Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Operatiune Integrum: Sactiuni de peste 58 de milioane de lei, in perioada 11-31 martie

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 02 Apr. 2019
Tags: integrum, inspectorii antifrauda, dgaf

De la demararea actiunii "Integrum", pe 11 martie, si pana la finalul lunii - 31 martie, inspectorii Directiei Generale Antifrauda Fiscala (DGAF) au aplicat sanciuni de peste 12 milioane de euro.

Inspectorii DGAF, din structura Agentiei Nationale de Administrare Ffiscala, au verificat 460 de firme, in perioada 11-31 martie 2019, in cadrul operatiunii ”Integrum”.

In timpul verificarilor au fost identificate foarte putine abateri minore de la legislatia financiar-contabil, fiind aplicate, in total, 15 avertismente. Nu acelasi lucru se poate spune si despre contraventiile care s-au lasat cu amenzi si confiscarea marfurilor. Mai exact, pentru contraventii care nu intra sub incidenta Legii prevenirii, inspectorii antifrauda au dispus 586 de sanctiuni cu amenda contraventionala, in cuantum total de 8,54 milioane lei, si confiscari de numerar, venituri si marfuri fara acte justificative, a caror valoare totala se ridica la 49,48 milioane lei.

“Din 11 martie, de la inceputul operatiunii, inspectorii antifrauda fiscala au dispus sanctiuni contraventionale (amenzi contraventionale si confiscari de numerar, venituri si marfuri fara acte legale de provenienta) in valoare totala de 58,02 milioane lei. Din totalul marfurilor confiscate, 73% reprezinta articole de imbracaminte si incaltaminte”, se arata intr-un comunicat remis de Directia Antifrauda.

Aceasta operatiune, care este in plina desfasurare, a fost declansata de inspectorii DGAF ca urmare a identificatii unor lanturi tranzactionale frauduloase de aprovizionare cu bunuri si marfuri care nu au documente justificative si care se depoziteaza in spatiile din Dragonul Rosu.

ATENTIE!

Pot fi sanctionati inclusiv clientii centrelor angro, deoarece monitorizarea si controlul antifrauda vizeaza inclusiv traseul ulterior al bunurilor provenite din aceste centre comerciale. Asadar, sunt verificate toate etapele ciclului de comercializare a bunurilor, pana la vanzarea catre consumatorul final. De aceea, cumparatorii din centrele angro sunt rugati sa se asigure ca primesc toate actele prevazute de lege (facturi, chitante, documente de insotire etc.) pentru toate marfurile cumparate.

Citeste si

 
 
 

Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Operatiune Integrum: Sactiuni de peste 58 de milioane de lei, in perioada 11-31 martie":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016