Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Agentia Nationala de Administrare Fiscala aduce in atentia contribuabililor actele de care vor avea nevoie pentru autentificarea, necesara la inregistrarea in Spatiul Privat Virtual, in mediul electronic.
Potrivit ANAF, contribuabilii, persoane fizice sau juridice, care detin certificat digital calificat pot solicita inregistrarea ca utilizator SPV, iar documentele comunicate apoi prin SPV au aceeasi putere juridica precum cele comunicate prin posta sau la ghiseu.
Persoanele fizice, care nu detin un certificat digital calificat, pot solicita inregistrarea si pe baza de nume de utilizator si parola – fara a mai fi necesara deplasarea pentru autentificare la sediile ANAF.
Dar pentru ca autentificarea sa se faca in mediul electronic, sunt necesare o serie de documente emise de Ministerul Finantelor Publice si/sau ANAF.
Aprobarea inrolarii in mediul electronic in SPV a persoanelor fizice, care se inregistreaza cu nume utilizator si parola, se realizeaza prin identificarea cu numerele atribuite urmatoarelor documente, dupa caz:
- decizie de impunere – emisa incepand cu anul 2013 sau decizie referitoare la obligatii de plata accesorii - emisa incepand cu anul 2013 sau somatie - emisa incepand cu data de 01.01.2015.
- numarul scrisorii primita in anul 2018 de la Ministerul Finantelor Publice, referitoare la inrolarea in acest serviciu.
Asadar, incepand cu data de 1 aprilie 2020, pentru aprobarea inregistrarii in SPV, persoanele fizice care au primit de la ANAF o Somatie emisa incepand cu data de 01.01.2015, vor completa formularul web de inregistrare, disponibil pe site-ul www.anaf.ro, in campul "Tipul de aprobare", persoanele fizice, care detin o somatie/o decizie de impunere/o decizie referitoare la obligatii de plata accesorii. Se selecteaza optiunea "Verificare numar document", iar campul "Numar document" va fi completat cu numarul documentului.
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Contractul de mandat Optimizare fiscala Avantaje si dezavantaje
Bugete cash flow rentabilitate risc - ghid practic
Serviciul SPV se poate accesa direct din site-ul www.anaf.ro, fiind gratuit si disponibil 24 de ore din 24. Accesarea serviciului "Spatiul privat virtual" se realizeaza din pagina principala a site-ului ANAF www.anaf.ro, sectiunea ‘’Servicii Online - Serviciul inregistrare/inrolare persoane fizice si juridice Spatiul Privat Virtual’’.
Pentru informatii detaliate privind pasii necesari si modalitatea de completare a formularului, precum si lista de documente care pot fi transmise si primite prin acest serviciu, atat pentru persoane fizice, cat si persoane juridice, este disponibil un tutorial video publicat in sectiunea din site amintita mai sus.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 4.89 din 5 din 9 voturi
Articole similare
Asociat in firme platitoare de impozit micro si pe profit. Se va ajusta vectorul fiscal in acest caz?DGRFP: Eliberarea de extrase de cont in format electronic de la Trezorerie, fara perceperea de comisioanePrin Formularul de contact din SPV se pot transmite documente care nu sunt inca digitalizateRaspuns oficial ANAF: Specificatii privind inregistrarea unei persoane juridice in SPVSe apropie data-limita pentru depunerea formularului 230!Ultimele articole
E-Factura: Poti transmite facturile in sistem si fara sa fii inregistrat?Noua editie Tezaur: Dobanzi neimpozabile de pana la 6,60% pe an la titlurile de statE-Factura: Din 1 iulie 2024 au obligatia utilizarii sistemului si persoanele fizice?E-Factura: Cum trebuie sa procedati daca ati primit de doua ori aceeasi factura in SPVe-Factura: Ghid Complet pentru 2024Articole similare
Joi, 30 septembrie 2021, este termenul limita pentru depunerea Formularul 394Se pot distribui dividende in baza situatiilor financiare depuse pentru luna iunie sau trebuie bilant interimar?Locul livrarii de bunuri. Conditii pentru ca o livrare sa fie impozabila in RomaniaGhid TVA - Inregistrarea in alt stat membru UE, 47 Cazuri SpecialeIndemnizatii primite pe perioda starii de urgenta/alerta. Cum se declara in Declaratia Unica (formular 212)Ultimele articole
D216 in 2024. Care este termenul limita de depunereAnularea creantelor prin OUG 107/2024. Facilitatile fiscale se acorda in anumite conditiiRO e-Transport: Cum se declara in sistem utilajele inchiriatePrecizari ANAF referitoare la Registrul RO e-Factura optionalCalendar ANAF: Declaratii fiscale cu scadenta la 20 septembrie 2024Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz"