Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Reducerea TVA s-ar putea aplica si la produsele din carne

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 17 Apr. 2014 Exclusiv
Tags: reducerea tva, produse carne, industria carnii, patronate, cota redusa tva, industria de profil

Saptamana aceasta a fost lansata de catre patronatele din industria produselor de carne o campanie pentru reducerea TVA pentru aceste alimente.


Totodata, a fost lansata platforma online, www.taietva.ro, prin intermediul careia romanii se vor putea implica direct in sustinerea acestei campanii si vor putea urmari demersurile facute in acest sens, anunta Agerpres.

Aceeasi sursa aminteste ca reducerea TVA la carne si preparatele din carne este o prioritate pentru industria de profil din Romania, din acest motiv campania este sustinuta de Federatia Nationala PRO AGRO, impreuna cu Asociatia Romana a Carnii (ARC), Asociatia Producatorilor de Carne de Porc din Romania (APCPR), Uniunea Crescatorilor de Pasari din Romania (UCPR), in colaborare cu Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania (AMRCR).

Asociatia Romana a Carnii (ARC) a anuntat recent ca va incepe, in aprilie, o ampla campanie pentru reducerea TVA la carne si produse din carne.

"Incepem o campanie mai mare de sustinere a unei cote reduse a TVA de 9% la carne si produse din carne in care vor fi implicate toate asociatiile din sector, unde vom avea ca parteneri si Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania. Speram sa informam opinia publica despre impactul acestei masuri. Vom trece chiar la manifestari in fata Ministerului Agriculturii, pentru ca vrem sa aratam ce se intampla pe acest segment, respectiv cat este TVA in Uniunea Europeana, cum influenteaza consumul si industria, care este influenta asupra bugetului si la raft. Campania se va derula pana in luna septembrie, practic intre alegerile europarlamentare si cele prezidentiale", a declarat presedintele ARC, Radu Timis, in data de 11 martie.

Totodata, potrivit Agerpres, si vicepresedintele Comisiei de Agricultura din Camera Deputatilor, Liviu Harbuz anunta in la 20 martie ca o cota redusa de TVA la carne si produse din carne ar putea fi aplicata incepand cu luna august, dar numai dupa ce masura va fi discutata cu Fondul Monetar International.

"Pregatim scaderea TVA la carne si produse din carne, dar si la legume-fructe si ulterior la lapte si produse din lapte. Calendarul presupune ca in august sa incepem pentru carne si produse din carne", a spus Liviu Harbuz, citat de Agerpres.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Reducerea TVA s-ar putea aplica si la produsele din carne":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016