Utilizarea SPV este OBLIGATORIE incepand cu 1 martie 2022 pentru persoanele fizice si juridice
Tags: spv, utilizare spv

Utilizarea Spatiului Privat Virtual este obligatoriu incepand cu 01 martie 2022 pentru persoane juridice precum si persoanele fizice care desfasoara o activitate economica in mod independent, conform unui comunicat de presa al ANAF.

Fiscul informeaza contribuabilii persoane juridice, asocierile si alte entitat?i fara personalitate juridica, precum si persoanele fizice care desfasoara o profesie liberala sau exercita o activitate economica in mod independent in una dintre formele prevazute de O.U.G nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, ca potrivit prevederilor art. 79 alin.(11) din Legea nr.207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, incepand cu data de 16.02.2023, pot transmite solicitarile numai prin Formularul de contact din cadrul serviciului Spat?iul Privat Virtual. 

Astfel, contribuabilii mai sus mentionat?i pot transmite organului fiscal competent cereri, inscrisuri sau orice alte documente numai prin mijloace electronice de transmitere la distanta, respectiv prin SPV 

Institutia mentioneaza faptul ca, Formularul de contact din spatiul public permite transmiterea solicitarilor numai de catre persoanele fizice si numai in situatia in care campul Cod de identificare fiscala este completat cu un CNP/ NIF valid. 

In situatia in care acest camp este completat cu alte informatii, respectiv CUI/CIF, contribuabilul/platitorul primeste urmatoarea atentionare: "Aceasta categorie (Asistenta si indrumare de specialitate in domeniul fiscal) din cadrul Formularului de contact este destinata exclusiv persoanelor fizice. 

Este recomandat sa utilizati Formularul de contact din cadrul serviciului Spatiul Privat Virtual". 

Spatiul Privat Virtual - SPV este un serviciu gratuit, accesibil permanent, care ofera o serie de beneficii utilizatorilor sai, cum ar fi: 

- informatii cu privire la obligatiile fiscale;

- posibilitatea de a primi acte administrativ fiscale si alte documente; - informatii cu privire la contributiile sociale;
- acces si la alte servicii electronice pe care SPV le ofera.




Sursa: ANAF
Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Utilizarea SPV este OBLIGATORIE incepand cu 1 martie 2022 pentru persoanele fizice si juridice":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016