Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Evaziunea fiscala ar scadea semnificativ cu un TVA redus la carne

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 11 Sep. 2014 Exclusiv
Tags: reducerea tva, carne, produse din carne, imprumut, populatie, obligatiuni

Potrivit declaratiilor facute saptamana aceasta de Alex Jurconi, presedintele Federatiei Nationale Pro Agro, masuri precum reducerea TVA la carne si produse din carne la un nivel de 5% ar avea un impact asupra evaziunii fiscale de 10 ori mai mare decat in orice alt domeniu din industria agroalimentara. In plus, in aceasta privinta, citat de Agerpres, acesta a declarat:


"Din calculele pe care le detinem acum impactul ar fi de cel putin 10 ori mai mare daca am vorbi despre masura de fiscalitate redusa, in speta TVA redusa la 5% la carne si produse la carne.

Noi nu dorim sa facem masuri de cosmetizare fiscala in industrie. (...) Noi vrem masuri in profunzime, care sa redreseze atat piata concurentiala a carnii cat si buzunarul cetateanului si nu in ultima instanta si bugetul statului din care toti ne alimentam si traim", a spus Jurconi.

De asemenea, acesta a precizat ca masura va avea si un impact asupra incasarilor bugetare, chiar daca pe termen scurt. Totodata, Jurconi a amintit de posibilitatea imprumutului de la populatie prin emiterea de obligatiuni, amintind in acest sens cazul Ateneului Roman:

"Inteleg retinerea guvernantilor de a aplica aceasta masura pentru ca, in termen foarte scurt, de cateva luni de zile, impactul asupra incasarilor bugetare poate fi important, insa avem o rezerva substantiala pentru a putea angaja in continuare resurse, inclusiv externe, astfel incat pe termen scurt sau mediu, statul roman sa poate capabiliza bugetului statului cu sumele care dispar din neincasarea TVA la carne si produse din carne pe o perioada scurta. Imediat dupa acesta poate sa aiba loc o crestere rapida a incasarilor datorata scoaterii la suprafata a economiei negre si a cresterii consumului.

Am spus de multe ori: creati obligatiuni pentru poporul roman, dati drumul la obligatiuni. La fel cum s-a facut cu Ateneul Roman: "Dati un leu pentru Ateneu", care a ramas in mijlocul Bucurestiului. Iar asta este mancarea noastra si a copiilor nostri. Eu si multi altii ca mine ar cumpara obligatiuni emise de statul roman pentru a compensa deficitul bugetar care s-ar crea dupa reducerea TVA, obligatiuni emise pe termen scurt, unul sau trei ani, cu dobanda la nivelul pietei".

Agentia de presa amintita citeaza declaratiile lui Jurconi care aminteste de importanta asumarii de catre autoritati a acestor masuri:

"Nu le-am propus oficial aceste masuri pentru ca nu am ajuns sa le discutam oficial, ori asumarea lor in plan politic este importanta pentru ca acum putem oferi argumente corecte.

Consider ca poporul roman poate imprumuta statul cu 50 sau cu 200 de milioane de euro, cu orice suma daca este nevoie. Odata cu asumarea acestui discurs politic, va trebui sa incingem comunicarea cu autoritatile statului, cu Ministerul Agriculturii si Ministerul Finantelor, cu Guvernul in ansamblul sau, pentru a avea o evaluare corecta pe care reducerea de TVA la carne ar avea-o. Eu stiu ca ei se aseaza la masa discutiilor intre ei, dar am dori ca sa avem si noi cel putin un loc pentru a prezenta argumentele interne ale industriei".

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Evaziunea fiscala ar scadea semnificativ cu un TVA redus la carne":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016