Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
De la demararea actiunii "Integrum", pe 11 martie, si pana la finalul lunii - 31 martie, inspectorii Directiei Generale Antifrauda Fiscala (DGAF) au aplicat sanciuni de peste 12 milioane de euro.
In timpul verificarilor au fost identificate foarte putine abateri minore de la legislatia financiar-contabil, fiind aplicate, in total, 15 avertismente. Nu acelasi lucru se poate spune si despre contraventiile care s-au lasat cu amenzi si confiscarea marfurilor. Mai exact, pentru contraventii care nu intra sub incidenta Legii prevenirii, inspectorii antifrauda au dispus 586 de sanctiuni cu amenda contraventionala, in cuantum total de 8,54 milioane lei, si confiscari de numerar, venituri si marfuri fara acte justificative, a caror valoare totala se ridica la 49,48 milioane lei.
“Din 11 martie, de la inceputul operatiunii, inspectorii antifrauda fiscala au dispus sanctiuni contraventionale (amenzi contraventionale si confiscari de numerar, venituri si marfuri fara acte legale de provenienta) in valoare totala de 58,02 milioane lei. Din totalul marfurilor confiscate, 73% reprezinta articole de imbracaminte si incaltaminte”, se arata intr-un comunicat remis de Directia Antifrauda.
Aceasta operatiune, care este in plina desfasurare, a fost declansata de inspectorii DGAF ca urmare a identificatii unor lanturi tranzactionale frauduloase de aprovizionare cu bunuri si marfuri care nu au documente justificative si care se depoziteaza in spatiile din Dragonul Rosu.
ATENTIE!
Pot fi sanctionati inclusiv clientii centrelor angro, deoarece monitorizarea si controlul antifrauda vizeaza inclusiv traseul ulterior al bunurilor provenite din aceste centre comerciale. Asadar, sunt verificate toate etapele ciclului de comercializare a bunurilor, pana la vanzarea catre consumatorul final. De aceea, cumparatorii din centrele angro sunt rugati sa se asigure ca primesc toate actele prevazute de lege (facturi, chitante, documente de insotire etc.) pentru toate marfurile cumparate.
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
Cartea verde a Contabilitatii varianta online
Operare SAGA Exemple practice si recomandari
Citeste si
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Presedintele ANAF: Inspectorii Antifrauda au aplicat sanctiuni in valoare de 75 de milioane de leiInspectorii antifrauda, in actiune: Sanctiuni de peste 7,6 milioane de euro!Articole similare
Captura record la ANAF. Inspectorii au confiscat 10, 260 tone de tutunINSPECTORII ANTIFRAUDA beneficiaza de expertiza internationala in combaterea fraudelor intracomunitareActivitate inspectorilor antifrauda se modifica. Noi reglementari adoptateControl inopinat 2017: Ce acte sunt obligatorii in caz de control?Firme inchise fiindca nu foloseau casa de marcat. Sanctiuni de 2 milioane euroUltimele articole
Bunuri cu risc fiscal ridicat, confiscate de DGAF. Actiunile de control continua si in perioada urmatoareControale antifrauda. Inspectorii au stabilit un prejudiciu de peste 10 milioane lei in domeniul tranzactiilor cu monede virtualeINSPECTORII ANTIFRAUDA au identificat o retea specializata in fraude economice in domeniul comercializarii de bunuri si serviciiOperatiunea “Nargile”: Sanctiuni contraventionale de peste 1.301.500 lei aplicate de catre INSPECTORII ANTIFRAUDAControale ANAF: Inspectorii au desfasurat verificari in luna iunie la peste 4.200 de contribuabiliArticole similare
Controale antifrauda. Prejudiciu de peste 3 milioane de lei cauzat bugetului de stat in domeniul constructiiCase de marcat electronice. Cum verificati daca sunt conectate la ANAF si daca transmit date catre serverComunicat Antifrauda: Prejudiciu de peste 96 milioane de lei in domeniul comertului cu cerealeComunicat ANAF referitor la noua procedura de inregistrare in scop de TVAControl inopinat 2017: Ce acte sunt obligatorii in caz de control?Ultimele articole
Bunuri cu risc fiscal ridicat, confiscate de DGAF. Actiunile de control continua si in perioada urmatoareGhid balanta de verificare. Inlatura DEFINITIV 5 probleme care iti dau batai de cap cand lucrezi cu balanta de verificareDigitalizare ANAF. Ce programe vor fi implementate de institutie in 2024Inspectorii ANAF-Antifrauda au identificat un prejudiciu de peste 9.7 milioane de lei in domeniul ride-sharingIn data de 10 ianuarie 2024 au fost efectuate actiuni antifrauda pe linia combaterii activitatilor economice iliciteAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"