Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Prejudiciu de peste 1 milion euro cauzat de doi romani printr-o firma austriaca

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 10 Nov. 2014 Exclusiv
Tags: prejudiciu, milion euro, societati comerciale, inspectorii antifrauda

Inspectorii antifrauda fiscala au destructurat o grupare de 19 firme, care a cauzat bugetului de stat un prejudiciu de peste un milion de euro (4.837.657 lei), reprezentand TVA si impozitul pe profit aferente comercializarii de produse alimentare in perioada 2012-2014.


Pentru disimularea identitatii personale, doi cetateni romani cu antecedente penale au inregistrat o firma in Austria, prin intermediul careia au infiintat in Romania cinci societati comerciale, pe care le-au utilizat pentru coordonarea unui circuit scriptic de tranzactionare succesiva fictiva a unor cantitati importante de produse alimentare (152.000 kg carne, 320.000 litri ulei alimentar si 20.000 kg legume si fructe).

Marfurile, in valoare totala de aproximativ 11.484.000 lei, proveneau atat din achizitii intracomunitare, cat si din achizitii domestice, si erau valorificate pe piata interna prin intermediul altor 14 firme infiintate de interpusi in scopul sustragerii de la plata impozitului pe profit si a TVA.

Pentru recuperarea prejudiciului cauzat bugetului de stat inspectorii antifrauda au dispus instituirea de masuri asiguratorii asupra activelor identificate si au intocmit sesizari penale pe care le-au transmis Parchetului.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Prejudiciu de peste 1 milion euro cauzat de doi romani printr-o firma austriaca":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016