Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Spatiile de joaca pentru copii, in atentia inspectorilor ANPC: Amenzi de sute de mii de lei!

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 16 Iul. 2019
Tags: anpc, sanctiuni, spatii de joaca

Inspectorii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor si-au indreptat atentia spre cei mai mici dintre consumatori, anume copii. Astfel, ANPC a intreprins o serie de actiuni de control, in perioada 18.06.2019 - 02.07.2019, pentru a vedea daca sunt respectate prevederile legale in spatiile de joaca pentru copii.

In total, au primit “vizita” inspectorilor 275 de operatori economici din toate judetele tarii si din Municipiul Bucuresti, dar nu toti s-au bucurat de “oaspeti”. Pentru ca, desi in spatii de joaca, inspectorii nu prea s-au jucat, cel putin asa reiese daca ne uitam la numarul de sanctiuni contraventionale aplicate: 168 in total, din care 103 avertismente si 65 amenzi contraventionale in valoare de 324.000 lei.

De altfel, aproximativ un sfert dintre operatorii economici au primit interdictia de a mai presta serviciul, temporar, pana la remedierea neconformitatilor constatate. Trei dintre operatorii economici controlati din judetul Brasov au fost sanctionati complementar, prin interzicerea utilizarii echipamentelor de agrement amplasate pe spatiile de joaca, pana la eliminarea deficientelor constatate. De altfel, anumite echipamente cu probleme la rampele de acces si paviment au fost oprite definitiv de la exploatare pana la remedierea defectiunilor, evaluarea conformitatii acestora si emiterea unui certificat de conformitate de catre un organism de certificare.

Citeste si:

Proiect ANPC: Firmele risca amenzi de pana la 4% din cifra de afaceri!

Iata care sunt abaterile constatate in timpul actiunilor de control, dupa cum noteaza ANPC intr-un comunicat remis presei:
  • Calitatea serviciilor prestate in spatii de joaca (lipsa afisarii denumirii unitatii, a Codului unic de inregistrare la Registrul Comertului din care sa rezulte obiectul/obiectele de activitate ale societatii pentru care este autorizata sa functioneze si a programului de functionare), in judetele Prahova, Maramures, Salaj, Giurgiu, Teleorman, Mehedinti, Alba, Mures, Botosani, Vaslui si Constanta.
  • Nerespectarea prevederilor legale referitoare la spatii de joaca (HG nr. 435/2010) (conformitate din punct de vedere tehnic a echipamentelor si respectarea cerintelor esentiale de securitate)
  • 47 parcuri de joaca din judetul Vaslui, dar si la alte parcuri de joaca pentru copii din judetele Hunedoara, Cluj, Brasov, Covasna, Mures, Sibiu, Satu Mare, Prahova, Arges, Calarasi, Salaj, Neamt, Ilfov, Timis, Caras Severin, Galati, Tulcea, Gorj, Valcea, Giurgiu, Bihor, Satu Mare, Constanta si Maramures au avut deficiente la acest capitol.
 
  • Controlul a depistat echipamentele de agrement rupte, cu elemente sparte, ciobite, franghii rupte, podete cu dale din lemn putrezite sau lipsa, cuie ruginite etc, elemente menite a pune in pericol integritatea utilizatorilor, respectiv a copiilor, in judetele Arad, Mehedinti, Arges, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Prahova, Teleorman, Brasov, Timis, Vrancea, Buzau, Bihor, Satu Mare, Salaj, Bacau, Neamt si Municipiul Bucuresti.
 
  • Alte aspecte constatate la fata locului (liste cu tarife asezate in locuri greu accesibile sau fiind greu lizibile, toalete ecologice neigienizate, lipsa afisarii regulamentului de functionare al locului de joaca etc.), in judetele Bacau, Arad, Prahova, Dolj, Galati, Buzau, Satu Mare si Municipiul Bucuresti.
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Spatiile de joaca pentru copii, in atentia inspectorilor ANPC: Amenzi de sute de mii de lei!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016