Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

In urma actiunilor de combatare a evaziunii fiscale, ANAF a reusit sa recupereze anul trecut aproape 8 miliarde de lei, actiunile fiind derulate de Garda Financiara, Inspectia Fiscala si Vama.
Potrivit informatiilor oficiale, mai mult de o patrime din aceasta suma reprezinta rezultatul monitorizarii transporturilor intracomunitare de marfuri, in special legume-fructe si carne.
Astfel, Agentia Nationala de Administrare Fiscala a colectat in 2012 aproape 168 de miliarde lei, in crestere cu peste 7% fata de anul anterior.
Din cele 7,92 miliarde lei obtinute din combaterea evaziunii, circa 2,62 miliarde lei sunt rezultatul monitorizarii transporturilor.
Structurile din cadrul ANAF au dispus anul trecut masuri asiguratorii in valoare de peste 5,4 miliarde de lei si au instituit obligatii fiscale suplimentare de peste 6,8 miliarde de lei.
"Anul trecut am reusit imbunatatirea indicatorilor de performanta ai ANAF si aici ma refer in primul rand la resursele utilizate pentru colectarea banilor la buget. Practic, am redus suma cheltuita pentru colectarea unui milion de lei, de la 11.142 lei in anul 2011, la 10.823 lei in anul 2012. Toate aceste lucruri ma fac sa spun ca anul 2012 a fost un an bun pentru ANAF, dar am convingerea ca vom reusi sa crestem nivelul incasarilor si in 2013. Obiectivul meu pentru acest an este acela de a imbunatati nivelul general al colectarii veniturilor bugetare administrate de ANAF, inclusiv prin cresterea gradului de conformare voluntara la plata obligatiilor fiscale, mai ales ca in 2012 am avut o crestere cu peste 7% a incasarilor la bugetul de stat fata de anul 2011" , a declarat pentru Mediafax presedintele ANAF, serban Pop.
Acesta a precizat si ca unul dintre obiectivele principale ale institutiei ramane combaterea evaziunii si a fraudei fiscale, mai ales ca rezultatele obtinute in aceste domenii au fost semnificativ mai bune decat in 2011.

Portal Codul fiscal - acces 12 luni consultanta in scris si telefonica 30 intrebari

Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor

Cartea neagra a controlului fiscal
Sursa: Mediafax

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Vezi ce declaratii depunem in luna mai 2012Declaratii fiscale la 21 si 25 iulie. Ce obligatii declarative avem?ANAF modifica o noua declaratie de TVAHG 1393/2024. 4 modificari importante aduse impozitului MICROA inceput recuperarea TVA-ului pentru tranzactiile imobiliare din perioada 2006-2008Ultimele articole
D406 in 2025. Cum se inregistreaza in D406 serviciile intracomunitareSponsorizare ONG. 3 studii de caz utile contribuabililorSemnatura electronica. Ce valabilitate are semnatura electronicaControale ANAF pe TVA. In ce conditii poate fi ANULAT un act fiscal impus de autoritatiDecont precompletat E-TVA: Brosura ANAF contine modelul decontului si a raportului + alte date esentialeArticole similare
Sume uriase de recuperat | Ce planuri are Comisia EuropeanaContribuabilii trebuie sa depuna 3 documente pentru a recupera de la ANAF sumele platite fara a fi datorateArticole similare
Evaziunea in agricultura a depasit fondurile europene primiteCum combate UE frauda in domeniul TVA?Abordarea contabila nu pare sa fie un argument de care sa se tina cont. Ce declaratii a facut premierul?Modificare privind Deducerea TVA: decizie UE pentru RomaniaRaport ANAF: Prejudicii din frauda fiscala, in valoare de 465 mil. euro, in 2018!Ultimele articole
Schema speciala de TVA pentru firmele mici, anuntata de ANAF. Conditii de eligibilitatee-Factura: Ghid Complet pentru 2024Proiect: Finantele introduc numarul de identificare digitala, alternativ CNP-ului clasicFinantele introduc obligatoriu, de la 1 ianuarie 2025, facturarea electronica pentru relatia B2CControale vamale in 2024. Cum vor fi verificate activitatile ilicite in vama
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"