Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Tara noastra va solicita Comisiei Europene (CE) aplicarea taxarii inverse si la legume, dupa ce Executivul european a aprobat aceasta masura pentru cereale, a declarat luni ministrul Agriculturii, ...
Tara noastra va solicita Comisiei Europene (CE) aplicarea taxarii inverse si la legume, dupa ce Executivul european a aprobat aceasta masura pentru cereale, a declarat luni ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara."Dupa cereale, pasul urmator va fi taxarea inversa la legume", a afirmat Tabara.
Executivul a decis sa aplice taxarea inversa la cereale si plante tehnice, incepand cu 1 iunie 2011 si pentru circa 2 ani. Emil Boc considera ca aceasta masura, pentru care au fost obtinute toate aprobarile UE, reprezinta una dintre cele mai eficiente metode pentru combaterea evaziunii fiscale.
Ministerul Finantelor a anuntat, in vara anului trecut, ca a solicitat o derogare de la CE privind aplicarea TVA prin taxarea inversa pentru livrarile de bunuri din interiorul tarii la cereale, plante tehnice, legume, fructe, carne, zahar, faina, paine si produse de panificatie.
Urmare a refuzului Comisiei, Romania a transmis forului european, in luna decembrie a anului trecut, o scrisoare in care restrange sfera produselor pentru care solicita derogare de la regimul normal de taxare la cereale si plante tehnice, respectiv porumb, grau, orz, orzoaica, secara, soia, rapita, floarea soarelui si sfecla de zahar. Solicitarea se referea la o derogare pe 2 ani de la principiul aplicarii TVA in comertul cu cereale.
Ce NU vrea ANAF sa stii Piruete LEGALE in aspecte fiscale
Ghidul practic al contabilitatii in 2024 Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Conform ministrului Finantelor, taxarea inversa la cereale si plante tehnice va aduce venituri bugetare suplimentare de 240 milioane lei in 2011 si de 410 milioane lei in anul care urmeaza.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Marfa primita pe baza de aviz. Factura primita la finalul lunii cu discount si NIR. Cum procedam?Regularizarea avansurilor incasate pentru livrarea cerealelor si plantelor tehniceColectare TVA pentru bun furatDocumentele necesare justificarii scutirii TVA pentru livrari intracomunitare, incepand cu 2020Se plateste TVA la o factura pentru un produs electronic din Uniune?Ultimele articole
Amenzi RO e-Transport. Exemplu util de monografie contabilaTVA imobiliare 2023: 3 studii de caz importante pentru contribuabiliTAXAREA INVERSA pentru anumite produse va fi PRELUNGITA pana la 31 decembrie 2026Declaratia 394 in 2022. Explicatii necesare contribuabililor pentru evitarea amenzilor de pana la 14.000 leiAchizitie intracomunitara de bunuri. Cum se completeaza D390 daca se aplica TAXAREA INVERSA?Articole similare
Un nou formular 300 - Decontul de TVAChestionar privind stabilirea rezidentei fiscale – Avantajele si dezavantajele completarii (speta ANAF)Studiu de caz: Livrari intracomunitare in care transportul este asigurat de beneficiar din UE sau de o firma de transportPrecizari ANAF privind procesul de reorganizare al agentieiSplit TVA. Costuri pentru conturile de TVAUltimele articole
ATENTIE maxima la controalele fiscale pe TVA: tu stii care sunt ultimele reglementari legislative?Grup fiscal. Cine are obligatia de a raspunde la Notificarea de conformare e-TVAImpozitare autoturisme de lux si completarea Declaratiei 216Doua situatii in care se poate modifica perioada fiscala pentru TVA de la trimestru la lunaCalendar ANAF: 3 declaratii importante au ca termen limita data de 31 octombrie 2024Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"