Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Presedintele ANAF: Inspectorii Antifrauda au aplicat sanctiuni in valoare de 75 de milioane de lei

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 16 Sep. 2019
Tags: antifrauda, sanctiuni, operatiunea demetra, operatiunea integrum

Inspectorii Antifrauda au inregistrat rezultate semnificative anul acesta, spune sefa Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Mirela Calugareanu, care a precizat ca totalul sanctiunilor aplicate in cursul anului se ridica la 75 de milioane de lei.

"In legatura cu rezultatele actiunilor derulate de colegii de la Antifrauda in cursul acestui an - Demetra, Integrum si alte actiuni specifice - au fost rezultate semnificative. Sanctiunile aplicate s-au ridicat la 75 de milioane de lei incasati", a spus presedinta ANAF, Mirela Calugareanu, sambata, la o emisiune TV.

Numai in luna august, spune Calugareanu, inspectorii ANAF au realizat 10.000 de astfel de verificari care s-au concretizat in incasarea a circa 300 de milioane de lei. “Este important de retinut ca am avut si cazuri in care s-au descoperit fapte de evaziune fiscala. 61 de dosare complexe au fost inaintate organelor de cercetare penala pentru prejudicii estimate de 200 de milioane de lei. Deci, cu cei care doresc sa se conformeze, suntem prietenosi si aplicam prevederile legale in materie, dar cei care nu inteleg ca rolul ANAF este de a colecta in mod corect impozitele si taxele care sa sustina cheltuielile publice avem o gama de instrumente destul de larga pe care o vom aplica. Deci, toleranta zero la evaziune fiscala", a precizat aceasta.

ATENTIE, contribuabili! Presedinta ANAF anunta ca aceste controale vor continua pana la sfarsitul anului, iar planul de masuri va fi upgradat in 2020.
 
“Nu trebuie sa isi faca grija niciun contribuabil corect si a gresi este omeneste. Legislatia fiscal permite corectarea erorilor. Deci, cei care doresc sa se conformeze vor fi sprijiniti in acest sens'', mai spune, insa, sursa citata.
 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Presedintele ANAF: Inspectorii Antifrauda au aplicat sanctiuni in valoare de 75 de milioane de lei":
Rating:

Nota: 4.36 din 5 din 61 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016