Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Mii de comercianti stradali, controlatii de ANSVSA

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 17 Iul. 2019
Tags: ansvsa, controale anaf, sanctiuni, comert stradal

Comerciantii stradali au primit "vizita" inspectorilor sanitari veterinari si a reprezentantilor Inspectoratelor de Politie judetene, in perioada 12-14 iulie 2019. Pentru multi dintre comercianti aceste vizite nu s-au terminat in cel mai fericit mod, fiind aplicate sanctiuni in valoare de 364.700 de lei, urmare a neregulilor contatate in timpul controalelor

“In perioada 12-14 iulie 2019, au fost efectuate controale tematice la nivel national pentru verificarea modului de respectare a conditiilor sanitare veterinare si de siguranta alimentelor a cerintelor legislatiei Uniunii Europene si nationale aplicabile comertului stradal  cu produse de origine animala provenite din productia interna. In aceasta actiune, inspectorii sanitari veterinari au colaborat cu reprezentantii Inspectoratelor de Politie judetene, respectiv cu cei ai Jandarmeriei Romane”, transmite Autoritatea nationala Sanitara Veterinarasi pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), intr-un comunicat remis presei.

In total, au fost efectuate 1.325 de verificari, dupa cum urmeaza:
  • 571 de controale au fost realizate la micii producatori, cei care comercializeaza direct catre consumatorul final produsele primare de origine animala (lapte crud, oua, carne de pasare sau lagomorfe, miere etc.), obtinute in gospodariile proprii, in apropiere de locul de producere sau in alte locuri neamenajate (pe trotuare, in locurile de popas, parcarile auto) situate de-a lungul cailor rutiere (comert stradal);
  • 754 de controale au fost realizate la cei care comercializeaza direct catre consumatorul final alimente de origine animala (branzeturi, produse din carne etc.) obtinute in gospodariile proprii, in apropiere de locul de producere sau in unitati de vanzare cu amanuntul, in alte locuri neamenajate (pe trotuare, in locurile de popas, parcarile auto) situate de-a lungul cailor rutiere (comert stradal).
In urma acestor controale s-au aplicat  267 de sanctiuni contraventionale pentru neregulile constatate. Valoarea totala a amenzilor este de 364.700 de lei. In plus, au fost retinute oficial 1.790 de kg produse de origine animala (branzeturi, lapte crud, produse din carne) si 165 de oua, care erau comercializate in conditii neigienice, fara respectarea lantului frigorific si a caror trasabilitate nu a putut fi demonstrata.
 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Mii de comercianti stradali, controlatii de ANSVSA":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016