Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Sume uriase recuperate anul trecut de ANAF din combaterea evaziunii

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 27 Feb. 2013 Exclusiv
Tags: anaf, recuperare sume, combatarea evaziunii fiscale, evaziunea fiscala

In urma actiunilor de combatare a evaziunii fiscale, ANAF a reusit sa recupereze anul trecut aproape 8 miliarde de lei, actiunile fiind derulate de Garda Financiara, Inspectia Fiscala si Vama.



Potrivit informatiilor oficiale, mai mult de o patrime din aceasta suma reprezinta rezultatul monitorizarii transporturilor intracomunitare de marfuri, in special legume-fructe si carne.

Astfel, Agentia Nationala de Administrare Fiscala a colectat in 2012 aproape 168 de miliarde lei, in crestere cu peste 7% fata de anul anterior.

Din cele 7,92 miliarde lei obtinute din combaterea evaziunii, circa 2,62 miliarde lei sunt rezultatul monitorizarii transporturilor.

Structurile din cadrul ANAF au dispus anul trecut masuri asiguratorii in valoare de peste 5,4 miliarde de lei si au instituit obligatii fiscale suplimentare de peste 6,8 miliarde de lei.

 "Anul trecut am reusit imbunatatirea indicatorilor de performanta ai ANAF si aici ma refer in primul rand la resursele utilizate pentru colectarea banilor la buget. Practic, am redus suma cheltuita pentru colectarea unui milion de lei, de la 11.142 lei in anul 2011, la 10.823 lei in anul 2012. Toate aceste lucruri ma fac sa spun ca anul 2012 a fost un an bun pentru ANAF, dar am convingerea ca vom reusi sa crestem nivelul incasarilor si in 2013. Obiectivul meu pentru acest an este acela de a imbunatati nivelul general al colectarii veniturilor bugetare administrate de ANAF, inclusiv prin cresterea gradului de conformare voluntara la plata obligatiilor fiscale, mai ales ca in 2012 am avut o crestere cu peste 7% a incasarilor la bugetul de stat fata de anul 2011" , a declarat pentru Mediafax presedintele ANAF, serban Pop.

Acesta a precizat si ca unul dintre obiectivele principale ale institutiei ramane combaterea evaziunii si a fraudei fiscale, mai ales ca rezultatele obtinute in aceste domenii au fost semnificativ mai bune decat in 2011.

Sursa: Mediafax

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Sume uriase recuperate anul trecut de ANAF din combaterea evaziunii":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016