Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Inspectorii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor si-au indreptat atentia spre cei mai mici dintre consumatori, anume copii. Astfel, ANPC a intreprins o serie de actiuni de control, in perioada 18.06.2019 - 02.07.2019, pentru a vedea daca sunt respectate prevederile legale in spatiile de joaca pentru copii.
De altfel, aproximativ un sfert dintre operatorii economici au primit interdictia de a mai presta serviciul, temporar, pana la remedierea neconformitatilor constatate. Trei dintre operatorii economici controlati din judetul Brasov au fost sanctionati complementar, prin interzicerea utilizarii echipamentelor de agrement amplasate pe spatiile de joaca, pana la eliminarea deficientelor constatate. De altfel, anumite echipamente cu probleme la rampele de acces si paviment au fost oprite definitiv de la exploatare pana la remedierea defectiunilor, evaluarea conformitatii acestora si emiterea unui certificat de conformitate de catre un organism de certificare.
Citeste si:
Proiect ANPC: Firmele risca amenzi de pana la 4% din cifra de afaceri!
Iata care sunt abaterile constatate in timpul actiunilor de control, dupa cum noteaza ANPC intr-un comunicat remis presei:
- Calitatea serviciilor prestate in spatii de joaca (lipsa afisarii denumirii unitatii, a Codului unic de inregistrare la Registrul Comertului din care sa rezulte obiectul/obiectele de activitate ale societatii pentru care este autorizata sa functioneze si a programului de functionare), in judetele Prahova, Maramures, Salaj, Giurgiu, Teleorman, Mehedinti, Alba, Mures, Botosani, Vaslui si Constanta.
- Nerespectarea prevederilor legale referitoare la spatii de joaca (HG nr. 435/2010) (conformitate din punct de vedere tehnic a echipamentelor si respectarea cerintelor esentiale de securitate)
- 47 parcuri de joaca din judetul Vaslui, dar si la alte parcuri de joaca pentru copii din judetele Hunedoara, Cluj, Brasov, Covasna, Mures, Sibiu, Satu Mare, Prahova, Arges, Calarasi, Salaj, Neamt, Ilfov, Timis, Caras Severin, Galati, Tulcea, Gorj, Valcea, Giurgiu, Bihor, Satu Mare, Constanta si Maramures au avut deficiente la acest capitol.
Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024
Operare SAGA Exemple practice si recomandari
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
- Controlul a depistat echipamentele de agrement rupte, cu elemente sparte, ciobite, franghii rupte, podete cu dale din lemn putrezite sau lipsa, cuie ruginite etc, elemente menite a pune in pericol integritatea utilizatorilor, respectiv a copiilor, in judetele Arad, Mehedinti, Arges, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Prahova, Teleorman, Brasov, Timis, Vrancea, Buzau, Bihor, Satu Mare, Salaj, Bacau, Neamt si Municipiul Bucuresti.
- Alte aspecte constatate la fata locului (liste cu tarife asezate in locuri greu accesibile sau fiind greu lizibile, toalete ecologice neigienizate, lipsa afisarii regulamentului de functionare al locului de joaca etc.), in judetele Bacau, Arad, Prahova, Dolj, Galati, Buzau, Satu Mare si Municipiul Bucuresti.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 5 din 5 din 3 voturi
Articole similare
Reglementari privind drepturile si obligatiile consumatorilor si prestatorilor de servicii de plataProiect ASF: Un grup consultativ in domeniul protectiei consumatorilor de servicii financiareAdriean Videanu devine politaiul Concurentei si al Protectiei ConsumatoruluiComerciantii de pe litoral, certati cu legea! ANPC a constat abateri la peste 90% dintre unitatile controlate!Controale ANPC. Din 1 iunie 2024 au fost verificati peste 800 de operatori economici de pe litoralUltimele articole
Controale ANPC in perioada 9-13 septembrie 2024. Cine a fost vizatSfaturi utile de la ANPC pentru persoanele care cumpara un pachet de servicii turistice in aceasta perioadaPersoanele fizice au fost incluse, conform Legii 134/2023, in categoria dezvoltatorilor imobiliari. Acestea vor putea acorda si creditePFA in 2023: Aspecte pe care trebuie sa urmareasca PFA-urile care vand produse ONLINEAmenzi de pana la 195.000 lei, aplicate furnizorilor de energie de catre ANPC, pentru facturi defectuoase, in intreaga taraArticole similare
Reminder ANAF: Utilizatorii de aparate de marcat electronice au obligatia de a depune formularul D4109Studiu de caz: Obligatii privind inscrierea in jurnalele de cumparari. Evidenta si raportarea fiscalaGrupurile de intreprinderi multinationale ar putea avea noi obligatii declarative. Analiza zileiRisti amenzi daca nu depui notificarea TVA la 25 octombrie? Vezi declaratia unui oficialFalsificarea monedelor euro in 2012 la nivel europeanUltimele articole
Controale ANPC in perioada 9-13 septembrie 2024. Cine a fost vizatImplementare sistem E-Sigiliu. Este deja in vigoare din ianuarie 2024?E-Trasport: Ce amenzi ar putea fi SUSPENDATE pana la 31 decembrie 2024Impozitarea veniturilor din strainatate: Ce trebuie sa stii si cum te poate ajuta un avocat fiscalD100 in 2024, depusa eronat pentru o alta luna. Cum se pot rectifica dateleArticole similare
Controale ANPC. Din 1 iunie 2024 au fost verificati peste 800 de operatori economici de pe litoralAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"