Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Companiile din domeniul carnii solicita amnistie fiscala

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 19 Mai. 2015 Exclusiv
Tags: asociatia romana a carnii, anularea, obligatii fiscale, diurne, indemnizatii, muncitori calificati

In contextul noilor prevederi care anuleaza mai multe contributii datorate de contribuabili, Asociatia Romana a Carnii (ARC) solicita aplicarea proiectului de Lege privind anularea unor obligatii fiscale si pentru companiile din industria de prelucrare a carnii care trimit muncitori calificati (macelari) in strainatate pentru o perioada limitata de timp si pentru care se platesc diurne.



Potrivit Agerpres, directorul executiv al Asociatiei Romane a Carnii, Vladimir Manastireanu, a explicat luni, intr-o conferinta de presa, ca se refera la diurnele pe care angajatorii din Romania le platesc catre muncitorii calificati care muncesc pe o perioada de maximum 24 de luni in unitati simulare din Europa, diurne care, asemenea celor ale soferilor din transporturi internationale, nu au fost percepute de catre organele fiscale din Romania ca si diurne ci ca salariu platit din tara si au fost impozitate ca atare.

"In acel proiect de lege care a fost trimis saptamana trecuta in Parlament sunt stipulati doar transportatorii internationali si agentiile temporare de munca, insa sunt cazuri de agenti economici care activeaza in industria prelucratoare a carnii si care, prin contracte de prestari servicii cu agenti economici din Europa, trimit persoane calificate, macelari de exemplu, pe o perioada de maximum 24 de luni sa munceasca in acele unitati. Consideram ca este corect ca in aceasta lege sa fie prinsa si industria carnii, sa fie prinsi si cei din constructii si in acest sens in cursul zilei de astazi (luni — n.r.) vor pleca catre absolut toti factorii decidenti, de la Guvern si pana la comisiile de specialitate din Parlament, scrisori in sensul in care vor trebui sa se aplece si catre problema ridicata de noi", a declarat Manastireanu, citat de Agerpres.

Aceeasi sursa anunta ca, potrivit scrisorilor trimise de ARC catre autoritatile statului, "sumele respective (diurne — n.r.), nefiind recunoscute ca indemnizatii de detasare de catre organele fiscale din Romania, au fost considerate retributie lunara si au devenit purtatoare de contributii catre bugetul de stat ceea ce a dus, in final, la declansarea procedurilor de insolventa pentru o parte din firmele din industria carnii".

Va reamintim cu aceasta ocazie ca proiectul de Lege privind anularea unor obligatii fiscale, publicat de Ministerul Finantelor Publice in 13 mai, prevede anularea sumelor de plata rezultate in urma recalificarii unor venituri obtinute de angajatii care au efectuat transport international sub forma de indemnizatii de delegare.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Companiile din domeniul carnii solicita amnistie fiscala":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016